• Informatická olympiáda

          27. 5. 2019

          Dňa 22. mája sa konalo druhé kolo informatickej olympiády na Obchodnej akadémii. Súťažilo sa dvoch kolách. V prvom bolo treba urobiť pozvánku vo worde a v druhom vytvoriť tabuľku v exceli a urobiť grafy. Obe úlohy boli veľmi náročné a žiaci sa s nimi statočne popasovali. Súťaže sa zúčastnilo 14 žiakov a Martin Andráš z 9.C triedy obsadil 3. miesto. Pochvalu si zaslúži aj Janka Palečková z 8.B triedy, ktorá skončila na peknom 7. mieste. Ďakujeme za peknú reprezentáciu našej školy.

        • Hodina prvouky v 2.A

          27. 5. 2019

          Do galérie Hodina prvouky v 2.A boli pridané fotografie.

          Hodina prvouky v 2. AKreativitou a šikovnosťou nešetrili žiaci 2. A pri výrobe kalendárov ako súčasti projektového vyučovania. A zároveň ďakujeme aj rodičom za pomoc pri ich vytváraní. Tým si žiaci upevnili svoje poznatky o kalendároch aj prakticky.

        • POsledná šanca

          27. 5. 2019

          Seriál GPX turnajov v šachu sa uzavrel dňa 18.05.2019 posledným turnajom v Humennom. V ňom išlo o veľa najmä nášmu šachistovi Tomášovi Lukáčovi.

          Po skončení sa totiž sčítajú výsledky zo siedmich najlepšie odohratých turnajov a desiatka najlepších z každej kategórie postupuje do východoslovenského semifinále.

          V kategórii dievčat do 14 rokov si vybojovala miestenku Adriana Straková zo siedmeho miesta rovnako ako Dominika Lázárová v kategórii dievčat do 11 rokov. V najsilnejšej kategórii a to chlapcov do 11 rokov si postup do semifinále vybojoval zo štvrtej priečky Lukáš Szaszák. Kategóriu chlapcov do 8 rokov vyhral nekompromisne Matej Szaszák a postupuje tak z prvého miesta.

          V kategórii chlapcov do 14 rokov skončil tesne pred bránou semifinálovej skupiny Tobias Koóš (13).

          Tomáš Lukáč pred posledným kolom figuroval na desiatej priečke a rozhodol sa, že si postup poistí na záverečnom turnaji, keďže bodové rozdiely boli minimálne. Tu sa mu však nedarilo podľa našich predstáv. Obsadil sedemnáste miesto a celkovo sa prepadol na nepostupovú jedenástu priečku.

          Veľká chvála mu aj napriek tomu právom patrí, pretože bojoval až do poslednej chvíle.

          Pripomínam, že sa turnajov zúčastnilo až 1188 hráčov z celého Slovenska.

          1.6.2019 sa semifinále odohrá v Humennom odkiaľ traja najlepší z kategórií postúpia do finále do Holíča.

          Všetkým postupujúcim samozrejme držíme palce.

        • Naši mladí gymnasti

          24. 5. 2019

          Ďakujeme našim žiakom: Viki Očenášovej (1.A), Miške Horváthovej (2.C), Vivi Jesenákovej (2.C), Emke Štefánikovej (2.C), Deniske Leitnerovej (2.C), Leovi Bradáčovi (1.A), Jakubkovi Jakabšicovi (2.A), Adamkovi Ďuríčekovi (2.B), Tobiaskovi Helcmanovi (2.B) za úspešnú reprezentáciu školy v športovej gymnastike družstiev  v rámci Gemerských športových hier. Dievčatá aj chlapci obsadili pekné druhé miesto. Tento krát sme sa síce vrátili ako strieborní, ale nemení to nič na fakte, že sme stále Zlatá 2.

        • 5.C v Gemerskom Osvetovom Stredisku

          23. 5. 2019

          Upršaný deň (streda 22.5.2019)strávili žiaci 5.C triedy kreatívne v GOS-ke. Rozdelení do troch skupín si vytvorili  krásne misky na cereálie, relaxovali pri maľbe na textil a pochutnali si na zemiakových plackách. Tlmočíme slová našich žiakov a ďakujeme šikovným a ústretovým zamestnancom GOS za príjemne strávené doobedie. Radi sa k vám opäť vrátime.

        • Gemerské olympijské hry - ATLETIKA

          22. 5. 2019

          Do galérie Gemerské olympijské hry - ATLETIKA boli pridané fotografie.

          ZLATÁ získala 4 tretie miesta.

          V okresnom kole atletickej súťaže v rámci Gemerských olympijských hier, sme získali štyri tretie miesta. Podarilo sa to : V behu na 60m Jozefovi Krajlikovi, vo vrhu guľou Marošovi Genčimu, v štafete v zložení Sebastian Tömöl, Lukáš Benko, Nikolas Lipták a Jozef Krajlik a to isté umiestnenie v súťaži družstiev. Aj ked sme nepostúpili na kolo krajské, všetci naši reprezentanti bojovali statočne a sme hrdí aj na tých, ktorí pódiové umiestnenie nezískali.

        • Po stopách objaviteľa

          21. 5. 2019

          Dňa 20.5.2019 sa žiaci našej školy zúčastnili podujatia organizovaného Maticou slovenskou "Po stopách Objaviteľa„ V úvode si žiaci vypočuli prednášku mladej autorky kníh pre deti, ktorá sa snažila zaujímavou formou deťom priblížiť tematiku vodných zdrojov. Následne žiaci navštívili Dobšinskú ľadovú jaskyňu a pripomenuli si aj jej objaviteľa Eugena Ruffinyho.

        • Deň matiek v ŠKD - 2.C

          21. 5. 2019

          Leť, lístoček, leť ponad šíry svet, ponad hory, ponad lúky, mojej mamičke do ruky.Zanes jej môj pozdrav krásny, vyrobený pre ňu z lásky.Ani my, žiaci 2.C triedy, sme nezabudli na naše milované mamičky a na Deň matiek, sme si pre ne pripravili krásnu triednu besiedku plnú básní, piesní a tancov. Nie jednej mamičke sa v očiach zaligotali slzy, slzy šťastia. Okrem krásneho pozdravu v tvare kabelky sme pre mamky vyrobili knihu na pamiatku. Veríme, že sme Vás, milé mamky, potešili

        • Slávik Slovenska 2019

          21. 5. 2019

          V okresnom kole súťaže v speve ľudových piesni naši „Slávici“ vyspievali popredné miesta.

          V II. kategórii sa umiestnil: 1. miestoMartin Belányi; ZŠ, Zlatá 2, Rožňava

          V III. kategórii sa umiestnila: 1. miestoTamara Lukáčová; ZŠ, Zlatá 2, Rožňava

          Svoj talent predviedla aj naša najmladšia speváčka Viki Očenášová.

          Naši žiaci postúpili do krajského kola, kde budú reprezentovať nielen našu školu, ale aj náš okres.

          Srdečne blahoželáme a želáme dobrý hlas do ďalšieho kola.

        • Betliar

          20. 5. 2019

          Do galérie Betliar boli pridané fotografie.

          Noc múzeí

          Tretia májová sobota už tradične patrí múzeám. Aj kaštieľ Betliar si pripravil pre svojich návštevníkov netradičné podujatia. Niektorí si s veľkým záujmom prezreli vystavené exponáty, iní sa len tak vyšantili. Najväčším magnetom bolo vystúpenie speváčky Karmen Pál-Baláž spojené s autogramiádou. Vytúženého ohňostroja sme sa z technických príčin síce nedočkali, ale pozerať hokejový zápas MS v sobotu, v škole, nemôže veru hocikto....

        • Múzeum

          20. 5. 2019

          Do galérie Múzeum boli pridané fotografie.

          Navštívili sme Banícke múzeum

          Deviataci strávili príjemné dopoludnie v Baníckom múzeu v Rožňave. Na prednáške sa dozvedeli zaujímavé informácie o Sviatku práce, 1. máji. Nevynechali možnosť vrátiť sa do svojich mladších liet a vyskúšali si jazdu vláčikom. Ťažkú prácu baníkov nám priblížili pracovníci múzea na banskom pracovisku a deň sme zakončili na Námestí baníkov.

        • Týždeň modrého gombíka

          19. 5. 2019

          Slovenský výbor pre UNICEF už po 14. raz organizuje celoslovenskú verejnú zbierku Týždeň modrého gombíka. Cieľom zbierky je zabezpečiť humanitárnu pomoc pre deti na Ukrajine v konfliktných oblastiach. My sme sa zapojili a dňa 16.5. naši dobrovoľníci vyzbierali  krásnu sumu 201 eur. Ďakujeme.

  • Novinky

    • Kontakty

      • Základná škola, Zlatá 2
      • Zlatá 2, 048 01 Rožňava E-mail: zszlata2@gmail.com 04801 Rožňava Slovakia
      • riaditeľ: +421 58 734 28 64
      • Sekretariát: +421 58 788 30 00
      • Jedáleň: +421 58 734 35 94
      • Jedáleň (mobil): 0907 947 622
      • IČO: 35543639
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje