• Svetový deň obezity

          27. 3. 2024

          Marec je mesiac bohatý na školské aktivity, preto sme sa okrem čítania venovali aj významnému svetovému dňu obezity, ktorý pripadá na 4. marec. Pri tejto príležitosti sa žiaci 1.D triedy zapojili do súťaže s témou: Ovocie a zelenina ako superhrdina! Úradu verejného zdravotníctva SR sme zaslali nášho triedneho superhrdinu, ktorého šikovní prváčikovia vyrobili z odtlačkov rôznych druhov zeleniny a ovocia. Bola to zábava! Držte nám palce!

        • Veľkonočné tvorivé dielne

          26. 3. 2024

          Predveľkonočný čas je plný zvykov a tradícií. Galéria Baníckeho múzea v Rožňave nás očarila pestrou jarnou výzdobou. Počas prednášky sme sa dozvedeli o zvyklostiach pastierov počas sviatkov jari, dokonca sme mali možnosť vidieť obrazy na výstave. Najviac sa však žiaci 1.D triedy tešili na tvorivé veľkonočné dielne, kde si mali možnosť vyrobiť krásnu ozdobu. Ďakujeme. Prajeme všetkým VESELÚ VEĽKÚ NOC!

        • Noc s Andersenom

          26. 3. 2024

          V piatok večer mali žiaci prvého stupňa možnosť prespať priamo v škole a zažiť nezabudnuteľnú noc plnú zábavy a dobrodružstva. Zapojili sme sa do medzinárodného podujatia známeho ako Noc s Andersenom, ktoré sa koná na počesť narodenia rozprávkara H. CH. Andersena. Jednou z hlavných tém 19. ročníka bola Snehová kráľovná. Pre žiakov boli pripravené rôzne aktivity, hry a športové úlohy. Veríme, že sa nám podarilo u detí podporiť radosť z čítania.

        • Hodina deťom

          25. 3. 2024

          Vo štvrtok, 21. marca 2024 sa naša škola zapojila do zbierky Hodina deťom. Myslíme si, že je dôležité si pomáhať. Mladí ľudia a deti sa často ocitnú v neľahkej situácii a preto sme veľmi radi, že aj my sme mohli pomôcť ťažkým osudom. Vyzbierali sme veľmi peknú sumu, ktorá poputuje na dobrú vec. 

        • Noc s Andersenom

          25. 3. 2024

          Naši piataci zažili neobvyklú noc. Nespali doma, ale v telocvični obklopení svojimi spolužiakmi. Počas záchrany princeznej Zlatovlásky museli preukázať šikovnosť, dôvtip, kondíciu, ale aj čitateľskú gramotnosť. Veď akoby aj nie ! Tento magický večer a aj noc sme venovali velikánovi detskej literatúry H.Ch. Andersenovi. Pán spisovateľ by bol na nás právom hrdý.

        • Výstava v 4.C

          22. 3. 2024

          V rámci finančnej gramotnosti sa v 4.C triede konala VÝSTAVA. Inšpirovali sme sa výstavou Agrokomplex Nitra. Spojením učív z predmetov vlastiveda, matematika, slovenský jazyk, výtvarná a pracovné vyučovanie vznikol projekt, kde žiaci spolupracovali vo dvojiciach, mohli naplno využiť svoju kreativitu, či precvičiť svoje finančné znalosti, keďže výstava bola spojená nielen s prezentáciou svojich výrobkov, ale aj ich predajom. Na výstavu sa žiaci svedomite pripravovali. Vyrobili si pozvánky, plagáty, či vizitky. Poďte a nahliadnite spolu s nami ako naša výstava prebiehala.

        • Tandemová telesná výchova

          19. 3. 2024

          V dňoch 7. a 11.3.2024 prebehli v telocvicni našej školy TANDEMOVÉ HODINY TELESNEJ VÝCHOVY zamerané na JUDO - pre 1.stupeň a 5.ročník. Hodiny pripravila naša pani asistentka Ivana Mikolajová, ktorá je trénerkou a predsedníčkou Judo clubu Rožňava pri TJ Elán. Vyučovacie hodiny boli zamerané na rozvoj rýchlosti, koordinácie tela, sily, výbušnosti a dynamiky. Z juda si vyskúšali pády, ktoré deti môžu využiť v prípade pošmyknutia sa či potknutia. Správnym držaním hlavy a pevnými údermi dlaňami o zem, môžu predísť úrazom hlavy a zlomeninám.Deti boli veľmi šikovné a všetko zvládli na JEDNOTKU.  BOLI STE SUPER!

        • Marec - mesiac knihy

          19. 3. 2024

          Marec – prvý jarný mesiac, ktorý sa spája nielen s príchodom jarných a teplých dní, prácou v záhradke, či s jarnou únavou. Tento mesiac je už dlhé desaťročia spájaný s knihou. Aj v dnešnej dobe internetu, dostupnosti všetkých potrebných informácii a rýchlemu životnému štýlu, sa nájdu ľudia, ktorí si nájdu čas a chytia do ruky knihu. Ten hranatý predmet s tlačiarenskou vôňou, plný príbehov cudzích postáv, ktoré sa po prečítaní stávajú našimi priateľmi. A my sa stávame súčasťou príbehu.

          A tak sme sa vybrali s triedou 3.C a 4.A do Gemerskej knižnice v Rožňave, kde pod našimi rukami ožívali príbehy zvieratiek, hrdinov či obyčajných ľudí. 

        • Hviezdoslavov Kubín - školské kolo

          18. 3. 2024

          Dňa 13.3.2024 sa konalo školské kolo HVIEZDOSLAVOVHO KUBÍNA. Prinášame Vám výsledky:

          I . Kategória - Poézia 1. Sára Svičinová, III.B 2. Laura Imreová, III.C 2. Tina Majernyíková, II.B 3. Barbora Urbanová, IV.C 3. Amia Urbán, IV.C

          I. Kategória - Próza 1. Dagmar Puškášová, IV.C 2. Ivana Sečkárová, IV.B 3. Sofia Nemčková, III.C

          II. Kategória - Poézia 1. Karla Karasová, V.B 2. Rita Kerekešová, VI.C 3. Ela Barčíková, VI.C 3. Emily Elek, VI.B

          III. Kategória - Poézia 1. Sofia Melicherová, VIII.B 2. Tamara Šujanská, VIII.A III. Kategória - Próza 1. Lea Drábová, VII.C 2. Kornélia Zatrochová, VII.A 3. Sahar Zekiri, VII.C

          Všetkým žiakom ďakujeme za umelecký zážitok a víťazom gratulujeme.

        • Riaditeľské voľno

          18. 3. 2024

          Riaditeľstvo ZŠ Zlatá 2, Rožňava Vám oznamuje, že z organizačných dôvodov podľa § 150 ods. 5, Zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) poskytne dňa 20.3.2024 (streda)

          žiakom 5. - 8. ročníka



          riaditeľské voľno

          z dôvodu zabezpečenia nerušeného priebehu testovania 9 2024.


          Vyučovanie bude pokračovať vo štvrtok 21.3.2024.

          Ďakujeme za pochopenie.

        • Zázvorové popoludnie 2.0

          15. 3. 2024

          Milí žiaci, pozývame vás na zázvorové popoludnie, ktoré sa tentoraz uskutoční pre šiestakov a siedmakov vo štvrtok v kuchynke nad jedálňou! Preveríme si nie len zručnosti a vedomosti, ale aj odvahu našich odvážlivcov!Pokiaľ nie si PADAVKA, vyskúšaj si CHALLENGE - ROZPLAČE ŤA ZÁZVOR?Tešíme sa na vás!

  • Novinky

    • Kontakty

      • Základná škola, Zlatá 2
      • Zlatá 2, 048 01 Rožňava E-mail: zszlata2@gmail.com 04801 Rožňava Slovakia
      • riaditeľ: +421 58 734 28 64
      • Sekretariát: +421 58 788 30 00
      • Jedáleň: +421 58 734 35 94
      • Jedáleň (mobil): 0907 947 622
      • IČO: 35543639
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje