• Rozhodnute krízového štábu SR a usmernenie ministerky školstva

          12. 3. 2020

          Vážení rodičia.

          Na základe rozhodnutia krízového štábu Slovenskej republiky budú všetky školy a školské zariadenia na území SR od pondelka 16.3.2020 zatvorené po dobu 14 dní.

          Zároveň Vás žiadame, aby ste sa vyhýbali miestam s vyššou koncentráciou ľudí a k tomu viedli aj Vaše deti. Nie sú to prázdniny, ale opatrenie na spomalenie šírenia koronavírusu.

          Sledujte, prosím, našu web stránku, Facebook a Edupage, kde budeme zverejňovať všetky potrebné informácie.

          Ďakujeme a veríme, že túto závažnú situáciu zvládneme a čím skôr sa vrátime do školských lavíc.

           

          Usmernenie ministerky školstva, vedy, výskumu a športu SR - klik sem

        • Vážení rodičia, milé deti.

          7. 3. 2020

          Vzhľadom na vývoj situácie s koronavírusom na Slovensku a odporúčanie Vlády SR vyhýbať sa hromadným podujatiam, sme sa rozhodli nerealizovať plavecký kurz v plánovanom termíne. Piataci budú mať náhradný termín po odvolaní obmedzení.Ďakujeme za pochopenie.

          Richard Szöllös - riaditeľ školy

        • Význam mokradí

          1. 3. 2020

          Do galérie Význam mokradí boli pridané fotografie.

          Vo štvrtok a v piatok pred jarnými prázdninami zažili piataci základnej školy na Zlatej ulici zaujímavú besedu na tému významu mokradí. Besedu viedla pani MVDr. Andrea Balážová z Národného parku Slovenský kras, ktorá má na starosti environmentálnu výchovu. Žiakom urobila prednášku, premietla krátky film a viedla diskusiu o potrebe ochrany týchto vzácnych vodných biotopov. Následne spoločne pracovali na úlohách z pracovného zošita, hrali sa hru o potravových vzťahoch a potravovej sieti, ale aj súťažili v skladaní skladačky na čas.

          Žiaci boli uvoľnení a aktivity si užívali, odmenou pre nich boli pre nich okrem zážitkov aj  vedomosti a farebná záložka do knihy.

        • Veselý karneval v ŠKD

          28. 2. 2020

          V stredu popoludní sme žiaci 1. a 2. ročníkov spolu  strávili zábavný a krásny čas s novými kamarátmi. Na našu školu zavítali noví kamaráti – privítal nás ujo pirát spolu s naším Zlatkom, zatancovali si s nami Mickey a Minnie  a svoje tanečné umenie nám predviedol aj maskot Chasse z Labkovej patroly. Pripravili si pre nás jeden nezabudnuteľný zážitok plný zábavy, hudby, smiechu a sladkých odmien. Karneval sa nám všetkým páčil a všetci sme odchádzali s krásnym úsmevom na perách...

          Žiaci 3. a 4. ročníkov prežili zábavné a súťažné popoludnie spolu a  vo svojich triedach. Spolu si zatancovali, zahrali zábavné hry a mali aj návštevu nášho Zlatka. O tom ako nám bolo fajn svedčia naše fotografie...

        • PRÁZDNINOVÝ RODIČOVSKÝ SERVIS

          25. 2. 2020

          Milí rodičia,

          pripravili sme si pre Vás jarný rodičovský servis v termíne od 2. - 6. marca 2020, počas ktorého sa radi postaráme o Vaše deti vo veku od 5 do 12 rokov (v prípade, ak bude prihlásených min. 12 detí). Podľa platného VZN účinného od 1. 11. 2016 mesta Rožňava Ev. č. 2/2013-z05 Čl. IV bod 3, určujeme poplatok v sume 6,00 €/deň (strava, doprava, vstupenky a iné).

          VIAC INFO TU: 

        • Zázvorové popoludnie

          16. 2. 2020

          Do galérie Zázvorové popoludnie boli pridané fotografie.

          Ako sme sľúbili, na ZŠ Zlatej pokračujeme v bylinkových popoludniach aj vo februári. Po šípkovom popoludní sme dnes, deň pred Valentínom zažili horúce popoludnie so zázvorovým nádychom. Pod záštitou DO FÉNIX a pod vedením pani učiteliek Karolíny Labanczovej, Kristíny Szöllös a Etely Bučekovej si šiestaci pripravili osviežujúci citrónovo-zázvorový elixír proti chrípke a horúci zázvorový čaj. Po prednáške o ohromujúcich účinkoch zázvoru žiaci súťažili v riešení kvízovích otázok. Sily oboch tímov boli vyrovnané, výsledkom čoho bola remíza. Jednotka z biológie teda poputuje všetkým zúčastneným.

          Tešíme sa na ďalšie stretnutie na popoludní s čakankou, ktoré nás čaká v apríli.

        • Sladký Valentín v 1.C

          16. 2. 2020

          Do galérie Sladký Valentín v 1.C boli pridané fotografie.

          Sladký Valentín v 1.C

          Aj my, žiaci 1.C triedy, sme si pripomenuli Deň sv. Valentína, a to v podobe sladkej maškrty. Žiaci predviedli svoje zručnosti a vyrobili fantastické nepečené torty. Výroba ich veľmi bavila, no jednoznačne viac si užívali ich konzumáciu:) . Želáme aj Vám minimálne tak sladkého Valentína , ako sme mali my.

        • Valentínska výtvarná výchova v 1.D

          14. 2. 2020

          Keďže dnes máme sviatok lásky sv. Valentína aj žiaci 1.D sa rozhodli obdarovať tú najdôležitejšiu osobu v našom živote, ktorá nám dáva najviac lásky – našu mamičku. S veľkou radosťou a láskou sme vyrobili obrovské srdiečko, ktorým chceme vyjadriť  našu lásku a poďakovanie pre milované mamičky. Mamky naše ľúbime Vás veľmi...

        • Akcia SNEHULIAK

          14. 2. 2020

          Súťaže v zjazdovom lyžovaní o "Cenu snehuliaka" na lyžiarskom stredisku Mlynky sa zúčastnilo viac ako 70 pretekárov a naši žiaci sa nestratili a umiestnili sa na krásnych miestach. P. Ambrúž (1. miesto), A. Ambúžová (3. miesto), J. Očenáš (4. miesto), A. Reine (5. miesto), M. Ligárt (6. miesto). Všetkým srdečne blahoželáme a tešíme sa z ich úspechov!

          Najdôležitejšie je ale to, že deti si užili sneh, dobrú lyžovačku a to všetko v prekrásnom slnečnom počasí. Takže na záver sme si mohli povedať to známe: Nie je dôležité zvíťaziť, ale zúčastniť sa!

        • Nabitá sobota skvelých šachových výkonov

          11. 2. 2020

          V sobotu sa hralo 5.kolo Mládežníckej ligy v šachu v Košiciach.

          Zo 67 súťažiach sa Dominika Lázárová umiestnila na 38.mieste. Adriana Straková obsadila 19.priečku a v kategórii dievčat získala bronz. Bronz získal aj Tobias Koóš v kategórii chlapcov a celkovo skončil piaty.

          Tomáš Lukáč sa umiestnil na 15.mieste.

          Maximum z maxima vyťažil Lukáš Szaszák, ktorý sa stal už druhýkrát po sebe absolútnym víťazom celého turnaja.

          Veľká gratulácia!

        • Korčuliarsky výcvik

          7. 2. 2020

          V dňoch 5. a 6. februára 2020 sa žiaci 1. stupňa zúčastnili korčuliarského výcviku. Atmosféra aj žiaci boli super a všetci sme sa vyšantili dosýtosti. Podmienky nám priali a žiaci ukázali, že ich práve tento zimný šport naozaj baví. My sa už teraz tešíme na ďalšie korčuliarske zážitky

  • Novinky

    • Kontakty

      • Základná škola, Zlatá 2
      • Zlatá 2, 048 01 Rožňava E-mail: zszlata2@gmail.com 04801 Rožňava Slovakia
      • riaditeľ: +421 58 734 28 64
      • Sekretariát: +421 58 788 30 00
      • Jedáleň: +421 58 734 35 94
      • Jedáleň (mobil): 0907 947 622
      • IČO: 35543639
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje