• Návšteva predškolákov

          6. 3. 2024

          Naša škola nedávno privítala návštevu z okolitých materských škôlok. Pre predškolákov sme pripravili rozprávkové popoludnie plné zábavy a smiechu. Od tvorivých dielní cez hry až po vzdelávacie aktivity sme sa snažili podporiť ich kreativitu a zvedavosť. Bolo pre nás potešením sledovať s akou energiou pristupovali ku každej činnosti. Veríme, že sme dokázali predstaviť našu školu ako miesto plné príležitostí a priateľského prostredia, kde sa každé dieťa môže rozvíjať a rásť.

        • ĎAKUJEME ZA PODPORU!

          4. 3. 2024

          Vážení rodičia, zákonní zástupcovia a priatelia školy. Ďakujeme všetkým, ktorí doposiaľ podporovali prácu nášho Združenia rodičov pri ZŠ Zlatá a rozhodli sa tak urobiť aj v tomto roku prostredníctvom 2 % (3 %) zo svojej zaplatenej dane z príjmov za rok 2023. 

          Podrobný návod nájdete tu: 2% dane

        • Kellnerova Poloma

          4. 3. 2024

          Súťaž v prednese poézie a prózy Kellnerova Poloma je už neodmysliteľnou súčasťou nášho Gemera. Tento rok sa konal 25. ročník. Našu školu statočne reprezentovalo 5 žiakov: Emmka Bojková (2.C), Laura Vilimková (3.C), Tomáš Gazdík (4.C), Dagmar Puškášová (4.C) a Sofia Melicherová 8.C.

          Sofii Melicherovej
          sa podarilo porotu svojím umeleckým prejavom zaujať a obsadila 3. miesto.

          Všetkým zúčastneným žiakom blahoželáme k ich krásnym výkonom a už teraz sa tešíme na ich ďalšie umelecké prednesy.

        • Zahlasujete za našu školu!

          28. 2. 2024

          Vážení rodičia, priatelia školy a každý, kto rád pomáha a zapája sa do správnych vecí!

          Touto cestou Vás žiadame o podporu pri hlasovaní v súťaži, kde môžeme získať ovocné stromy pre školu. Do hlasovania sa môže zapojiť každá osoba raz za 24 hodín a pomôže nám každý jeden hlas. Hlasovanie nie je spoplatnené. Podrobný postup hlasovania si môžete pozrieť tu: "Ako hlasovať"

          TU HLASUJTE!

        • Včelí deň u druhákov

          23. 2. 2024

          Naši druháci dnes usilovne pracovali ako včeličky. Zavítali do ríše včiel a včelárov,spoznali včelie kráľovstvo a členov včelej rodiny. Naučili sa vyrábať voskobrúsky a zabavili sa pri včelom divadle. Pracovný ruch bol veľký ako v úli.

        • Okresné kolo Šaliansky Maťko

          22. 2. 2024

          21.februára sa konalo okresné kolo súťaže Šaliansky Maťko v prednese slovenských povestí. Našu školu reprezentovali: Laura Imreová z 3.C za 1. kategóriu, Tomáš Hagovský z 5.C za 2. kategóriu a Ella Teplická zo 7.B za 3. kategóriu.

          Konkurencia bola veľká, výkony veľmi vyrovnané. Porota sa v 3. kategórii radila vyše pol hodiny. Nakoniec sme sa dočkali krásneho výsledku. Tomáš Hagovský sa umiestnil na 3. miesteElla Teplická na 1. mieste. Víťazom srdečne blahoželáme a sme hrdí na ich výsledky. Ella nás bude reprezentovať na krajskom kole a veríme, že sa jej bude dariť aj tam.

        • Zbierka pre útulok

          22. 2. 2024

          Ako každý rok, aj tento rok žiaci našej školy nezabudli na chlpatých kamarátov, ktorí majú ťažký osud a ocitli sa v útulku. V rámci školy sme zorganizovali zbierku, do ktorej sa materiálnymi darmi zapojili žiaci prvého aj druhého stupňa. Ďakujeme každému, komu nie je osud týchto zvierat ľahostajný a majú dobré srdiečko pre dobrú vec.

        • Žiacka liga v šachu, Košice

          19. 2. 2024

          Aj uplynulú sobotu bojovali naši dvaja žiaci Lukáš Nagy a Tomáš Falat o čo najlepší výsledok v skupine 66 šachistov.

          Turnaj mal tradične vysokú úroveň, v ktorom nebolo núdze o veľa napínavých okamihov.

          Luki napokon skončil na 51. mieste a Tomi na 36. priečke, ktorému v kategórii chýbal iba polbod na tretie miesto.

        • #BezpečnýInternet

          16. 2. 2024

          Minulý týždeň sme rozprúdili vlnu kreativity a bezpečnosti na našej škole pri príležitosti Medzinárodného dňa bezpečnejšieho internetu!

          Ôsmaci a deviataci vytvorili úžasné plagáty v Canve zamerané na bezpečné a láskavé správanie sa v online svete, zatiaľ čo naši talentovaní piataci vytvorili krátke videá s tipmi pre rodičov. Druháci nemali problém sa s nami porozprávať o tom, ako vnímajú online svet a tak sme si vymenili vzájomné postrehy.

          Ale to nie je všetko! Zorganizovali sme workshop pre učiteľov z nášho okresu s názvom "Ako udržať krok s mladými v online svete." Vďaka úžasným lektorom z Hrdinovia internetu a IPčko sme nakukli do sveta našej mládeže a získali veľa zaujímavých informácii a tipov na ďalšie aktivity.

          Veríme, že spolu môžeme vytvárať bezpečné a inšpirujúce online prostredie pre našich žiakov.

          A to je len začiatok! Ďalšie vzrušujúce aktivity prichádzajú, takže nezabudnite sledovať našu stránku a buďte s nami pri každom kroku. #BezpečneOnline #InovujemeVzdelávanie #SledujteNás #ITisEASY #hrdinoviainternetu #káčko

           

        • Valentín v 1.A

          15. 2. 2024

          Valentín nie je iba o zaľúbených. Je to deň, kedy aj kamarátstvo a slová mám ťa rád, znamenajú veľa. Úsmev a objatie. Poklady, ktoré ukrývame každý jeden v nás.  Podporiť kamarátstvo a naučiť sa opäť niečo nové v tento ružovo-červený sviatok, sme si všetci užili.

        • Návšteva mestskej knižnice

          15. 2. 2024

          Žiaci 1.B triedy včera v poobedňajších hodinách navštívili knižnicu P.Dobšinského. Milé pani knihovníčky im zahrali bábkové divadlo a taktiež si mohli žiaci vyrobiť valentínsky darček pre blízkeho.Tvorivé popoludnie v knižnici sa deťom veľmi páčilo a už sa tešia na ďalšiu návštevu.

        • Valentín v 1.D

          14. 2. 2024

          Deň svätého Valentína, lásky čas on pripomína. Srdiečko maj otvorené, pre cit lásky je stvorené. Lásku daruj každý deň, možno splníš iným sen!

          Krásneho Valentína praje 1.D trieda

        • Valentín v 2.A

          14. 2. 2024

          V srdci nosím svoju mamku ako vzácny drahokam. Ku všetkým je dobrá, milá najlepšia však býva k nám. Ocko je môj kamarát zaspáva vždy pri mne rád. Aj keď občas trucujem, svojho ocka milujem.

          Prajeme Vám krásneho Valentína.

  • Novinky

    • Kontakty

      • Základná škola, Zlatá 2
      • Zlatá 2, 048 01 Rožňava E-mail: zszlata2@gmail.com 04801 Rožňava Slovakia
      • riaditeľ: +421 58 734 28 64
      • Sekretariát: +421 58 788 30 00
      • Jedáleň: +421 58 734 35 94
      • Jedáleň (mobil): 0907 947 622
      • IČO: 35543639
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje