• Matematický klokan

          12. 6. 2019

          Žiaci piateho ročníka mali možnosť zapojiť sa do medzinárodnej súťaže Matematický Klokan v kategórii Školák 5. Všetci zapojení boli úspešnými riešiteľmi. Medzi najúspešnejších sa prebojovali Samuel Bubenčík, Tomáš Lukáč a Jakub Čmelík z 5.A, ktorí získali päť klokanov, čím sa zaradili medzi prvú pätinu najúspešnejších žiakov vo svojej kategórii. Prvé miesto spolu s ďalšími 27 žiakmi z celého Slovenska so 100% úspešnosťou obsadil Tomáš Lukáč, ktorí si tým vydobil i miesto školského šampióna. Naša škola obsadila 63. priečku v celoslovenskom meraní zapojených škôl. Všetkým riešiteľom gratulujeme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy.

        • Nočná hra 2019

          11. 6. 2019

          Do galérie Nočná hra 2019 boli pridané fotografie.

          Šiestaci nespali

          Nespali doma, ale v škole. Po príjemnej prechádzke ulicami nášho mesta sme zahnali hlad a smäd. Tí maškrtnejší si dopriali aj zmrzlinu a potom hurááááá! Hotel škola otvoril svoje brány. Vedomostné súťaže sa striedali so športovými. Smiech, dobrá nálada a zdravá rivalita umocnili neopakovateľné zážitky. Takúto noc musíme ešte zažiť!!!

        • Spríjemnili nám učenie

          10. 6. 2019

          Piatkové zamračené dopoludnie nám prišli spestriť umelci z Banskej Bystrice. Svojím vtipným poňatím naších dejín pritiahli pozornosť žiakov prvého aj druhého stupňa. Tí sa dozvedeli o osobitostiach Slovenska, významných osobách našich dejín aj o vynálezoch, ktoré nám uľahčili prácu a ktoré používame dodnes. Ďakujeme.

        • Knihy sú skvelé.

          7. 6. 2019

          Nielenže nám otvárajú bránu k múdrosti a rozširujú naše obzory, robia nás aj lepšími ľuďmi a skvalitňujú náš život. Dňa 6.6.2019 sme sa aj my, žiaci 1. stupňa zúčastnili zaujímavej, no hlavne náučnej akcie pod názvom ,, Nerušte ma, čítam!”. Žiaci si mohli vypočuť čítanie známych Rožňavčanov a sami si vyskúšali, aké je to čítať pred očami iných detí. Za túto možnosť veľmi pekne ďakujeme Gemerskej knižnici Pavla Dobšinského a tešíme sa na ďalšie super akcie.

        • Beseda s Romanom Bratom

          6. 6. 2019

          To, že naši piataci vedia tráviť svoj voľný čas nielen vysedávaním pri počítači, ale aj nad dobrou a zaujímavou knihou, prejavili aj svojou aktívnou účasťou na besede so známym slovenským spisovateľom Romanom Bratom Žiaci ocenili, že sa autor vedel vžiť do ich kože, poukazoval na problémy násťročných a na ich riešenie. Vyskúšali sa aj v súťaži Rýchla ruka a zistili, že nie je všetko také ľahké, ako to vyzerá na prvý pohľad. Naši „zlatúšikovia “   na záver vyspovedali  spisovateľa  zvedavými  otázkami. Potešili sa  autogramu a mohli si  aj zakúpiť knižku s venovaním od autora.  Veríme, že  beseda bola prínosom pre všetkých  a naučila nás, že proti zlu máme bojovať, nemáme mlčať, ale  slabším pomáhať a vedieť druhých vypočuť a podporiť.

        • Rodičovská akadémia 2019

          5. 6. 2019

          Tohtoročná  AKADÉMIA na Zlatej, ktorá sa uskutočnila dňa 4. júna 2019 sa niesla v znamení rozprávok. Príbehy a postavičky z kníh sa pred nami vynárali a dojímali nejedno rodičovské srdce. Vďaka patrí všetkým účinkujúcim, našim mladším žiakom z tretích a štvrtých ročníkov, talentovaným hudobníkom, spevákom aj športovcom. Slovom všetkým, ktorí priložili ruku k dielu, aby sme mohli spolu prežiť  čarovné nezabudnuteľné odpoludnie.

        • Hodina prírodovedy v 4.A - Beseda s poľovníkom

          5. 6. 2019

          Do galérie Hodina prírodovedy v 4.A - Beseda s poľovníkom boli pridané fotografie.

          Hodina Prírodovedy v 4.A - beseda s poľovníkom

          Dnešnú hodinu prírodovedy nám spestril starý otec Simona Lakomého, ktorý je poľovníkom. Zaujímavým rozprávaním o lesnom spoločenstve, rastlinách a živočíchoch vytvoril príjemnú atmosféru v triede. Priniesol aj ukážky parohov jeleňov a srncov, konáriky z listnatých a ihličnatých stromov, ktoré žiaci poznávali. Súčasne im ukázal aj knihy o poľovníctve a zvieratách a nech nám aj DVD z nášho okolia lesov, ktoré si neskôr pustíme na hodine. Žiaci sa tak z praktických ukážok a rozprávania veľa dozvedeli a naučili. 

          Ďakujeme za účasť a ochotu pánovi Lakomému.

        • KDE?

          4. 6. 2019

          Vo východoslovenskom semifinále GPX v šachu v Humennom po krásnej remíze s úradujúcim majstrom Slovenska čakal Lukáša Szaszáka ďalší náročný zápas. V ňom už musel bodovať naplno a priebeh partie nasvädčoval o tom, že to tak aj bude. V závere však spravil zlý ťah kráľom, pre ktorý partiu "iba" remizoval. Stálo ho to však postup na vytúžené celoslovenské finále.

          Dominika Lázárová si po perfektnom začiatku skomplikovala postupovú situáciu, keď posledné zápasy smolne prehrala a jej sen o postup sa taktiež rozplynul.

          Perfektný výkon podala Adriana Straková. Jej rozbehnutý vlak víťazstiev dokázali predbehnúť iba dve jej súperky a postúpila tak z tretieho miesta.

          Zo zlého začiatku sa veľmi rýchlo spamätal Matej Szaszák. Po dvoch prehrách zvalcoval zvyšných sedem súperov. Ako jediný porazil aj celkového víťaza a miestenku na finále si tak zabezpečil z druhého miesta.

          Srdečne blahoželáme!!!

        • Anglická olympiáda na 1.stupni

          30. 5. 2019

          Každoročne býva na našej škole zvykom, že pred koncom školského roka sa žiaci prvého stupňa zúčastňujú školského kola Olympiády v anglickom jazyku. Je to pre nich dobrá predpríprava na pokračovanie v jazykovom súťažení na druhom stupni a aj tento rok sa do súťaže zapojilo takmer 70 žiakov. Súťažilo sa v piatich kategóriách, výsledky boli veľmi pekné a vyrovnané:

          1. ročník: 1. miesto - Dávid Gáll (1.A), 2. miesto - Ema Stiglitz (1.D), 3. miesto - Dominika Szendiová (1.A)

          2. ročník: 1. miesto - Oliver Hagovský (2.C), 2. miesto - Adam Skaloš (2.C), 3. miesto - Daniel Parditka (2.A)

          3. ročník: 1. miesto - Nina Kseničová (3.A), 2. miesto - Ján Kováč (3.D), 3. miesto - Tomáš Kováč (3.C)

          4. ročník: 1. miesto - Laura Baraxová (4.B), 2. miesto - Viktória Lentvorská (4.A), 3. miesto - Maximilián Labaška (4.B)

          Špeciálna kategória (žiaci, ktorí študovali, alebo sú narodení v zahraničí): 1. miesto - Sahvanna Rose Atkinson (1.B), Sahntia Skye Atkinson (3.B), Nina Olejárová (4.A)

          Víťazom srdečne gratulujeme, všetkým žiakom ďakujeme za účasť a prajeme veľa dobrých výsledkov aj v budúcnosti !

        • Turnaj minibasketbalovej ligy

          30. 5. 2019

          ,V hre sme podali bojovný výkon s množstvom streleckých pokusov avšak to nestačilo v žiadnom zápase ale konfrontácii s inými družstvami sme zanechali pekný dojem. Po tesných prehrách v súťažiach sme skončili na 4. mieste. Tešíme sa z progresívneho výkonu našich žiakov. 

          Ďakujeme!

        • Slávnostný zápis budúcich prvákov.

          30. 5. 2019

          29.5.2019 prišiel ten dlho očakávaný deň, kedy sa naši budúci prváci aj s rodičmi po prvý krát aktívne zapojili do „výchovno-vzdelávacieho procesu“.  V rámci slávnostného zápisu prvákov ich naši „zlaťáci„ inšpirovali kultúrnym vystúpením, ZLATKO sa stal ich novým vzácnym kamarátom a to že ZŠ ZLATÁ má fantastické meno aj v USA, dokázal osobnou návštevou „profesionálny“ basketbalista Johny. Potvrdil deťom, že si vybrali najlepšiu školu akú mohli a sám Johny vymenil americkú vlajku za našu ZLAŤÁCKU. 

          V triedach si budúci prváci precvičili úlohy rôznej obtiažnosti a rodičia si prezreli priestory školy spolu s našimi pedagógmi. Tešíme sa na ďalšie stretnutie.

        • Máme na čo byť hrdí!!!

          29. 5. 2019

          Uplynulý víkend sa v Ružomberku stretlo 354 šachistov z celého Slovenska, aby zabojovali o najcennejší titul Majstra Slovenska. 

          Nechýbali tu samozrejme ani naši šachisti a opäť podávali skvelé výkony.

          Dvadsiatku dievčenskej kategórie do 14 rokov ovládli majsterky z minulých rokov a sedemnáste miesto pre Adrianu Strakovú s tromi bodmi bol skvelý výkon.

          Rovnako tri body uhrala aj Dominika Lázárová a taktiež v dvadsiatke dievčat do 12 rokov obsadila výborné pátnáste miesto.

          Tradične silne obsadená kategória chlapcov do 10 rokov bola bojiskom pre Lukáša Szaszáka. Spomedzi 43 hráčov získal 5 bodov a obsadil siedme miesto. O tom, že to bolo veľmi tesné svedčí aj fakt, že iba prví traja hráči získali o bod viac ako Lukáš. O poradí od štvrtého miesta po ôsme rozhodli až pomocné body. 

          Pomocné body rozhodli aj v kategórii chlapcov do 8 rokov. V nej uhral Matej Szaszák fantastických 5,5 boda rovnako ako hráč umiestnený na treťom mieste. Matej tak obsadil bolestivé no fantastické štvrté miesto zo 44 hráčov.

          Klobúk dole.

          Obrovská gratulácia všetkým a veľká vďaka pánovi trénerovi Robovi Szaszákovi.

        • Koncert ZUŠ

          27. 5. 2019

          Žiaci prvých a druhých ročníkov sa zúčastnili výchovného koncertu ZUŠ na radnici. Hravou formou sa oboznámili s hudobnými nástrojmi a jednotlivými odbormi umeleckej školy.

  • Novinky

    • Kontakty

      • Základná škola, Zlatá 2
      • Zlatá 2, 048 01 Rožňava E-mail: zszlata2@gmail.com 04801 Rožňava Slovakia
      • riaditeľ: +421 58 734 28 64
      • Sekretariát: +421 58 788 30 00
      • Jedáleň: +421 58 734 35 94
      • Jedáleň (mobil): 0907 947 622
      • IČO: 35543639
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje