• Tretí deň Letnej školy na Zlatej!

          20. 8. 2020

          V stredu sa žiaci Letnej školy pozreli v rámci regionálnej výchovy a biológie do útrob našej zeme - navštívili jaskyňu Domica a spoznávali faunu a flóru Slovenského krasu. Poobede starší žiaci vyrábali krásne predmety z dreva a kameňa a menší žiaci po návšteve knižnice si išli zašantiť do Detského centra v Rožňave.

        • Letná škola na Zlatej!

          19. 8. 2020

          V utorok nám v Letnej škole upršané počasie vôbec neprekážalo. Trieda sa hneď zrána premenila na "Tvorivé dielne", v ktorých sme mali možnosť vyskúšať si techniku dekupáže. S pracovným zápalom, s našou šikovnosťou a kreativitou nám spod rúk vychádzali  dekoratívne krabičky, šperkovničky či kuchynské dienka -hotové umelecké dielka. Veď posúďte sami!

        • Letná škola na Zlatej!

          18. 8. 2020

          A je to konečne tu! Začala sa ďalšia letná škola!  Pred oficiálnym otvorením nového školského roka sa žiaci našej školy zúčastnili prvého dňa Letnej školy na Zlatej. Prvý deň sa  začal "zhurta" - geografiou (vlastivedou), biológiou (prírodovedou), ale aj matematikou, či slovenčinou, a to priamo " v teréne" na Farme Východná. Okrem kŕmenia zvieratiek a prehliadky farmy si žiaci odniesli aj množstvo užitočných informácií o živote zvierat na farme. Po chutnom obede sa plní zážitkov a nových vedomostí  vrátili podvečer šťastní do školy a už teraz sa tešia na ďalšie dni v Letnej škole na Zlatej.

        • MFK ROŽŇAVA POZÝVA

          5. 8. 2020

          MFK ROŽŇAVA pozýva všetkých mladých nádejných futbalistov narodených v rokoch 2010-2013 na nábor hráčov, ktorý sa uskutoční každý utorok od 16:00 hod. na futbalovom štadióne v Rožňave. Nevynechajte možnosť stať sa aktívnym členom futbalového klubu.

        • Čertovsky dobrý letný tábor

          28. 7. 2020

          Aj napriek tomu, že tento rok nám chcel vírus prekaziť ten najlepší tábor s Amavetom na našej Zlatej škole, nestalo sa tak a už 9 rok nám otvoril svoje brány. I keď s miernymi obavami, ale s veľkou chuťou za novými dobrodružstvami a zážitkami sme absolvovali spolu náš úžasný Čertovsky dobrý tábor. Nedá sa opísať inak ako, že bol skvelýýýýýýýýýýý. Prežili sme 5 krásnych dní plné dobrodružstva, radosti, smiechu, zážitkov a dobrého jedla...

          V dobrej atmosfére a ešte lepšej nálade sme sa vybrali smer Poprad – Aquacity, kde sme si to naozaj užili.  Čakali nás tam vodné hry,  súťaže, kúpanie a samozrejme vytúžený relax v bublinkách a to hneď 2x. V pondelok a v stredu. O nič menšia zábava nás čakala aj na druhý deň v Košiciach, kde sme navštívili kino. Krásne bratské dobrodružstvo sme videli v rozprávke VPRED  a skvelý výlet sme zakončili v STEAM FACTORY, kde sa všetci vyšantili  do sýtosti. Neďaleká nádhera nás čakala v Dobšinskej ľadovej jaskyni, kde sme videli prenádherné úkazy v podobe ľadových výtvorov.  Po tejto krásnej prehliadke zimným ľadovým kráľovstvom sme pokračovali v našom dobrodružstve a navštívili sme Farmu na Sanelovej lúke, kde si každý  vyskúšal  jazdu na koníkoch, za čo sme vďační majiteľom.

          Posledný deň sme strávili v Rimavskej Sobote na Zelenej vode v  Kurinci. Teplé slniečko nám zanechalo opálené tváričky. Tu sme si mohli vybrať z pomedzi niekoľkých bazénov a vyskúšať aj rýchlosť šmýkačiek. Tento úžasný deň sme ukončili sladučkou zmrzlinou. Mali sme sa úžasne... celý týždeň sme prežili  so smiechom na perách, radosťou v srdci a spomienkami na tie najkrajšie dobrodružstvá.  Veru posledný deň pri vyhodnotení tábora, keď sme rozdávali pochvalné listy a odznaky s logom Amavet  sme cítili aj trošku dojatia  zo slov, ktoré nám deti z úprimného srdca venovali a ťažko sme sa lúčili, ale nevadí veď určite sa spolu stretneme opäť o rok....

          Všetkým našim Amaveťáckym deťom prajeme krásne leto, ste jednoducho skvelí 

           

          FOTOALBUM Z TÁBORA

        • Augustová letná škola sa na Vás teší.

          20. 7. 2020

          Vážení rodičia, milí žiaci!

          Dávame Vám do pozornosti organizovanie Letnej školy pre žiakov 1. až 8. ročníka. Prebiehať bude v dňoch 17.8.-21.8.2020 od 7,30 do 15,30 v našej škole. Ostáva 15 voľných miest. Môžete sa prihlásiť prostredníctvom edupage, alebo na telefónnom čísle 0907 168 095.

          Aktivity školy budú zamerané na upevňovanie vedomostí v logicky súvisiacich okruhoch tém, s doplnením o zážitkové a bádateľské aktivity nielen v škole, ale aj v širšom okolí.

          Obed je  zabezpečený školou. Letná škola je bez poplatku.

          Tešíme sa na Vás!

        • Beh olympijského dňa

          29. 6. 2020

          Do galérie Beh olympijského dňa boli pridané fotografie.

          V rámci olympijského dňa sa v mestskom parku uskutočnil "Beh olympijského dňa", ktorý organizoval OLYMPIJSKÝ KLUB GEMER. Zúčastnili sa ho aj úctyhodných 34 žiakov našej školy. Všetkým blahoželáme za výkony a ďakujeme za krásnu reprezentáciu našich farieb. Športu ZDAR.

        • Tvorenie v ŠKD 1.C

          29. 6. 2020

          Do galérie Tvorenie v ŠKD 1.C boli pridané fotografie.

          Keď nám počasie neprialo, takto sme tvorili v ŠKD s 1.C triedou. Veselé lesné víly nám zdobia interiér našej triedy. Pirátska loď, ktorá sa plavila do neznáma zrazu zakotvila v 1.C. Týmito našimi prácami sa chceme s Vami rozlúčiť a popriať všetkým kamarátom, spolužiakom, pani učiteľkám, učiteľom, vychovávateľkám krásne leto plné oddychu a slniečka.

        • Blahoželáme našej Tamarke

          29. 6. 2020

          "Korona" mala na našej škole aj pozitívne stránky. Žiaci boli kreatívni a viacerí vytvárali doma krásne umelecké diela. Aj v tomto období sme sa zapojili do výtvarnej súťaže "Moje ľudské práva", s úlohou zachytiť ľudskoprávneho hrdinu v akcii. Naša šikovná žiačka Tamara Lüköová sa tejto úlohy zhostila viac ako úspešne a obsadila krásne prvé miesto. Blahoželáme!

        • S nádychom leta v 1.D

          25. 6. 2020

          Do galérie S nádychom leta v 1.D boli pridané fotografie.

          Minulý týždeň nám počasie neprialo a tak sme ani my v ŠKD nelenili a krásne letné dni sme chceli preniesť aspoň na naše krásne korytnačky. Vytvorili sme nádherný podmorský svet a 3D korytnačky. A ako skvelo sa nám darilo uvidíte na našich fotografiách...

        • A je rozhodnuté!

          22. 6. 2020

          Dnes sa rozhodlo o osude žiackej ligy v šachu v Košiciach.

          Z plánovaných šiestich kôl sa pre covid-19 stihlo odohrať päť kôl..

          Tejto ligy sa zúčastnilo až 124 súťažiacich.

          Keďže nie je nič nad naše zdravie, rozhodli sa ligu ukončiť piatym kolom.

          A výsledky sú potešujúce.

          Z našich dvoch dievčat skončila Dominika Lázárová celkovo na 38.mieste. V kategórii dievčat do 14 rokov obsadila z deviatich piate miesto. Tú istú kategóriu hrala aj Adriana Straková a z dievčat ju predbehla jediná súperka, čím získala striebro. V celkovom poradí obsadila krásne 11.miesto.

          V nabitejšej 31 člennej kategórii chlapcov do 14 rokov obsadil Tobias Koóš 6.miesto, celkovo 17-te a Tomáš Lukáč 5.miesto, celkovo pekné 14-te miesto.

          Pozornosť si zaslúži aj kategória chlapcov do 11 rokov. Tú hral aj najmladší osemročný Matej Szaszák s ďalšími 43 súťažiacimi. Obsadil v nej 10.miesto a celkovo za sebou nechal 99 súťažiach. 

          Tam-ta-da-dá - inak sa to oznámiť ani nedá.

          Lukáš Szaszák - absolútne prvé miesto.

          B L A H O Ž E L Á M.

          Tréner šachového krúžku Robo Szaszák

          Všetci sa veľmi tešíme a ďakujeme za fantastické výsledky našim šachistom.

        • BIOLÓGIA „hand made“

          22. 6. 2020

          Na záver školského roka sa chceme s vami podeliť o niektoré naše výtvory, ktoré sme si zhotovili počas obdobia „korona školy“.  Je to ORIGAMI model DNA (deoxyribonukleovej kyseliny nachádzajúcej sa v chromozómoch, 8.roč.) a 3D model VODNÝ EKOSYSTÉM (5.Roč.) Musím pochváliť všetkých mojich žiakov, ktorí mi poctivo posielali požadované domáce úlohy (takmer všetci ! ) a teším sa veľmi z toho, ako sme spolu krôčik po krôčiku napredovali v nadobúdaní vedomostí. Našli sme si svoj spôsob a zvládli sme to vynikajúco. Skláňam klobúk aj pred rodičmi, pre ktorých bol toto tvrdý oriešok. Aj keď sa už v škole budúci školský rok so mnou nestretnete, verím, že vám „to niečo dalo“  (p.uč. Labašková).

  • Novinky

    • Kontakty

      • Základná škola, Zlatá 2
      • Zlatá 2, 048 01 Rožňava E-mail: zszlata2@gmail.com 04801 Rožňava Slovakia
      • riaditeľ: +421 58 734 28 64
      • Sekretariát: +421 58 788 30 00
      • Jedáleň: +421 58 734 35 94
      • Jedáleň (mobil): 0907 947 622
      • IČO: 35543639
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje