• PASOVAČKA I.C

          3. 5. 2019

          Žiaci I.C triedy boli slávnostne pasovaní za čitateľov mestskej knižnice. Sľúbili, že knižky si budú požičiavať a s láskou ich budú aj čítať, kedže už poznajú takmer všetky písmenká abecedy.

        • DEŇ ZEME V MÚZEU

          30. 4. 2019

          Žiaci I.C a I.D triedy navštívili dňa 29.4.2019 múzeum pri príležitosti DŇA ZEME. Hravou formou sa učili ako správne triediť odpad i ako chrániť našu prírodu. Expozícia so zvieratkami ich veľmi zaujala. Čerešničkou na torte bola jazda v banských vozíkoch.

        • Slávik Slovenska 2019

          30. 4. 2019

          Aj tohto roku na Zlatej prebiehala súťaž v speve ľudových piesni Slávik Slovenska. Súťaž sa teší veľkej obľube a hlavne žiaci 1.stupňa nám ukázali, že slávikov máme v škole dosť, čomu sa veľmi tešíme. Žiaci súťažili v troch kategóriách a v okresnom kole nás budú reprezentovať víťazi jednotlivých kategórií:

          1. kategória: Viktória Očenášová (1. miesto), Tamara Šujanská (2. miesto), Emma Štefániková (2. miesto), Liana Fifíková (3. miesto), Karolína Ďurská (3. miesto), Viktória Šimková (3. miesto)

          2. kategória: Martin Belányi (1. miesto), Jakub Očenáš (2. miesto), Ema Burčíková (2. miesto), Valentína Krištófová (3. miesto), Liam Fifík (3. miesto), Karin Máťášová (3. miesto)

          3. kategória: Tamara Lukášová (1. miesto), Michaela Miturová (2. miesto), Martina Völďáková (3. miesto).

          Postupujúcim do okresného kola držíme palce!

        • Dobšinská nota 2019

          30. 4. 2019

          V Dobšinej sa na súťaži v speve moderných piesni zišli talentovaní, mladí speváci. Naše mladé speváčky obsadili popredné miesta: E. Zubáková 3.miesto, M. Miturová 2.miesto a vynikajúci výkon podala Z. Dobošová . Okrem umeleckého zážitku si odniesli aj pekné ceny.

          Blahoželáme a nech vám to aj naďalej spieva.

        • Medzníky

          30. 4. 2019

          Do galérie Medzníky boli pridané fotografie.

          Medzníky 2. svetovej vojny

          Priblížiť dejiny 2. svetovej vojny súťaživou a zábavnou formou sa rozhodli OV SZPB a Mesto Rožňava.

          Deviataci museli ovládať množstvo faktov, historických udalostí a oboznámiť sa s významnými osobnosťami našej, aj svetovej histórie. Spestrením súťaže boli artefakty použité vojakmi v 2. svetovej vojne. Žiaci mali správne rozpoznať dané predmety a priradiť ich k jednotlivým armádam. Pri niektorých otázkach sa zapotili, ale veľa nového sa naučili. Presvedčili sa, že história môže byť poučná, aj zábavná zároveň.

        • Šiestaci osedlali motokáry

          30. 4. 2019

          Do galérie Šiestaci osedlali motokáry boli pridané fotografie.

          Šiestaci osedlali motokáry

          Tri, dva, jedna, štart !!!! A bolo odštartované.... V aréne sa ozýva rev motorov, pneumatiky dostávajú poriadne zabrať a na tvári pretekárov sa zračí napätie. Boj s časom, a neraz aj so sebou samým, sa práve začína. Zvíťazil každý, kto prekonal svoj strach a do toho pekelného stroja nasadol. Táto akcia sa veeeeľmi vydarila a určite si ju zopakujeme.

        • 1.A ŠKD - Deň Zeme

          26. 4. 2019

          Do galérie 1.A ŠKD - Deň Zeme boli pridané fotografie.

          1.A ŠKD - Deň Zeme Deň Zeme je deň venovaný našej planéte Zem, ktorý sa každoročne koná 22.aprila. Aj my deti v ŠKD pri príležitosti tohto sviatku sme si v rámci prírodovednej oblasti výchovy pripomenuli rôznymi aktivitami dôležitosť ochrany našej planéty. Prezentáciou a kvizmi sme prispeli k rozšíreniu vedomosti a prístupu k ochrane životného prostredia.

        • 2.B ŠKD- Pripomenuli sme si Deň Zeme

          25. 4. 2019

          Do galérie 2.B ŠKD- Pripomenuli sme si Deň Zeme boli pridané fotografie.

          2.B ŠKD- Pripomenuli sme si Deň Zeme.

          Aj my deti v ŠKD sme si v rámci prírodovedno - environmentálnej oblasti výchovy pripomenuli DEŇ ZEME, ktorý sa každoročne oslavuje 22.apríla. Tento deň sa nám niesol v znamení aktivít na ochranu našej planéty. Prezentáciou a rozprávkou sme sa o planéte Zem dozvedeli mnoho zaujímavých vecí o ktorých sme doteraz ešte nepočuli. Na záver sme si všetci namaľovali Guľka - Zemeguľka a napísali želanie, ktorým chceme chrániť našu planétu Zem.

        • Veľkonočná dopravno-preventívna akcia

          17. 4. 2019

          Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Košiciach v spolupráci s deťmi prvého stupňa ZŠ pripravilo pred Veľkou nocou preventívnu kontrolnú akciu na cestách. Kontrola bola zameraná na povinnosti vodičov v súvislosti s dodržiavaním pravidiel cestnej premávky. Kontrolovanému vodičovi deti odovzdali vlastnoručne vyrobené symboly Veľkej noci - vajíčka alebo korbáče - podľa toho, či vodiča  odmeňovali za správnu jazdu, alebo karhali za priestupok. Veľmi milo nás prekvapilo, že vajíčok sa míňalo viac ako korbáčov.

           Za príjemní zážitok ďakujeme!

        • Veľkonočné tvorivé dielne s 3.D

          17. 4. 2019

          Jar nám už klope na dvere a my, žiaci z III.D sme sa zúčastnili Veľkonočných tvorivých dielní v Galérii baníckeho múzea v Rožňave. Počas príjemného popoludnia sme sa porozprávali o tom, aké zvyky sa u nás ešte udržiavajú a čo pre nás vlastne znamená Veľká noc. Zároveň sme sa zapojili aj do aktivít tvorivých dielní, kde sme si vyrobili krásnu veľkonočnú ovečku, ktorá prispeje ku kreatívnejšiemu prežitiu veľkonočných sviatkov v duchu tradícií. 

          Ďakujeme!

        • „Vajíčková reťaz“

          17. 4. 2019

          Stáva sa tradíciou, že pred Veľkou nocou sa snažíme vytvoriť čo najdlhšiu reťaz z vajíčok. Samozrejme – papierových. Všetci žiaci 1. stupňa našej školy, ale aj naši kamaráti z MŠ Štítnická si vyfarbili papierové vajíčka a pochytaním sa za ruky  vytvorili reťaz okolo celej našej školy. V počte cca 400 detí30 dospelých sa nám podarilo prekonať doterajší rekord!!!

          Ďakujeme všetkým, ktorí a zapojili do tejto peknej akcie.

        • V duchu Veľkej noci v 2.A

          17. 4. 2019

          Do galérie V duchu Veľkej noci v 2.A boli pridané fotografie.

          V duchu Veľkej noci v 2. A

           

          Blížia sa veľkonočné sviatky a preto ani my v 2. A sme nezabudli na zvyky a tradície Veľkej noci. Pripravili sme si krásne farebné košíčky, ktoré sme vyplnili vlastnoručne maľovanými kraslicami. Košíčky s kraslicami budú zdobiť naše veľkonočné stoly a kraslice možno nájdu nových majiteľov - švárnych chlapcov...

          V mene 2. A vám všetci spolu aj s p. učiteľkou Alenkou a p. vychovávateľkou Paťkou prajeme krásnu Veľkú noc...

        • HODINA PRíRODOVEDY V4.A

          17. 4. 2019

          Do galérie HODINA PRíRODOVEDY V4.A boli pridané fotografie.

           

          Hodina prírodovedy v 4. ANaša hodina prírodovedy sa niesla v netradičnom duchu. Otec žiačky Ninky Olejárovej nám priblížil chov zajacov z vlastných skúseností. Priniesol aj živého zajaca Hopka, ktorého si deti mohli aj pohladkať a prezrieť. Ďakujeme pánovi Olejárovi za jeho výklad a ochotu.

        • LOGIKMATIK

          15. 4. 2019

          11. apríla sa na našej škole uskutočnil III. ročník súťaže LogikMatik, v ktorej súťaží dvojica reprezentantov každej triedy druhého stupňa. Úlohy sú pre každého rovnaké, preverujú u žiakov ich logické myslenie a predstavivosť. Tento ročník patrí prvé miesto 7.A triede v zastúpení Majky Domikovej a Samuela Kroupu.

        • Vyhodnotenie súťaže Čítaj, hľadaj a odpovedaj

          15. 4. 2019

          Tak a máme to tu! Mesiac marec ubehol ako voda a nám sa odkryli mená výhercov celomesačnej súťaže Čítaj, hľadaj a odpovedaj, ktorá bola zameraná na čitateľskú gramotnosť. Do nultého ročníka sa zapojilo 32 žiakov II. stupňa. To, že súťaž nebola ľahká a vyžadovala si obrovskú dávku trpezlivosti a vytrvalosti svedčí aj fakt, že úspešnými riešiteľmi boli len traja žiaci, ktorí sa prehrýzli desiatimi ukážkami a rozlúskli vyše 50 otázok. Na prvom mieste s rovnakým počtom bodov sa umiestnili Majka Domiková (VII.A)Dávid Koľvek (VI.B). Druhé miesto získal Tomáš Šujanský (VI.B). Žiaci boli odmenení prekrásnymi vecnými cenami, ktoré ich veľmi potešili. A nás učiteľov potešil záujem žiakov o túto súťaž, v ktorej budeme pokračovať aj nasledujúce roky.
          Víťazom ešte raz srdečne blahoželáme!

        • I.C a SVETOVÝ DEŇ UMENIA

          15. 4. 2019

          Kde inde by si žiaci I.C triedy mali pripomenúť Svetový deň umenia ako na výstave v galérii. Tento deň pripadol na 15.apríl, na deň, keď sa narodil veľký umelec Leonardo da Vinci. Aj naši prváci sa na chvíľu stali malými umelcami a popri prezretí si výstavy si zhotovili aj originálne ozdoby k blížiacim sa veľkonočným sviatkom.

        • Ďakujeme za prejavenú dôveru

          15. 4. 2019

          Základná škola Zlatá 2 v Rožňave ďakuje všetkým rodičom, ktorí sa na nás obrátili s dôverou aj v tomto školskom roku a zapísali svoje deti do 1. ročníka do našej školy.

          Je to pre nás obrovská česť a zároveň záväzok. Tešíme sa na budúcu spoluprácu a budeme sa zo všetkých síl snažiť o to, aby sa Vaše deti u nás cítili dobre a aby sme spolu dosiahli naše ciele a Vaše očakávania.

          Od teraz už aj Vaša

          vždy usmiata ZŠ Zlatá

  • Novinky

    • Kontakty

      • Základná škola, Zlatá 2
      • Zlatá 2, 048 01 Rožňava E-mail: zszlata2@gmail.com 04801 Rožňava Slovakia
      • riaditeľ: +421 58 734 28 64
      • Sekretariát: +421 58 788 30 00
      • Jedáleň: +421 58 734 35 94
      • Jedáleň (mobil): 0907 947 622
      • IČO: 35543639
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje