• ENGLISH WEEK

          18. 3. 2019

          A opäť sme tam boli...“ povedali si žiaci, ktorí znova absolvovali týždeň s anglickým a írskym lektorom. Niektorí prvýkrát, iní už tradične mali možnosť zdokonaliť si svoje komunikačné zručnosti počas týždňového intenzívneho kurzu pod názvom English week. Už teraz sa tešíme na ten ďalší!

        • Navštívili sme škôlkarov

          13. 3. 2019

          Dňa 13.3.2019 žiaci 2.A a 2.C triedy navštívili škôlkárov, ktorých upútali čítaním rozprávok. Naši druháci ukázali, ako vedia čítať, za čo sa nám škôlkári odmenili prednesom básničiek. Touto cestou sa chceme pani riaditeľke a pani učiteľkám veľmi pekne poďakovať.

        • Marec - mesiac knihy (2.C)

          11. 3. 2019

          Dňa 11.3.2019 žiaci 2.C triedy navštívili mestskú knižnicu Pavla Dobšinského. Žiaci mali možnosť ukázať ako čítajú a zároveň sa oboznámiť s knižkou o krokodílovi Johannesovi. Za príjemné spestrenie dopoludia ďakujeme pracovníkom knižnice a tešíme sa na ďaľšiu návštevu.

        • ...za dobré meno našej školy!!!

          11. 3. 2019

          V sobotu 9.3.2019 sa v Liptovskom Mikuláši stretlo 77 šachistov z rôznych kútov Slovenska. Žilina, Bratislava, Lučenec, SNV, Bardejov....    ...a ZŠ Zlatá Rožňava. V silno obsadenom turnaji z rôznych šachových škôl sme pre ostatných pôsobili ako outsideri, no výsledky povedali, že to tak nie je. Dominika Lázárová obsadila 44 miesto, čo jej vynieslo bronz v kategórii. Bronz v kategórii ušiel Adriane Strakovej o myší fúz. Obsadila celkovo krásne 23 miesto. Fantastický výsledok uhral Matej Szaszák. Zo siedmych bodov uhral až 5,5 a obsadil celkovo siedmu priečku. V kategórii bol suverénne zlatý. V kategórii zlatý bol aj Lukáš Szaszák. Získal 6 bodov a celkovo obsadil nádherné tretie miesto. V celkovom poradí ho predbehli len dvaja bratia z Bratislavskej šachovej akadémie, ktorí tiež získali po 6 bodov a o konečnom poradí rozhodli až pomocné body tzv. Bucholz. Z malého šachového krúžku sme tak obišli ako šachoví velikáni. 

          Veľká gratulácia.

        • Šachy sa hrali aj cez prázdniny

          11. 3. 2019

          Dvojdňový turnaj v šachu v Košiciach 18.-19. februára bol pre šachistov veľkou výzvou. Na turnaji s názvom Levie srdce bojovali naši šachisti naozaj ako levy. Hrali každý deň po tri zápasy, kde niektoré trvali až dve hodiny. Medzi 24 zúčastnenými hráčmi boli naši zaradení ako neligoví hráči medzi deviatich ligových. S úplne prvou skúsenosťou a napriek prehrám no skvelými hrami skončila Adriana Straková na 24 mieste. Dominika Lázárová s jedným bodom obsadila 22 miesto. Tomáš Lukáč hral o tretie miesto s Lukášom Szaszákom, kde skončil víťazne Lukáš s 3,5 bodmi. Tomáš tak skončil s 2,5 bodmi na 17.priečke. Matej Szaszák uhral 3 body a skončil tak pätnásty. Najlepšie, a to na prvom mieste skončil Tobias Koóš taktiež s 3,5 bodmi. Turnaj bol mimoriadne vyrovnaný keďže o prvých troch miestach rozhodli až pomocné body. Všetci traja mali totiž zhodne po 3,5 bodov. Sláva víťazom ale i porazeným.

        • Projekt: Zdravie nie je klišé ukončený.

          11. 3. 2019

          Týždeň od 4.3-8.3. bol venovaný zdravej výžive. Naše zelené hliadky kontrolovali celý týždeň tematické desiate. V školskej jedálni sme sa tiež snažili prispôsobiť jedálníček a preto sme si pochutnali na lososovi, či špenátových haluškách. Prednášky so zdravou tematikou nám zabezpečilo CPPPa P v Rožňave, výživový poradca a ako vplýva strava na našu pleť nám povedala kozmetička. Priebežne sme sa venovali futbalu aj aerobicu a taktiež bol pripravený bežecký maratón. Ako cvičiť vlastnou váhou nám predviedli workoutisti. V jedálni prebiehala súťaž v príprave zdravých pokrmov a všetci zúčastnení ochutnali smoothies, ktoré nám pripravili šikovné študentky Spojenej odbornej školy obchodu a služieb z Rožňavy. Projektová práca bola zameraná na zadanú tému a výsledkom je potravinová pyramída, ktorá tróni v priestoroch našej školy. Súťaž , ktorá prebiehala celý týždeň bude vyhodnotená dňa 11.3.2019. Všetkým zapojeným ďakujeme a dúfame, že sa vám tento týždeň páčil natoľko, že si ho zopakujeme aj budúci rok. Celý projekt bolo možné uskutočniť vďaka spolupráci s Do Fénix, ktorým touto cestou aj ďakujeme.

        • MDŽ v 2.A

          8. 3. 2019

          Žiaci 2.A triedy na hodine výtvarnej výchovy vzdali úctu a lásku svojim mamičkám a starým mamám obrázkom s margarétkami. Práca sa nám vydarila.

           

           

        • I.D v knižnici

          8. 3. 2019

          Do galérie I.D v knižnici boli pridané fotografie.

          I. D v knižnici

          Prváci z I. D boli dnes slávnostne pasovaní za čitateľov Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského. Ďakujeme tetám knihovníčkam, že nás poučili o pravidlách správania sa v knižnici a o pravidlách vypožičiavania kníh. Deti odchádzali z knižnice so svojím čitateľským preukazom a už s prvými vypožičanými knižkami.

        • Na túto knihu nikdy nezabudnem

          8. 3. 2019

          Mesiac marec je venovaný knihe, ktorá je neodmysliteľnou súčasťou našich životov. 6.marca 2019 si pre nás pani knihovníčky Gemerskej knižnice v Rožňave pripravili prekrásne dopoludnie, ktoré sa nieslo pod názvom „Na túto knihu nikdy nezabudnem“. Pán Daniel Rusnák, podpredseda Košického samosprávneho kraja a pán Michal Domik, primátor mesta Rožňava nám čítali úryvky z ich obľúbených kníh. Naši malí zvedavci zahrnuli hostí kopou otázok. Pýtali sa na ich obľúbené knihy, na prvú knihu, ktorú prečítali, čo majú práve rozčítané ... Naše dievčatá - Katka Hagovská, Ghiarka Hlivák a Aďka Ambrúžová sa nedali zahanbiť a svojimi čitateľskými vstupmi spríjemnili celé dopoludnie. Vystúpenia dievčat ocenili obaja hostia aj ich spolužiaci búrlivým potleskom.

        • Čítaj, hľadaj a odpovedaj...

          6. 3. 2019

          Počas mesiaca marec bude prebiehať na našej škole nultý ročník súťaže. Čítaj, hľadaj a odpovedaj, ktorá je zameraná na čitateľskú gramotnosť. Svoje čitateľské schopnosti si budú môcť overiť žiaci druhého stupňa. Desať ukážok s úlohami budú môcť žiaci riešiť počas prestávok. Vedenie školy odmení troch čitateľov . S najlepším čitateľom urobia rozhovor do školského časopisu naši mladí novinári Zlatkovín. Cieľom súťaže je zapojiť čo najviac detí a ukázať im , že čítanie nemusí byť nudné, ale môže byť veľmi zábavné...

        • Vlastivedná exkurzia

          4. 3. 2019

          Žiaci 3.C, 4.A a zopár ďalších štvrtákov využili krásne zvyšky zimného počasia a vybrali sa do Tatier. Zo Starého Smokovca sme vyšli zubačkou na Hrebienok, kde sme si pozreli Ľadový dóm a v ňom úžasnú prácu zručných majstrov, ktorí vytvorili z ľadu nádherné sochy. Napriek slnečnému počasiu si na nás ešte počkali a mohli sme sa pokochať ich krásou. Potom sme pešo zišli späť do Smokovca a čakalo nás ďalšie prekvapenie v podobe trick-artu. V Triklandii sme prešli rozprávkovou krajinou plnou nezvyčajných zážitkov v podobe nového umenia. Zasmiali aj zašantili sme si a spokojní a oddýchnutí sme sa vrátili domov. Už sa tešíme na ďalšie super zážitky. 

        • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN ŠKOLSKÉ KOLO

          4. 3. 2019

              Hviezdoslavov Kubín  je  najstaršou a najprestížnejšou súťažou  v oblasti umeleckého prednesu poézie a prózy.

              25.2. 2019 prebehlo  školské kolo menovanej  súťaže. O tom, že táto súťaž je stále  žiadaná, svedčí  aj  vysoký počet  mladých  recitátorov, ktorí sa jej zúčastnili.  Svoj talent  predviedlo  porote okolo 60 detí.  Súťažilo sa v troch kategóriách v poézii a v próze. Ani tento rok to porota nemala ľahké, ale nakoniec sa rozhodla nasledovne: 

          I. kategória
          poézia

          1. miesto Laura Šalmíková (4.A), 2. miesto Ema Novosedlíková (3.C), 3. miesto Catherine Murzová (3.B) a Branislav Rogos (2.C)

          próza
          1. miesto
          Nina Skupeňová  (3.C), 2. miesto Dominika Lázárová  (4.D), 3. miesto Kiti   Bernátová  (4.A)

          II. kategória
          poézia

          1. miesto Karin Máťašová (6.B), 2. miesto Miriam  Molnárová (6.A), 3. miesto Jakub Čmelík  (5.A)

          próza
          1. miesto Bianka Maximová  (5.B), 2. miesto Katarína Hagovská  (5.C), 3. miesto Sofia  Koóšová  (5.C) a Jakub Očenáš  (5.C)

          III. kategória
          poézia

          1. miesto Ema Tóthová (9.B), 2. miesto Monika Černajová (8.C), 3. miesto Vladislava Gazdíková (7.B)

          próza
          1. miesto Adrián Ruman (7.B), 2. miesto Michaela Miturová (9.C), 3. miesto Simona Lišuchová (7.C)

        • KELLNEROVA POLOMA

          4. 3. 2019

          Dňa 1.3.2019 sa uskutočnila recitačná súťaž žiakov základných a stredných škôl KELLNEROVA POLOMA. Napriek veľkému množstvu súťažiacich, naše žiačky získali pekné umiestnenia:

          Monika Černajová 8.C - 1. miesto v III. kategórii
          Katka Hagovská 5.C - 2. miesto v II. kategórii
          Nina Skupeňová 3.C - cena poroty v I. kategórii

          Za reprezentáciu školy ďakujeme aj Emke Novosedlíkovej z 3.C, Laure Šalmikovej zo 4.A a Michaele Miturovej z 9.C.

        • Týždeň zdravej výživy

          28. 2. 2019

          V dňoch od 4. do 8. marca 2019 vyhlasujeme na našej škole Týždeň zdravej výživy. Hlavnou úlohou v tomto týždni je doniesť čo najväčšie množstvo zdravej výživy na desiatu. Zdravú desiatu budeme kontrolovať počas prvých hodín. Každý žiak si musí doniesť svoju vlastnú zdravú desiatu a nesmie rozdeliť ovocie či zeleninu medzi ostatných spolužiakov. 

          Držme sa hesla: Čo je zdravé, je pre naše telo dobré a prospešné!

          Zapojte sa do tejto akcie aj Vy! Prineste si každý deň zdravú desiatu!

        • Šachový turnaj v Kežmarku

          28. 2. 2019

          Presne 60 detí sa v sobotu 16.02.2019 zúčastnilo šachového turnaja v Kežmarku, kde nechýbala ani ZŠ Zlatá. A bola aj zlatá. So štyrmi bodmi si ho suverénne vybojoval vo svojej kategórii Matej Szaszák (celkovo 17). Bronz získala Dominika Lázárová s 3,5 bodmi (celkovo 31). Turnaja sa zúčastnila aj Adriana Straková s tromi bodmi (celkovo 38) a Tomáš Lukáč 4 body (celkovo 20). Najviac uhral Lukáš Szaszák 5 bodov. Prehral len jedinú partiu a umiestnil sa tak na celkovom šiestom mieste. Vďaka tomu získal striebro vo svojej kategórii.

          Skvelé výsledky.

  • Novinky

    • Kontakty

      • Základná škola, Zlatá 2
      • Zlatá 2, 048 01 Rožňava E-mail: zszlata2@gmail.com 04801 Rožňava Slovakia
      • riaditeľ: +421 58 734 28 64
      • Sekretariát: +421 58 788 30 00
      • Jedáleň: +421 58 734 35 94
      • Jedáleň (mobil): 0907 947 622
      • IČO: 35543639
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje