• Prechod na dištančné vzdelávanie.

          26. 11. 2021

          Vážení rodičia.

          Vzhľadom na zhoršujúcu sa epidemiologickú situáciu, RÚVZ so sídlom v Rožňave vyhláškou č. 265 zakazuje prezenčnú formu výučby na druhom stupni základných škôl v okrese Rožňava.

          Z toho dôvodu od pondelka 29.novembra 2021 prechádzajú žiaci druhého stupňa na dištančné vzdelávanie do odvolania.

          Venujte zvýšenú pozornosť správam, ktoré Vám budeme posielať prostredníctvom aplikácie EDUPAGE.

          Držme si palce, aby bol návrat do školských lavíc čo najskôr.

          Mgr. Richard Szöllös - riaditeľ školy

        • S ekológiou sme si sadli

          26. 11. 2021

          A to doslova! Zapojili sme sa totižto do súťaže o štýlové eko lavičky vyrobené špeciálnou metódou z plastového odpadu. Okolie školy sme si krásne vyčistili a už len ostáva držať palce,aby nám ho skrášlili aj super lavičky. Za skvelú prácu ďakujeme žiakom tried 5.B a 4.A.

        • ADVENT v 1.A triede

          26. 11. 2021

          Advent, advent, štyri sviece, prvá z nich sa zatrbliece. Za ňou druhá, tretia zhorí, prinesieme stromček z hory. A keď štvrtá horí stíška tešíme sa na Ježiška. 

          Aj my v 1.A sme si v ŠKD zhotovili tieto nádherné venčeky. Všetkým prajeme krásnu prvú adventnú nedeľu.

        • BUBNOVAČKA - „Aby bolo deti lepšie počuť“

          19. 11. 2021

          I my sme sa naším hlasným bubnovaním zapojili do celoslovenskej akcie, ktorá má aj tento rok symbolicky upozorniť na dôležitosť ochrany detí pred násilím a otvoriť v spoločnosti tému včasnej prevencie. Násilie na deťoch je tu, je okolo nás, aj keď ho často nevnímame, nevidíme. Uzatvorenie v domovoch počas pandémie prinieslo aj zvýšenie našej vnímavosti na to, čo sa deje okolo. A zrazu, keď sme ostali doma spozorneli sme, že ten detský plač nie je sem-tam, že je pravidelný, že mu niečo vždy predchádza. Je dôležité deti vnímať a počúvať viac, je dôležité deťom veriť. 

        • Možnosti očkovania proti ochoreniu COVID-19

          19. 11. 2021

          Milí rodičia, nakoľko sa situácia s ochorením COVID-19 zhoršuje aj v našom okrese, chceli by sme Vás poprosiť o spoluprácu na zlepšení zaočkovanosti. Vakcinácia je jeden z najúčinnejších nástrojov prevencie ochorenia, ťažkého priebehu, smrti a všetkých ďalších negatívnych dôsledkov. V prípade záujmu o očkovanie sa môžete zaregistrovať na stránke www.korona.gov.sk, alebo môžete osobne prísť do vakcinačnej ambulancie v 47. týždni do Nemocnice sv. Barbory v Rožňave. 

        • Olympiáda v anglickom jazyku

          18. 11. 2021

          Dňa 16.11.2021 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo olympiády v anglickom jazyku v dvoch kategóriách. Kategória 1A bola určená pre žiakov 4. - 7. ročníka. Kategória 1B bola pre 8. - 9. ročník. Na treťom mieste v kategórií 1A sa umiestnila Laura Baraxová zo 7.B, na druhom mieste sa umiestnila Petra Šmelková zo 7.B a na prvom mieste sa umiestnila Vivien Uveges zo 6. D. V kategórii 1B sa na treťom mieste umiestnil Erik Vizi z 9. C, na druhom mieste Adam Kračún z 9.C a na prvom mieste Tomáš Lukáč z 8. A. 

          Vivien a Tomášovi držíme palce v reprezentácii našej školy na okresnom kole! 

          Zúčastneným ďakujeme a výhercom gratulujeme. 

        • BUBNOVAČKA

          18. 11. 2021

           „Aby bolo deti lepšie počuť“
          Aj tento rok  sme sa zapojili do celoslovenskej akcie, ktorá má opäť symbolicky upozorniť na dôležitosť ochrany detí pred násilím a otvoriť v spoločnosti tému včasnej prevencie. Násilie na deťoch je všade okolo nás, aj keď ho často nevnímame, nevidíme a môže byť zapríčinená práve aktuálnou situáciu spojenou s ochorením COVID-19. Je dôležité deti vnímať a počúvať viac. Je dôležité deťom veriť!

          November je mesiacom viacerých významných dátumov v oblasti ochrany práv dieťaťa.
          Od roku 2015 sa 18. november stal Európskym dňom ochrany detí pred sexuálnym vykorisťovaním a sexuálnym zneužívaním, 19. november je Svetovým dňom prevencie týrania a zneužívania detí a 20. november je Svetovým dňom detí vyhláseným organizáciou UNICEF, počas ktorého si svet pripomína prijatie Dohovoru o právach dieťaťa. Práve preto si organizácie pôsobiace na Slovensku v oblasti ochrany detí pred násilím zvolili práve 19. november za deň, kedy by malo byť HLAS DETÍ LEPŠIE POČUŤ!

        • Projekt SADovo - Výsadba mladých ovocných stromčekov v školskom sade

          16. 11. 2021

          Projekt SADovo pod záštitou n.o. Živica a Nadácie Tesco vrcholí!  ZŠ Zlatá a naši žiaci sa konečne dočkali stromčekov, ktoré k nám pricestovali až z Bielych Karpát, a to z originálnej ovocnej škôlky! Dnes už má  každý z nich svoje vlastné miestečko v školskom sade, kde s našou pomocou budú môcť prosperovať. Výsadbu zrealizovali žiaci 6.B. s pomocou Drahoša a Feriho zo Živice a koordinátorky – pani učiteľky Labanczovej. Jamy vykopali siláci z 9.C Mikuláš Boldi, Ján S. Gríger a Kristián Bubenčík, za čo im veľmi ďakujeme! Počasie nám vyšlo, práca išla od ruky a výsledok je pôsobivý! Posúďte sami. 

        • Možnosti očkovania proti ochoreniu COVID-19

          5. 11. 2021

          Milí rodičia, nakoľko sa situácia s ochorením COVID-19 zhoršuje aj v našom okrese, chceli by sme Vás poprosiť o spoluprácu na zlepšení zaočkovanosti. Vakcinácia je jeden z najúčinnejších nástrojov prevencie ochorenia, ťažkého priebehu, smrti a všetkých ďalších negatívnych dôsledkov. V prípade záujmu o očkovanie sa môžete zaregistrovať na stránke www.korona.gov.sk, alebo môžete osobne prísť do vakcinačnej ambulancie v 46. týždni do Nemocnice sv. Barbory v Rožňave. 

        • Máme nový web!

          15. 11. 2021

          Určite ste si všimli, že naša stránka vyzerá inak, ako ste boli zvyknutí. Prezliekli sme ju do nového dizajnu, ktorý je krajší a modernejší. A navyše je aj prehľadnejší. Viete prečo? Je to vďaka tomu, že stránka je responzívna. Respo-čo? Počujete toto slovo prvý krát? Znamená to, že stránka sa prispôsobuje veľkosti obrazovky, ktorú práve používate. Na telefóne či tablete bude pre vás teda použiteľnejšia. 
          Trochu sa tu poobzerajte. Na prvý pohľad vás nový dizajn možno trochu mätie, ale po chvíli sa tu budete cítiť ako doma. Tak nečakajte a poďte ju objavovať!

        • Programovanie nás baví

          11. 11. 2021

          V rámci krúžku "mladý informatik" sme so žiakmi z prvého stupňa využili skvelú edukačnú pomôckou včielku Bee - Boot.  Veselej včielke sme zadávali jednoduché príkazy a rôzne úlohy na programovanie, vďaka čomu sme si inteligentú včielku obľúbili. 

          Deti z druhého stupňa programovali v rámci stránky code.org populárnu hru minecraft, kde tí šikovnejši získali aj detské certikáty.

        • Moje zmysly

          3. 11. 2021

          Človek ten má zmyslov päť, viem ich všetky naspamäť. Kde sú očká, tam je zrak, po prštekoch skáče hmat. Do uška si sadol sluch, do nošteka vošiel čuch. A v ústočkách na jazýčku, chuť si skáče po krajíčku. A hoci sme iba prváci malí, všetky aktivitky čo sme mali, opäť nám zas veľa dali a 5 zmyslov sme si v 1.A vyskúšali

  • Novinky

    • Kontakty

      • Základná škola, Zlatá 2
      • Zlatá 2, 048 01 Rožňava E-mail: zszlata2@gmail.com 04801 Rožňava Slovakia
      • riaditeľ: +421 58 734 28 64
      • Sekretariát: +421 58 788 30 00
      • Jedáleň: +421 58 734 35 94
      • Jedáleň (mobil): 0907 947 622
      • IČO: 35543639
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje