• I. D V KNIŽNICI

          9. 4. 2018

          Piatkové predpoludnie strávili prváci v knižnici. Od tety knihovníčky sa dozvedeli zaujímavé informácie o tom, ako vzniká kniha. Najviac ich však bavilo, keď sa na chvíľu stali hercami a zahrali si rozprávku : "Domček, domček, kto v tebe býva". Ďakujeme tetám za pripravený program! 

      • Zapojili sme sa do zaujímavého projektu
        • Zapojili sme sa do zaujímavého projektu

          9. 4. 2018

          Keďže nám záleží na našom zdraví a aktívne chceme bojovať proti obezite, zapojili sme sa do projektu „Viem, čo zjem“. Tento projekt patrí do celosvetového programu a na Slovensku odštartoval v školskom roku 2017/2018 už svoj druhý ročník. Projekt prináša spoločnosť Nestlé Slovensko v spolupráci s odborným garantom – Úradom verejného zdravotníctva SR. Zapojením školy do projektu „Viem, čo zjem“ získajú žiaci 3. – 6. ročníkov cenné vedomosti o význame zdravého stravovania. 

          Viac info sa dozviete na Roznava24.

        • Šachová udalosť roka.

          6. 4. 2018

          Dňa 28.03.2018 sa v Martine konali Majstrovstvá Slovenska 4-členných družstiev v šachu.

          O veľkosti udalosti svedčí aj prítomnosť predsedu Matice Slovenskej, predsedu Šachového zväzu, médií, a až 230 súťažiacich, ktorí vytvorili 56 družstiev.

          Turnaj odštartovala Slovenská hymna a mohlo sa začať hrať.

          Našu školu už tradične reprezentovali Dominika Lázárová, Tomáš Lukáč, Lukáš Szaszák a kapitán družstva Tobias Koóš. 

          Napriek tomu, že náš krúžok je oproti väčšine zúčastnených šachových klubov ešte v plienkach, nedal sa zahanbiť ani jeden z našich hráčov. V predposlednom kole sa dokázali prebojovať až do prvej dvadsiatky, kde bola konkurencia mimoriadne silná. Aj tu sa im podarilo vyhrať cenné body čo napokon stačilo na celkové fantastické 34-te miesto. 

          Spomedzi našich si bodovo počínali zo siedmich kôl Dominika 2 body, Tomáš 3 body, Tobi 3 body a Lukáš 5 bodov. 

          Verím že turnaj bol pre nich dobrá skúsenosť a zážitok. 

          Za ich výdrž a výkon im ďakujem a blahoželám.

        • Spoločné čítanie s autorkou detských kníh v 4. C

          6. 4. 2018

          Milým prekvapením a spestrením programu pre žiakov 4.ročníka bolo stretnutie s autorkou detských kníh z nášho regiónu, s pani Lenkou Vranovou. Je učiteľkou na 1.stupni ZŠ a k písaniu rozprávok sa dostala ako niekoľkonásobná mama, ktorá si roky vymýšľala pekné príbehy pre svoje vlastné deti. Napísala dve knižky, ktoré nám odprezentovala na svojej vlastnej web stránke, kde sa okrem písania kníh venuje aj inej veľmi zaujímavej tvorbe. Porozprávala nám, ako vznikli jej knižky a ilustrácie k nim, ktoré si sama tvorila a tak si z nich vyrobila aj formy omaľovanky. Prečítala nám úryvky z kníh, priniesla obrázky a omaľovanky ku svojim rozprávkovým postavičkám, čím sme sa hneď aj zapojili do jej súťaže o najkrajšie obrázky. Ďakujeme za zaujímavé popoludnie a už teraz sa tešíme na príbehy z jej kníh. Prajeme jej veľa úspechov a ešte veľa dobrých nápadov.

        • Svetový deň stolného tenisu

          6. 4. 2018

          Včera 5.4.2018 sa na našej škole uskutočnil exhibičný zápas v zostave:
          dvojhry - rodičia:deti
          štvorhry - učitelia:žiaci

           Žiaci opäť predviedli skvelé výkony a preukázali rýchlosť a obratnosť počas všetkých zápasov. Tešíme sa na ďalšie úspechy našich stolných tenistov z Rožňavy. 

        • Deň učiteľov s dôchodcami

          28. 3. 2018

          Tradične v deň narodenia J. A. Komenského si pripomíname dôležitú prácu učiteľov. Už niekoľko rokov si v tento deň uctievame aj prácu pedagógov, ktorí si už užívajú zaslúžený dôchodok. Aj tento rok prijali pozvanie naši bývalí kolegovia a my sme im s radosťou pripravili krátky kultúrny program a malé pohostenie.

          Ďakujeme všetkým, ktorí si našli čas a prijali naše pozvanie.

        • 3.C a 4.A v GOS

          28. 3. 2018

          Dňa 27.3. 2018 sa žiaci 3.C a 4.A zúčastnili "Veľkonočných tvorivých dielní", ktoré pre ne pripravili pracovníčky Gemerského osvetového strediska. Po krátkej prezentácii o Veľkonočných tradíciách na Gemeri sa žiaci s nadšením pustili do vyrábania. V keramickej dielni si vyrobili veľkonočný veniec, z ktorého mali veľkú radosť. Práca s hlinou sa im páčila. Domov si okrem svojich vencov odniesli aj veľkonočné kraslice a kuriatka, ktoré si ozdobili podľa vlastnej fantázie.

        • Vytvoríme rekord?

          28. 3. 2018

          Už tretí rok pred Veľkou nocou sa naši najmenší žiaci v spolupráci s MŠ Štítnicka, pokúsili prekonať rekord v dĺžke  „vajíčkovej“ reťaze. Do tejto živej reťaze sa nám podarilo zapojiť 188 žiakov a 17 pedagogických zamestnancov našej školy. Z materskej školy sa zapojilo 113 detí a 16 pani učiteliek. Samozrejme, Zlatko nemohol chýbať! Vajíčkovú reťaz teda vytvorilo 335 osôb, čím sme dokázali „objať“ jeden pavilón našej školy.

          Ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili do tejto peknej akcie.

        • Prvá jarná sobota plná zážitkov

          28. 3. 2018

          V sobotu 24.3.2018 zobudili sme sa do prekrásneho jarného slnečného počasia, s pocitom veľkej radosti. Tešili sme sa, lebo nás čakala veľká zábava  v Detskom Centre v Rožňave a tvorivé veľkonočné dielne. Všetky potrebné veci sme si zbalili a plní očakávania sme vstupovali do Detského Centra. Kúpanie ,plávanie v bazéne bolo super. Niektorí z nás sa zlepšili aj v plávaní. Bazén sme vystriedali za  zábavu plnú preliezačiek  a šmýkačiek. Všetky prekážky sme zdolali. Cestou, do budovy našej školy sme si spievali obľúbené pesničky . Posilnili sme sa chutnou desiatou od našich rodičov a čakala nás tvorivá práca . Vyrobili sme si krásny Veľkonočný pozdrav pre naše rodinky. To však sme ešte netušili, že nás čaká veľké prekvapenie v podobe súťaže: Hľadanie Veľkonočných čokoládových vajíčok. Boli dobre ukryté, no my sme ich predsa našli. Naša radosť bola o to väčšia, že tie Veľkonočné vajíčka boli pre nás. Boli našou sladkou odmenou za to , že sme boli šikovní , slušní, počas celého dopoludnia. Ďakujeme  klubu AMAVET, ktorý pracuje pri našej Zlatej škole, za super sobotu.

        • Okresné kolo Hviezdoslavov Kubín

          27. 3. 2018

          Víťazi školského kola recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín boli v pondelok reprezentovať našu školu na jej okresnom kole. Súťažilo sa v štyroch kategóriách a účastníkov bolo tento rok neúrekom. Konkurencia bola veľká, aj napriek tomu naša škola získala krásne ocenenia:

          Katarína Hagovská ( 4. C)  – 3.miesto v I. kategórii – próza
          Stella Nahalková  (6. C)     – 2. miesto v II. kategórii – próza
          Ema Tóthová  (8. B)           -  3. miesto v III. kategórii – poézia

          Srdečne blahoželáme a prajeme veľa ďalších recitačných úspechov !!!

        • Návšteva III.D v galérii

          27. 3. 2018

          Neoddeliteľnou súčasťou Veľkej noci sú tvorivé dielne, ktoré už každoročne pre žiakov ZŠ pripravujú pracovníčky Galérie Baníckeho múzea v Rožnave. I žiaci III.D triedy využili túto možnosť. Po prehliadke veľkonočných kraslíc zdobených rôznymi technikami sa pustili do práce. Vyrobili si krásne veľkonočné zajačiky z papiera a látky, ktoré budú spríjemňovať ich domovy počas Veľkej noci.

        • Svetový deň vody

          23. 3. 2018

          22.marca je Svetový deň vody, ten sa na našej škole niesol v znamení modrej farby. Touto farbou sme si chceli uctiť túto dôležitú tekutinu pre každého z nás. Väčšina detí prišla na vyučovanie v modrom. Začo sme my, školská rada žiakom vďačný. Vďaka týmto naším „šmolkom“ vznikli naozaj pekné fotky. Veď posúďte sami. (Katka Viziová, 8.C)

        • 2.C v GALÉRII

          23. 3. 2018

          Ani žiaci z 2.C triedy sa nenechali zahanbiť a v galérii sa oboznámili s tradičnou výrobou veľkonočných kraslíc. Domov si priniesli aj vlastnoručne zhotovené veľkonočné ozdoby.

        • Krúžok Varenia a pečenia

          23. 3. 2018

          Dňa 22. marca 2018,  si žiaci 2, 3 a 4-tého ročníka, ktorí navštevujú  krúžok Varenia a pečenia, urobili malú súťaž v  príprave rýchleho občerstvenia „Moja obložená žemľa“. Vyhrali všetci, pretože každý ukázal tú svoju šikovnosť a kreativitu.

        • Zvyky a tradície

          23. 3. 2018

          5.A trieda na hodine hudobnej výchovy oživila zvyk chodenia s "Hej, Hanou". Dievčence v krojoch a slamená "Hana", ktorá je symbolom odchádzajúcej zimy, sa presúvali chodbami školy pri speve piesne "Hej, Hana, hej". Pevne veríme, že zimu sme odprevadili a čoskoro privítame jar. 

  • Novinky

    • Kontakty

      • Základná škola, Zlatá 2
      • Zlatá 2, 048 01 Rožňava E-mail: zszlata2@gmail.com 04801 Rožňava Slovakia
      • riaditeľ: +421 58 734 28 64
      • Sekretariát: +421 58 788 30 00
      • Jedáleň: +421 58 734 35 94
      • Jedáleň (mobil): 0907 947 622
      • IČO: 35543639
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje