• Biologicko-fyzikálna exkurzia

          6. 5. 2019

          Dňa 30.4. sa žiaci 7.A, 7.B a 7.C triedy zúčastnili biologicko - fyzikalnej exkurzie v Košiciach. Exkurzia prebiehala v Steelparku a v Klamáriu. Pri návšteve Steelparku si žiaci mohli obohatiť svoje vedomosti z biológie, fyziky a chémie a overiť si zábavnou formou platnosť niektorých prírodných zákonistostí. V prednáške sa oboznámili s levitujúcim vláčikom, s vlastnosťami tekutého dusíka a so spracovaním železa. Pozreli si, aké účinky môže mať vákuum na také pochúťky ako marshmallow a čierny princ. Pri interaktívnych exponátoch si mohli vyskúšať ako funguje elektromagnet, ako sa pohybujú častice v látkach, zaujala ich aj levitujúca guľôčka. V Klamáriu si v praxi overili, že veci môžu byť iné, ako sa na prvý pohľad zdajú. Reč je o optických klamoch. Optický klam alebo optická ilúzia je klam spočívajúci v mätúcom alebo nesprávnom vnímaní nejakého obrázku človekom. Obraz vnímaný okom interpretuje mozog inak, ako zodpovedá realite.Väčšina optických klamov je postavená na iritovaní mozgu farbou, alebo tvarom. Táto exkurzia bola pre nás veľmi zaujímavá a nevšedná.

        • PASOVAČKA I.C

          3. 5. 2019

          Žiaci I.C triedy boli slávnostne pasovaní za čitateľov mestskej knižnice. Sľúbili, že knižky si budú požičiavať a s láskou ich budú aj čítať, kedže už poznajú takmer všetky písmenká abecedy.

        • DEŇ ZEME V MÚZEU

          30. 4. 2019

          Žiaci I.C a I.D triedy navštívili dňa 29.4.2019 múzeum pri príležitosti DŇA ZEME. Hravou formou sa učili ako správne triediť odpad i ako chrániť našu prírodu. Expozícia so zvieratkami ich veľmi zaujala. Čerešničkou na torte bola jazda v banských vozíkoch.

        • Slávik Slovenska 2019

          30. 4. 2019

          Aj tohto roku na Zlatej prebiehala súťaž v speve ľudových piesni Slávik Slovenska. Súťaž sa teší veľkej obľube a hlavne žiaci 1.stupňa nám ukázali, že slávikov máme v škole dosť, čomu sa veľmi tešíme. Žiaci súťažili v troch kategóriách a v okresnom kole nás budú reprezentovať víťazi jednotlivých kategórií:

          1. kategória: Viktória Očenášová (1. miesto), Tamara Šujanská (2. miesto), Emma Štefániková (2. miesto), Liana Fifíková (3. miesto), Karolína Ďurská (3. miesto), Viktória Šimková (3. miesto)

          2. kategória: Martin Belányi (1. miesto), Jakub Očenáš (2. miesto), Ema Burčíková (2. miesto), Valentína Krištófová (3. miesto), Liam Fifík (3. miesto), Karin Máťášová (3. miesto)

          3. kategória: Tamara Lukášová (1. miesto), Michaela Miturová (2. miesto), Martina Völďáková (3. miesto).

          Postupujúcim do okresného kola držíme palce!

        • Dobšinská nota 2019

          30. 4. 2019

          V Dobšinej sa na súťaži v speve moderných piesni zišli talentovaní, mladí speváci. Naše mladé speváčky obsadili popredné miesta: E. Zubáková 3.miesto, M. Miturová 2.miesto a vynikajúci výkon podala Z. Dobošová . Okrem umeleckého zážitku si odniesli aj pekné ceny.

          Blahoželáme a nech vám to aj naďalej spieva.

        • Medzníky

          30. 4. 2019

          Do galérie Medzníky boli pridané fotografie.

          Medzníky 2. svetovej vojny

          Priblížiť dejiny 2. svetovej vojny súťaživou a zábavnou formou sa rozhodli OV SZPB a Mesto Rožňava.

          Deviataci museli ovládať množstvo faktov, historických udalostí a oboznámiť sa s významnými osobnosťami našej, aj svetovej histórie. Spestrením súťaže boli artefakty použité vojakmi v 2. svetovej vojne. Žiaci mali správne rozpoznať dané predmety a priradiť ich k jednotlivým armádam. Pri niektorých otázkach sa zapotili, ale veľa nového sa naučili. Presvedčili sa, že história môže byť poučná, aj zábavná zároveň.

        • Šiestaci osedlali motokáry

          30. 4. 2019

          Do galérie Šiestaci osedlali motokáry boli pridané fotografie.

          Šiestaci osedlali motokáry

          Tri, dva, jedna, štart !!!! A bolo odštartované.... V aréne sa ozýva rev motorov, pneumatiky dostávajú poriadne zabrať a na tvári pretekárov sa zračí napätie. Boj s časom, a neraz aj so sebou samým, sa práve začína. Zvíťazil každý, kto prekonal svoj strach a do toho pekelného stroja nasadol. Táto akcia sa veeeeľmi vydarila a určite si ju zopakujeme.

        • 1.A ŠKD - Deň Zeme

          26. 4. 2019

          Do galérie 1.A ŠKD - Deň Zeme boli pridané fotografie.

          1.A ŠKD - Deň Zeme Deň Zeme je deň venovaný našej planéte Zem, ktorý sa každoročne koná 22.aprila. Aj my deti v ŠKD pri príležitosti tohto sviatku sme si v rámci prírodovednej oblasti výchovy pripomenuli rôznymi aktivitami dôležitosť ochrany našej planéty. Prezentáciou a kvizmi sme prispeli k rozšíreniu vedomosti a prístupu k ochrane životného prostredia.

        • 2.B ŠKD- Pripomenuli sme si Deň Zeme

          25. 4. 2019

          Do galérie 2.B ŠKD- Pripomenuli sme si Deň Zeme boli pridané fotografie.

          2.B ŠKD- Pripomenuli sme si Deň Zeme.

          Aj my deti v ŠKD sme si v rámci prírodovedno - environmentálnej oblasti výchovy pripomenuli DEŇ ZEME, ktorý sa každoročne oslavuje 22.apríla. Tento deň sa nám niesol v znamení aktivít na ochranu našej planéty. Prezentáciou a rozprávkou sme sa o planéte Zem dozvedeli mnoho zaujímavých vecí o ktorých sme doteraz ešte nepočuli. Na záver sme si všetci namaľovali Guľka - Zemeguľka a napísali želanie, ktorým chceme chrániť našu planétu Zem.

        • Veľkonočná dopravno-preventívna akcia

          17. 4. 2019

          Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Košiciach v spolupráci s deťmi prvého stupňa ZŠ pripravilo pred Veľkou nocou preventívnu kontrolnú akciu na cestách. Kontrola bola zameraná na povinnosti vodičov v súvislosti s dodržiavaním pravidiel cestnej premávky. Kontrolovanému vodičovi deti odovzdali vlastnoručne vyrobené symboly Veľkej noci - vajíčka alebo korbáče - podľa toho, či vodiča  odmeňovali za správnu jazdu, alebo karhali za priestupok. Veľmi milo nás prekvapilo, že vajíčok sa míňalo viac ako korbáčov.

           Za príjemní zážitok ďakujeme!

        • Veľkonočné tvorivé dielne s 3.D

          17. 4. 2019

          Jar nám už klope na dvere a my, žiaci z III.D sme sa zúčastnili Veľkonočných tvorivých dielní v Galérii baníckeho múzea v Rožňave. Počas príjemného popoludnia sme sa porozprávali o tom, aké zvyky sa u nás ešte udržiavajú a čo pre nás vlastne znamená Veľká noc. Zároveň sme sa zapojili aj do aktivít tvorivých dielní, kde sme si vyrobili krásnu veľkonočnú ovečku, ktorá prispeje ku kreatívnejšiemu prežitiu veľkonočných sviatkov v duchu tradícií. 

          Ďakujeme!

        • „Vajíčková reťaz“

          17. 4. 2019

          Stáva sa tradíciou, že pred Veľkou nocou sa snažíme vytvoriť čo najdlhšiu reťaz z vajíčok. Samozrejme – papierových. Všetci žiaci 1. stupňa našej školy, ale aj naši kamaráti z MŠ Štítnická si vyfarbili papierové vajíčka a pochytaním sa za ruky  vytvorili reťaz okolo celej našej školy. V počte cca 400 detí30 dospelých sa nám podarilo prekonať doterajší rekord!!!

          Ďakujeme všetkým, ktorí a zapojili do tejto peknej akcie.

        • V duchu Veľkej noci v 2.A

          17. 4. 2019

          Do galérie V duchu Veľkej noci v 2.A boli pridané fotografie.

          V duchu Veľkej noci v 2. A

           

          Blížia sa veľkonočné sviatky a preto ani my v 2. A sme nezabudli na zvyky a tradície Veľkej noci. Pripravili sme si krásne farebné košíčky, ktoré sme vyplnili vlastnoručne maľovanými kraslicami. Košíčky s kraslicami budú zdobiť naše veľkonočné stoly a kraslice možno nájdu nových majiteľov - švárnych chlapcov...

          V mene 2. A vám všetci spolu aj s p. učiteľkou Alenkou a p. vychovávateľkou Paťkou prajeme krásnu Veľkú noc...

        • HODINA PRíRODOVEDY V4.A

          17. 4. 2019

          Do galérie HODINA PRíRODOVEDY V4.A boli pridané fotografie.

           

          Hodina prírodovedy v 4. ANaša hodina prírodovedy sa niesla v netradičnom duchu. Otec žiačky Ninky Olejárovej nám priblížil chov zajacov z vlastných skúseností. Priniesol aj živého zajaca Hopka, ktorého si deti mohli aj pohladkať a prezrieť. Ďakujeme pánovi Olejárovi za jeho výklad a ochotu.

        • LOGIKMATIK

          15. 4. 2019

          11. apríla sa na našej škole uskutočnil III. ročník súťaže LogikMatik, v ktorej súťaží dvojica reprezentantov každej triedy druhého stupňa. Úlohy sú pre každého rovnaké, preverujú u žiakov ich logické myslenie a predstavivosť. Tento ročník patrí prvé miesto 7.A triede v zastúpení Majky Domikovej a Samuela Kroupu.

        • Vyhodnotenie súťaže Čítaj, hľadaj a odpovedaj

          15. 4. 2019

          Tak a máme to tu! Mesiac marec ubehol ako voda a nám sa odkryli mená výhercov celomesačnej súťaže Čítaj, hľadaj a odpovedaj, ktorá bola zameraná na čitateľskú gramotnosť. Do nultého ročníka sa zapojilo 32 žiakov II. stupňa. To, že súťaž nebola ľahká a vyžadovala si obrovskú dávku trpezlivosti a vytrvalosti svedčí aj fakt, že úspešnými riešiteľmi boli len traja žiaci, ktorí sa prehrýzli desiatimi ukážkami a rozlúskli vyše 50 otázok. Na prvom mieste s rovnakým počtom bodov sa umiestnili Majka Domiková (VII.A)Dávid Koľvek (VI.B). Druhé miesto získal Tomáš Šujanský (VI.B). Žiaci boli odmenení prekrásnymi vecnými cenami, ktoré ich veľmi potešili. A nás učiteľov potešil záujem žiakov o túto súťaž, v ktorej budeme pokračovať aj nasledujúce roky.
          Víťazom ešte raz srdečne blahoželáme!

        • I.C a SVETOVÝ DEŇ UMENIA

          15. 4. 2019

          Kde inde by si žiaci I.C triedy mali pripomenúť Svetový deň umenia ako na výstave v galérii. Tento deň pripadol na 15.apríl, na deň, keď sa narodil veľký umelec Leonardo da Vinci. Aj naši prváci sa na chvíľu stali malými umelcami a popri prezretí si výstavy si zhotovili aj originálne ozdoby k blížiacim sa veľkonočným sviatkom.

  • Novinky

    • Kontakty

      • Základná škola, Zlatá 2
      • Zlatá 2, 048 01 Rožňava E-mail: zszlata2@gmail.com 04801 Rožňava Slovakia
      • riaditeľ: +421 58 734 28 64
      • Sekretariát: +421 58 788 30 00
      • Jedáleň: +421 58 734 35 94
      • Jedáleň (mobil): 0907 947 622
      • IČO: 35543639
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje