• KARNEVAL

          14. 2. 2019

          Dňa 13. februára 2019 popoludní to opäť po roku vyzeralo u nás na chodbe ako v úli. 250 detí z ŠKD sa prezlieklo do pestrofarebných masiek, aby spolu strávili jedno krásne tanečné, zábavné popoludnie na karnevale. Po úvodnom predstavovaní masiek sa deti v sprievode pani vychovávateliek a učiteľov presunuli do tried, kde si zasúťažili o sladké odmeny a spolu sa potom vrátili o 15:00 h. na chodbu, kde pokračovala tanečná zábava. Vystúpili aj mažoretky pod vedením p. J. Mackovej a V. Sasákovej, ktoré nás úspešne reprezentujú aj na iných podujatiach. Prišli sa na nás pozrieť aj rodičia a starí rodičia. Plní krásnych a veselých zážitkov sa o 16:00 h. odobrali všetci domov. (Hl. vychovávateľka ŠKD E. Hagovská)

        • Vždy s úsmevom!

          14. 2. 2019

          Milí naši kamaráti, je deň Svätého Valentína. No nie je to sviatok len pre dospelých , ale hlavne pre tých, ktorí sú k sebe dobrí, milí. Pomáhajú si a tešia sa jeden z druhého. Naša škola je jedna veľká rodina malých i veľkých dospelých usmievavých ľudí. Dnes sme pre vás pripravili náramky, z ktorých majte radosť, sú veselé. Vždy, keď sa pozrieš na ruku, usmej sa a usmievaj sa celý deň. Čím viac sa usmievame, tým sú k nám spolužiaci, kamaráti a učitelia lepší.

          Úsmev je „najžiarivejší klenot na tvári" – hovoria Tibeťania. Úsmev je predsa zadarmo!

           Tak sa usmej a buď veselý.
          (Vaša Žiacka školská rada)

        • Šachy prišli aj k nám

          11. 2. 2019

          V takmer domácom prostredí sme s sobotu odohrali šachový turnaj v Gemerskej Polome. Z celkovej účasti 25 detí sa opäť blisla ZŠ Zlatá s ôsmimi šachistami. O to radostnejšie je, že medzi už známimi menami sa objavili aj dve mená úplných začiatočníkov. Obaja krásne zabojovali, čo im prinieslo aj prvé body. Sebastián Szőlős sa s dvomi bodmi delil o 20-21 priečku. Adrián Sabon s tromi bodmi obsadil výborné 17te miesto. Dominika Lázárová (18) v kategórii dievčat do 11 rokov skončila druhá rovnako ako Adriana Straková v kategórii do 14 rokov (celkovo ôsma). V silnej konkurencii chlapcov do 14 rokov obsadil Tomáš Lukáč štvrté miesto (celkovo 9). Tu sme však tiež obsadili medailovú pozíciu a to bronzovú v podaní Tobiasa Koóša (celkovo 7). Zlato vo svojej kategórii získal Matej Szaszák (celkovo 6). Najlepšie sa umiestnil Lukáš Szaszák (celkovo 5), za čo získal druhé miesto vo svojej kategórii. 

          Veľká vďaka všetkým, špeciálna nováčikom.

        • LYŽIARSKY VÝCVIK 2019

          8. 2. 2019

          Žiadame všetkých účastníkov lyžiarskeho výcviku, aby sa v pondelok 11.februára dostavili na školský dvor ZŠ Zlatá do 7:30 hod. Prosíme dochvíľnosť, pretože odchod je naplánovaný na 7.45 hod.

          Pripravte vaše deti na dlhšiu cestu a v prípade nevoľnosti podajte vhodnú prevenciu.

          Ďakujeme a tešíme sa.

        • Prerušenie prevádzky v ŠJ

          7. 2. 2019

          Z dôvodu vysokej chorobnosti zamestnancov ŠJ sa dňa 8.2.2019 (piatok)

          prerušuje prevádzka v školskej jedálni.

          Prosíme rodičov žiakov, ktorí navštevujú ŠKD, aby im zabezpečili suchý obed a pitný režim. Prevádzka ŠJ bude pokračovať od 11.2.2019 (pondelok). Žiaci, ktorí nenavštevujú ŠKD a žiaci 2. stupňa po vyučovaní odchádzajú domov.

          Ďakujeme za pochopenie.

        • Fašiangy, Turíce...

          7. 2. 2019

          Aj my sa už chystáme na karneval a tak sme zamierlili do galérie, aby sme si vyrobili nejaké masky. Čakali nás tam rôzne zvieratká ako sú motýliky, levy, medvede, mačky ba aj lienky. A teraz už môže vytúžený karneval začať.

        • Škôlkari v škole

          7. 2. 2019

          Tohtoročné fašiangy sme sa rozhodli vytvoriť si vlastné masky  s kamarátmi z materských škôl. Po krátkom kultúrnom programe sme si budúcich školákov zobrali do tried, kde sme spoločne  tvorili masky, pochutnali na fašiangových šiškách a zoznámili sa so Zlatkom.

          Ďakujeme pani učiteľkám  z materských škôl, že sme mohli našim budúcim spolužiakom ukázať školu, triedu a predviesť našu šikovnosť.

        • Návšteva knižnice - 1.A

          6. 2. 2019

          Dnešná návšteva knižnice P. Dobšinského bola pre prvákov veľmi zaujímavá a poučná. Dozvedeli sa ako vznikajú knihy a potom si vypočuli jednu modernú rozprávku. Žiaci si s radosťou vybrali ďalšie knihy a v dobrej nálade sa vrátili do školy.

        • Cena snehuliaka

          5. 2. 2019

          V lyžiarskom stredisku Mlynky sa uskutočnili preteky v zjazdovom lyžovaní žiakov základných a stredných škôl, ktoré organizoval Olympijský klub Gemer, CVČ  Rožňava, mesto Dobšiná a mesto Rožňava. Na náročnej trati a v ťažkých poveternostných podmienkach Sebastian Tömöl vybojoval zlatú medailu v kategórii starší žiaci. Veľká gratulácia víťazovi a všetkým zúčastneným lyžiarom.

        • Účelové cvičenie

          5. 2. 2019

          Začiatkom minulého týždňa prebehlo na našej škole účelové cvičenie zamerané na pohyb a pobyt v prírode. Praktická časť v teréne bola zameraná najmä na orientáciu v teréne, ochranu života a zdravia, pohyb a pobyt v prírode a jej ochranu. Po splnení všetkých úloh sa žiaci s radosťou posánkovali. Tešili sme sa z dobrého počasia, dobrej nálady a hlavne z krásnej zasneženej prírody.

      • NENECHAJ TO BYŤ
        • NENECHAJ TO BYŤ

          4. 2. 2019

          Nenechaj to byť” je webová platforma a mobilná aplikácia, bojujúca proti šikane a vylučovaniu z kolektívu na školách po celom svete. S podporou odborníkov prinášame efektívny spôsob na odhaľovanie týchto problémov často už v jich zárodku. Ak chceš aj ty anonymne pomôcť proti šikane môžeš tak spraviť kliknutím na odkaz https://www.nntb.sk.

          Letáčik

          ​​​​​​​

        • Čo je to astma?

          4. 2. 2019

          Na dnešnej hodine biológie v 7.C nám Tamarka Kuchárová urobila veľmi pútavú prednášku o ASTME. Je to chronické ochorenie dýchacích ciest, predovšetkým priedušiek, ktoré sa prejavuje dýchacími ťažkosťami, pískavým dychom, dráždivým kašľom a dlhodobo pretrvávajúcou nádchou. Na jej vzniku sa podieľajú aj genetické faktory či silné dráždivé chemické látky. Tamarka mala so sebou aj pomôcky, ktoré sú nevyhnutnou výbavou každého astmatika. A to dva typy inhalátorov, rôzne lieky i naparovacie zariadenie, ktoré sa používa preventívne. Na modelovej situácii sme sa dozvedeli, ako postupovať pri poskytovaní prvej pomoci astmatikovi, v prípade záchvatu.

        • PRVOUKA NÁS BAVÍ

          31. 1. 2019

          Žiaci z I.C a I.A triedy sú živým dôkazom toho, že prvouka ich baví! Opäť nelenili a za pomoci rodinných príslušníkov zhotovili originálne kyvadlá. Z množstva prác si zhotovili aj výstavku na chodbe. Môžte sa pozrieť!

  • Novinky

    • Kontakty

      • Základná škola, Zlatá 2
      • Zlatá 2, 048 01 Rožňava E-mail: zszlata2@gmail.com 04801 Rožňava Slovakia
      • riaditeľ: +421 58 734 28 64
      • Sekretariát: +421 58 788 30 00
      • Jedáleň: +421 58 734 35 94
      • Jedáleň (mobil): 0907 947 622
      • IČO: 35543639
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje