• Krásny vrchol šachovej sezóny

          20. 6. 2019

          Šachovú bodku sezóny dali aj naši traja postupujúci hráči na celoslovenské finále. Hralo sa až v ďalekom Holíči na krásnom zámku. Do turnaja sa z 1188 šachistov celého Slovenska dostala šesťdesiatka tých najlepších. Lukáš Szaszák z divokou kartou ako najlepší náhradník skončil na deviatom mieste. Adriana Straková ukončila sezónu krásnym desiatym miestom. Najlepšie si viedol Matej Szaszák. Bojoval o pódium do poslednej partie. Skončil na skvelom piatom mieste. 

          Všetkých šachistov čaká odmena v podobe štvordňového šachového tábora.

          Tu patrí veľká vďaka všetkým, ktorý nám darovali 2% zo svojich daní ako aj všetkým podporovateľom i Šachovému klubu Gemerská Poloma.

          Ďakujem.

          Róbert Szaszák.

        • Ukončenie turnajovej sezóny opäť víťazne

          20. 6. 2019

          Turnajovú bodku dali naši šachisti na otvorenom turnaji v Moldave nad Bodvou. O tom, že vieme zamiešať karty na akomkoľvek turnaji svedčia naše výsledky. Pri účasti 22 šachistov si najlepšie viedol Tomáš Lukáč. Skončil na celkovom štvrtom mieste a svoju kategóriu tak hravo vyhral. Tobias Koóš skončil na piatom mieste. V kategórii obsadil štvrté miesto. Dominika Lázárová uhrala zo všetkých dievčat najlepší výsledok. Vyhrala svoju kategóriu a celkovo obsadila siedme miesto.

          Blahoželám.

        • Školský výlet 1.B, 1.D

          19. 6. 2019

          Do galérie Školský výlet 1.B, 1.D boli pridané fotografie.

          Školský výlet I.B a I.D

          Jeden z posledných dní školského roka sme si urobili výlet na netradičnú umeleckú farmu do Drienovca. Obdivovali sme celé umelecké prostredie farmy, ceruzkové múzeum, tváre, ktoré tam boli nafotené, farebné stoličky vyrobené z odpadu, historické pracovné náradie i päťmetrovú ceruzku. Neobišli sme ani voliéru nádherných pávov. Milej pani majiteľke ďakujeme i za chutné pohostenie - makovník a čaj. Z Drienovca sme si odniesli okrem drobných darčekov i dobrú náladu a mnoho nezabudnuteľných zážitkov.

        • Rekapitulácia

          17. 6. 2019

          Dňom 13.06.2019 sa končí šachový krúžok v tomto školskom roku. Ročník to bol veľmi aktívny, plný turnajového napätia. Ako každoročne, aj tento ročník bola práca detí odmeňovaná cenami ako z iných turnajov, aj z turnaja šachového krúžku. Špeciálnu cenu získavajú deti za ich prácu nie len na turnajoch, ale i za prácu na šachovom krúžku. V hodnotení je prítomnosť, aktivita na krúžku, domáce úlohy, výsledky z turnajov, ale i správanie sa na krúžku.

          Už tretí rok za sebou získal prvé miesto suverén Lukáš Szaszák. Druhý skončil Tomáš Lukáč v tesnom boji s Matejom Szaszákom na treťom mieste. Štvrté miesto patrí top nováčikovi Adriane Strakovej. V predošlých ročníkoch druhý no teraz piaty skončil Tobias Koóš. Za ním Dominika Lázárová. Do hodnotenia neboli zaradené deti, ktoré to u nás vzdali a tak bolo ďalšie poradie nasledovné: 7 - Ján Kováč, 8 - Jakub Jakabšic, 9 - Sebastian Szőlős, 10 - Lukáš Petrenka, 11 - Kevin Pogány, 12 - Adrián Sabon, 13 - Hanka Mandelíková, 14 - Linda Csobádyová, 15 - Roland Dúha.

          Deťom, ktoré vydržali až do konca ďakujem a teším sa na ďalší ročník.

          S pozdravom Róbert Szaszák.

        • Šķolský výlet I.A a I.C triedy

          17. 6. 2019

          Dňa 17.6.2019 sa žiaci I.A a I.C triedy vybrali na zaslúžený školský výlet na ART-FARMU do Drienovca. Počasie im prialo a tak mohli absolvovať prehliadku ceruziek, tvorivé dielne i prechádzku k miestnej jaskyni. Cestou obdivovali aj voliéru pávov. Samozrejme si aj nakúpili malé darčeky, ktoré im budú pripomínať vydarený výlet.

        • JUNIÁLES 2019

          17. 6. 2019

          Vo veľkej horúčave sme otvorili brány našej školy v sobotu 15. júna. A všetko, čo nohy malo, na Zlatú sa ponáhľalo. Súťaže, zábava, smiech, aj dobrá nálada kraľovali tomuto dňu. A mysleli sme aj na občerstvenie. Ďakujeme tetám kuchárkam za tradične chutný guláš.

          O rok sa zídeme zase, tešíme sa na Vás už teraz .

        • POĎAKOVANIE NAŠIM SPONZOROM

          17. 6. 2019

          O zdarný priebeh Juniálesu sa pričinili rodičia, firmy a priatelia našej školy:

          Pán Šesták – veľkosklad potravín, pán Michal Mihók, pán Ondrej Lipták, pani Erika Andrášová, pani Monika Luxová, Alex RV s.r.o., Štefan Kún – mäso, údeniny, rodina Podracká, fy Eurokaf, pani Jančíková.

          Patrí  Vám naša veľká vďaka a obrovské ĎAKUJEME !!!

        • LESNÍCKY DEŇ

          17. 6. 2019

          Dňa 14.6.2019 sa naši druháci zúčastnili veľmi peknej a náučnej akcie pod názvom ,,Lesnícky deň”. V areáli betliarskeho parku boli pre žiakov pripravené rôzne stanovištia s pestrými aktivitami. Na svoje si prišli milovníci prírody, zvierat ale aj tí, ktorí radi tvoria a hádajú. Šikovní lesníci nám ukázali a porozprávali, ako sa treba starať o našu prírodu a lesy. Žiaci sa do každej aktivity s chuťou a radosťou zapájali a domov si odniesli krásne pamiatkové suveníry. Za túto možnosť a skvelé prežitie dňa veľmi pekne ďakujeme a tešíme sa na ďalšiu akciu.

        • ĎAKUJEME!!!!

          13. 6. 2019

          Chceme sa poďakovať všetkým, ktorí sa aktívne zapojili do súťaže s Kauflandom. Vyhrali sme čestne a preto si žiaci našej školy užijú odmenu - 

          ovocie a zeleninu na celý nasledujúci školský rok.

          Veľké ďakujem patrí každému kto sa zapojil.

        • Naši mladí zdravotníci

          12. 6. 2019

          Obrovské Ďakujeme patrí dievčatám - záchranárkam, ktoré  aj tento rok potvrdili svoju pripravenosť  v súťaži prvej pomoci a záchrany ľudského života.

          Dve víťazstvá - dva putovné  poháre- dvakrát zlato a jedno tretie miesto - to je bilancia našej účasti v okresnej súťaži „Mladých zdravotníkov“.

          Ďakujeme ešte raz za vzornú a vynikajúcu reprezentáciu školy.

        • Po stopách Pavla Dobšinského

          12. 6. 2019

          Do galérie Po stopách Pavla Dobšinského boli pridané fotografie.

          Po stopách Pavla Dobšinského

          Slovenské ľudové rozprávky poznajú už malé deti. Sú v nich ukryté sny a túžby slovenského ľudu po dobre a spravodlivosti, ale predovšetkým ľudová múdrosť našich predkov. Vďaka Pavlovi Dobšinskému zostalo toto vzácne dedičstvo živé i pre nás, nasledujúce generácie. V utorok sme sa i my, žiaci 6. ročníka, vybrali po stopách tohto slovenského rozprávkara. Navštívili sme obec Slavošovce, v ktorej sa Pavol Dobšinský narodil. Pred bránou jeho rodného domu nás už očakával PaedDr. Milan Sajenko, ktorý nám pútavo porozprával životný príbeh najznámejšieho rodáka obce. Po prehliadke jeho rodného domu sme sa presunuli k Slavošovskému tunelu, ktorý bol postavený počas 2. svetovej vojny. V príjemnom rozprávkovom prostredí sme si opiekli klobásky a zahrali loptové hry.  Strávili sme tu príjemné dopoludnie a domov sme si priniesli nielen nové zážitky, ale predovšetkým nové informácie o Pavlovi Dobšinskom a slovenských ľudových rozprávkach.

  • Novinky

    • Kontakty

      • Základná škola, Zlatá 2
      • Zlatá 2, 048 01 Rožňava E-mail: zszlata2@gmail.com 04801 Rožňava Slovakia
      • riaditeľ: +421 58 734 28 64
      • Sekretariát: +421 58 788 30 00
      • Jedáleň: +421 58 734 35 94
      • Jedáleň (mobil): 0907 947 622
      • IČO: 35543639
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje