• Záver školského roka 2020/2021

          29. 6. 2021

          Vážení rodičia, milí žiaci.

          Slávnostné ukončenie školského roka sa uskutoční 30.6.2021 o 8:30 na školskom dvore. Následne žiaci s triednymi učiteľmi prejdú do tried, kde si prevezmú vysvedčenia.

          Vzhľadom na aktuálnu situáciu Vás žiadame, aby ste do budovy nevstupovali. Ak je nevyhnutné stretnúť sa s niektorým pedagógom, urobte to, prosím, v exteriéri.

          Ďakujeme za pochopenie a veríme, že sa v septembri všetci zdraví stretneme.

          Prajeme krásne slnečné leto a množstvo letných zážitkov.

          Richard Szöllös a všetci dospeláci zo Zlatej 2.

        • Školský výlet - 3.C s 5.C

          30. 6. 2021

          Takto išla na výlet 3.C s 5.C. Vyšlo nám super počasie, teplo bolo od rána tak akurát a preto sme o 8:00 mohli nastúpiť pred školu a vyraziť na rožňavskú kalváriu. Už cestou cez park sme videli cieľ nášho výletu, medzi stromami bolo vidieť Tri vrchy a maličkú kaplnku v diaľke. Vtedy to vyzeralo nedosiahnuteľne a ďaleko. No po necelej hodine kráčania sme sa dostali ku hvezdárni a potom to bolo už len pár metrov k prvému zastaveniu (kaplnke) kalvárie. Tam na nás čakala p. Balážová zo správy národného parku Slovenský kras, ktorá sa profesijne zameriava na tzv. enviromentálnu výchovu. Rozdelila nás do 3 skupín a každej skupine zadala špeciálne úlohy. Po ceste hore sme museli nájsť liečivé stromy, rastliny, spoznať stopy medveďa aj rysa či postaviť hniezdo pre vlhu hájovú. Všetko sme poctivo splnili a nakoniec sme dostali úlohu nájsť v lese poklad. Nastali také šprinty, aké tento les ešte nezažil. Nakoniec každá skupina objavila svoj poklad. Dali sme si krátky piknik a potom sme sa na chvíľu rozdelili. Časť tried, ktorá chcela oddychovať, zostala pri kaplnke a druhá časť s učiteľom na vrchol kopca nad kalváriou. Krátky, ale náročný výstup sa nám odmenil krásnym výhľadom na Rákoš. Potom sme zbehli naspäť a s oboma triedami sme sa pomaly vrátili do školy. Na tomto výlete sme sa naučili, že často to najkrajšie je veľmi blízko pri nás, hneď za rohom. Stačí otvoriť oči a zažiť výlet s ľuďmi, ktorých máte radi. Potom je každý výlet krásnym dobrodružtvom.

        • ZOO Košice

          30. 6. 2021

          Záver školského roka si žiaci 1.B a 1.C užili na celodennom výlete v košickej ZOO. Počasie nám prialo, bolo krásne slnečno a chládok sme si užili v DINOPARKU. Pamiatkou na tento školský výlet budú nie len krásne zážitky alebo aj malé suveníry.

        • „Guláš párty“ v 2.C

          29. 6. 2021

          Pri príležitosti Dňa otcov, ale aj ukončenia školského roka sme sa rozhodli zorganizovať jedno krásne podujatie spolu s deťmi a rodičmi ako jedna veľká rodinka. Všetkým zúčastneným patrí obrovské ĎAKUJEME za podporu a prípravu dňa. Celé podujatie sa uskutočnilo na ihrisku v Rakovnici za čo sa chceme poďakovať pani starostke Ing. Radoslave Uhrinovej . Pozrite si fotky a uvidíte ako sme sa mali....

        • Prázdninové slniečka v ŠKD 2.C

          29. 6. 2021

          Posledné naše výtvory v tomto školskom roku sú veselé prázdninové slniečka. Všetkým našim kamarátom prajeme slnečné leto a posielame recept na KRÁSNE PRÁZDNINY

          SUROVINY:
          voda, teplo, slnko, vetrík, kvety, stromy, dobrí kamaráti, buchty od babičky

          POSTUP :
          Sadnite si k vodičke pri lúke s kvietkami neďaleko stromov. Započúvajte sa do spevu vtáčikov. Pozdravte jemným mávnutím vetrík a žmurknite na slniečko. Obklopte sa dobrými kamarátmi a babičkinými voňavými buchtami. Všetko posypte smiechom a dobrou náladou. Prísady môžete ľubovoľne obmieňať počas celých prázdnin. V septembri sa porozprávame ako vám chutilo.

        • 6.C a 7.C na školskom výlete

          29. 6. 2021

          Na piatkovom záverečnom výlete nám nič nechýbalo! Šiestaci aj siedmaci z „Céčkovej“ rady sme si svorne užívali pocit voľnosti a blížiacich sa prázdnin, výborné počasie s príjemným osviežujúcim vánkom, dokonca aj „pokoj v duši“ pri zvieracích klietkach. Slovom bolo nám ako v raji...v tom našom Slovenskom.

        • Najúspešnejší v roku 2020/2021

          29. 6. 2021

          Stalo sa peknou tradíciou našej školy, že oceňuje tých, ktorí svojím talentom a schopnosťami dosahujú úspechy, ktoré vedú ich kroky na okresné, krajské a celoslovenské kolá. Dňa 25. júna 2021 sa 16 nadaných žiakov z oblasti umenia, športu a vedomostných súťaží a olympiád postavilo pred rodičov, učiteľov a hostí, kde boli odmenení cenami z rúk pána riaditeľa.

          Blahoželáme a prajeme veľa úspechov!

        • Koncert (aj našich) absolventov ZUŠ

          24. 6. 2021

          Dňa 23.6. 2021 sme si spolu so žiakmi prvého stupňa spríjemnili čakanie na vysvedčenie a vytúžené prázdniny príjemnými melódiami a tónmi, ktoré nám predviedli aj naši žiaci navštevujúci Súkromnú základnú umeleckú školu JAS v Rožňave a žiaci z Ľudového súboru zo Základnej umeleckej školy v Dobšinej. Tento spoločný koncert vznikol v rámci spolupráce oboch ZUŠ pod vedením p. učiteľa Jána Budiho

          Z našich zlaťákov sa predstavili hrou na gitare Lili Üvegeš, Emma Üvegeš a Lukáš Petrenka, hrou na husle Jakub JakabšicMáté Üvegeš, Alexandra Emödiová tiež horu na husle a zároveň spevom, hrou na zobcovú flautu sa predstavila Jessica Matejčíková a v súbore hrou na husle účinkovala Ella Teplická.

        • Aj nás trápia horúčavy...

          23. 6. 2021

          Horúce leto naplno udrelo a my, v triede 3.C vieme, že v takom prípade treba ísť buď na zmrzlinu 🍦 alebo do našej krásnej knižnice s klimatizáciou. Samozrejme, ako správni čitatelia sme si vybrali knižnicu.V knižnici nás privítala rozprávkarka Andrejka Gregušová, autorka niektorýchnašich obľúbených knižiek. ✨ Ukázala nám svoje diela, porozprávala o červíkovi Ervínovi či veľrybe Gréte. Dokonca sa s nami pustila do diskusie o tom, či sú knižky lepšie ako počítačové hry. My v tom máme jasno. Hry sú super, ale dobrú knihu predsa nič nenahradí!Rozprávali sme sa aj o tom, kde žijú spievajúce nosorožce a nosorožky, aký je život rozprávkarky a či musí mať spisovateľ samé jednotky zo slovenčiny. Ale to vám už neprezradíme. Odpoveď nájdete v Gemerské knižnici Pavla Dobšinského. 

        • DEŇ OTCOV V ŠKD

          21. 6. 2021

          Futbal zahrať, lego zložiť, či bicykel opraviť, všetko zvládneš, tatinko náš, na všetko si odborník. Chceme Ti dnes poďakovať, a zasa raz zopakovať, že si pre nás ten NAJ TATO, nezabúdaj nikdy na to! Včera oslávili všetci ockovia, tatkovia a tatuškovia svoj sviatok. Aj my v oddeleniach ŠKD sme si pre nich pripravili malé darčeky. Veríme, že sme ich potešili. ĽÚBIME VÁS

        • Deň otcov v 2.D

          16. 6. 2021

          Žiaci si spomenuli na hodine výtvarnej výchovy na svojich otcov a takto im vyjadrili svoju lásku a úctu. Deň otcov - " Ocko, možno o tom nevieš, si môj veľký hrdina. Aj keď občas prísne pozrieš, vždy na teba spolieham."

        • Bohatá nádielka pre informatikov!

          11. 6. 2021

          Hrdo hlásime, že máme v našej Zlatej škole šikovných programátorov! 

          Ani náročné dištančné vzdelávanie nás neodradilo a s nadšením sme sa zapojili do viacerých súťaží. Za úspešnú prácu si dnes naši žiaci odniesli bohatú nádielku. Ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy.

          Ocenení žiaci:

          Sára Kuchtová 5.C
          Coding Giants – Kóduj s obrami Aj ty v IT - Scratch Match 2021 Scratch Cup 2021

          Laura Šimko 5.A
          - Coding Giants – Kóduj s obrami Scratch Cup 2021

          Nina Kseničová, Bettina Dányiová, Kristína Kecskemétiová
          (žiačky 5.A) - Aj ty v IT - Scratch Match 2021 (kat. mladšie žiačky)

          Daniela Macková, Nina Olejárová
          (žiačky 6.A) - Aj ty v IT - Scratch Match 2021 (kat. staršie žiačky)

          Tomáš Schmotzer (7.C) Dávid Szomolai (7.C) Tomáš Lukáč (7.A)

        • Babská jazda s Micro:Bitom

          11. 6. 2021

          V krásnu slnečnú stredu 9.júna sa tretol IT babinec. No musím upresniť, že to nebola celkom babská jazda, lebo hlavný hrdina bol micro počítač Micro:bit. Strávili sme spolu veľmi pekné a zaujímave popoludnie, kde sme na Micro:bite naprogramovali spoločnými silami Hru – Rýchla reakcia. Niektoré dievčatá si vylepšili program hudbou a bola pri tom úžasná zábava. No veď posúďte sami podľa fotiek. Babskú jazdu sme absolvovali vďaka projektu ENTER, odkiaľ sme získali finančné prostriedky na zakúpenie príslušenstva a Detskej organizácii Fénix, ktorá zabezpečila občerstvenie.

  • Novinky

    • Kontakty

      • Základná škola, Zlatá 2
      • Zlatá 2, 048 01 Rožňava E-mail: zszlata2@gmail.com 04801 Rožňava Slovakia
      • riaditeľ: +421 58 734 28 64
      • Sekretariát: +421 58 788 30 00
      • Jedáleň: +421 58 734 35 94
      • Jedáleň (mobil): 0907 947 622
      • IČO: 35543639
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje