• Mali sme hostí

          29. 4. 2024

          V piatok poobede po dlhej ceste došli na našu školu žiaci z Kolárova. Prišli sa zoznámiť a spoznať krásy regiónu. Hneď v piatok navštívili strážnu vežu a pozreli námestie, pričom si mohli vychutnať vystúpenia na župných dňoch. V sobotu navštívili Domicu a Betliar. V nedeľu zdolali Volovec. Nakoniec v pondelok ráno opustili naše brány. S našimi žiakmi mali spolu prespávačku, opekačku, či futbal. Spoznávať sa je dôležité. My si k nim už chystáme spacáky.

        • WELLBEING na Zlatej

          29. 4. 2024

          Počuli ste už slovo „WELLBEING“? Po Covidovom období sa s týmto pojmom stretávame čoraz častejšie. Je dôležitý, pretože súvisí s našou životnou spokojnosťou. Spokojnosť žiakov v školskom prostredí má veľký vplyv na ich celkové prežívanie. Ak v škole panujú dobré vzťahy a napĺňajú sa základné potreby všetkých aktérov vzdelávania, tak žiaci vykazujú vyššiu životnú spokojnosť, čo sa pozitívne prejavuje aj na ich vzdelávacích výsledkoch. Navyše, ľudia, ktorí sú v živote spokojní, dokážu pozitívne ovplyvňovať aj ostatných ľudí naokolo. Tento pojem vnímame ako stav, v ktorom je možné v podporujúcom a podnetnom prostredí plne rozvíjať fyzický, kognitívny, emocionálny, sociálny a duchovný potenciál a žiť s ostatnými plnohodnotný a spokojný život“ = v skratke je to stav pohody, zdravia a šťastia.

          V rámci Týždňa wellbeing-u sme sa snažili viesť aktivity takým spôsobom, aby sa žiaci počas hodín cítili dobre, nestresujúco. Do vyučovania sme zapojili rôzne netradičné formy, aktivizujúce metódy ako napríklad skupinovú a projektovú prácu, rozhovor, pohyb, umenie alebo hrové aktivity na podporu sociálnych vzťahov v triedach, mentálneho alebo fyzického zdravia či učenie mimo triedy. Samozrejmosťou boli aj tematicky orientované dni (fialový deň, deň talizmanov a pod.), nezadávali sa domáce úlohy, v rámci TSV to boli hodiny jógy vedené úžasnými lektorkami z TiDeasolisyoga v Rožňave, hravé diskusie s peer aktivistkami a sociálnou pedagogičkou z Centra poradenstva a prevencie v Rožňave, besedy so školskou psychologičkou, výživovým poradcom Tomášom Hadžegom, či podávanie ovocných pokrmov, ktoré chystali deti deťom s podporou DO FÉNIX.

          V závere týždňa sme sa zúčastnili preventívno-výchovného predstavenia zameraného na problematiku šikanovania, rasizmu, sociálnej nerovnosti a fyzického násilia. Po ňom nás čakalo ovocné občerstvenie, za ktoré ďakujeme firme LUNYS a Gemerskému umeleckému inštitútu Gem-Art za pomoc pri dotvorení celkovej pohody počas prestávok zapožičaním sedacích vakov a ležadiel.

        • Oslávili sme Medzinárodný deň žien a dievčat v IT!

          26. 4. 2024

          Môže byť programovanie ešte viac zábavné, ako na hodinách informatiky? Môže! Ak programuje mamka s dcérou. Prizvali sme si do našich IT Girls kruhov maminy, aby sme im ukázali, že IT je naozaj EASY (jednoduché), ak ho "dávate" s dobrou náladou a v skvelej spoločnosti. Ďakujem našim dievčatám, že vždy s nadhľadom zvládajú všetky úlohy – rovesnícke učenie, príprava akcií, realizácia projektov a ich mamkám, že ich na tejto ceste podporujú a vedú správnym smerom.

        • ZASADILI SME SI SVOJ STROM

          26. 4. 2024

          V rámci Dňa Zeme sme sa vybrali do betliarskeho parku, aby sme si vysadili náš vlastný strom priateľstva. Bola to zároveň jedna z úloh medzinárodného projektu eTwinning, v ktorom spolupracujeme s krajinami ako Turecko, Taliansko, Slovinsko a Litva. Projekt „Eco Lovers – The last call for the climate“ je zameraný na ekológiu uplatňujúc poznatky pre riešenie problémov životného prostredia. Sme hrdí, že zasadením stromu sme aspoň malou troškou prispeli k rozvoju nášho ekosystému.

          Ďakujeme aj Gem-Art-u, že sme si mohli vytvoriť veľmi zaujímavé koláže a stráviť tak spolu príjemný čas.

        • ČERSTVÉ HLAVIČKY SÚ SPÄŤ!

          24. 4. 2024

          Vážení rodičia, milí žiaci a žiačky,

          čerstvého ovocia a zeleniny nie je nikdy dosť. Vďaka nemu sme zdravší a s vyváženou stravou nám to aj viac myslí. A to sa v škole vždy zíde! Preto potrebujeme dostať ešte viac ovocia a zeleniny do školy.

          Kaufland tento rok organizuje už 6. ročník projektu "ČERSTVÉ HLAVIČKY" a hľadá partnerské školy pre každú zo svojich predajní, ktoré od nich získajú pravidelný prísun kvalitného ovocia alebo zeleniny pre svojich žiakov na celý rok.

          Stačí, ak navštívite stránku čerstvé hlavičky a zahlasujete za našu školu

          Podporte našu školu v tomto projekte a pomôžete nám zabezpečiť pre Vaše deti pravidelnú porciu zdravej a čerstvej zeleniny a ovocia. HLASOVANIE PREBIEHA UŽ OD ZAJTRA 25.apríla 2024.

        • "X-BOJ" na Zlatej!

          23. 4. 2024

          Náš "X-boj" medzi triedami II. stupňa je súťaž v logickom myslení. Žiaci reprezentovali svoje triedy a nedali sa zahanbiť ani najmladší. Gratulujeme víťaznej triede 8.C a všetkým účastníkom.

        • LAPBOOK u prvákov

          23. 4. 2024

          Viete o tom, že exituje niečo ako interaktívna knižka? A že môže byť aj papierová? A môže byť na rôzne témy o ktorých sa napríklad učíme? Pri príležitosti DŇA ZEME sme si takú vyskúšali prvýkrát vyrobiť. ,,VUALAAAA,, a naša prvá interaktívna kniha je na svete. Nahliadnite, koľko dôležitých informácií sa v nej skrýva. Čo poviete? Nám sa veru páči.

        • Už sú z nás čitatelia!

          22. 4. 2024

          V knižnici som prvý krát, s knižkou budem kamarát. Čitateľ som malý, čítať sa mi darí. Dnes som zložil sľub, aj ty knižky ľúb! Ďakujeme Gemerskej knižnici Pavla Dobšinského v Rožňave za pasovanie žiakov 1.D triedy za malých čitateľov. Tešíme sa na ďalšiu návštevu.

        • Návšteva mestskej knižnice

          19. 4. 2024

          Dnes sme sa s našimi ôsmakmi vybrali na pravidelnú návštevu našej mestskej knižnice. V krátkej prednáške sme sa dozvedeli, kto je youtuber, kto booktuber, kto booktoker. Zistili sme, aký je rozdiel medzi bookhaul-om a wrap up-om. Taktiež sme si vypočuli podcast o ekologickom prístupe ku knihám a získali množstvo zaujímavých informácií a nápadov, ktoré môžeme realizovať aj v našej škole. Samozrejme, neodišli sme s prázdnymi rukami a spoločnosť nám odteraz robia aj knihy. Už teraz sa tešíme na ďalšie spoločné aktivity a stretnutia. 

        • DEŇ NARCISOV 2024

          16. 4. 2024

          Narcis je v mnohých európskych krajinách symbolom boja proti rakovine. Na Slovensku ochorie na rakovinu ročne takmer 23 000 ľudí. Potrebujú pomoc a nádej. Deň narcisov je symbolom nádeje pre život a získava si stále viac sympatizantov.

          Pripnutím kvietka narcisu vyjadrujeme spolupatričnosť s ľuďmi postihnutými rakovinovým ochorením a úsilie im pomáhať. Pretože proti rakovine musíme bojovať spoločne. Dňa 18. marca 2024 vyjadríme aj tento rok prostredníctvom žltých narcisov svoju podporu boju proti rakovine.  

        • Pasovanie čitateľov

          12. 4. 2024

          Pasovanie za čitateľov knižnice P. Dobšinského. Žiaci 1.B navštívili mestskú knižnicu, kde boli slávnostne pasovaní za oficiálnych čitateľov.Obdržali čitateľský preukaz, dozvedeli sa dôležité veci ako funguje knižnica, ako si vedia vypožičať knižky a ako sa správne správať v knižnici. Vypožičali si nové zaujímavé knižky, vďaka ktorým môžu rozvíjať svoje čitateľské zručnosti.

        • Čítajme spolu

          12. 4. 2024

          Čítanie nie je len akousi povinnou jazdou. Čítanie je svet fantázie i reality. Niekedy stačí len tak málo: dobrá kniha, správne miesto, pohodlná póza tela...

          Nechaj sa inšpirovať žiakmi zo 6.B a cez víkend siahni po nejakej zaujímavej knihe.

          Samozrejme, budeme radi, ak sa o svoj čitateľský zážitok podelíš a svoj tip vhodíš do schránky s názvom Čítajme spolu.

        • Rada školy - voľby zástupcov rodičov

          12. 4. 2024

          Vážení rodičia.

          V máji končí mandát Vašim zástupcom v rade školy a o pár dní prebehnú voľby  nových zástupcov z radov rodičov.

          V zmysle zákona č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení vyhlášky MŠ SR č. 230/2009, ktorou sa mení vyhláška MŠ SR č. 291/2004 Z. z., ktorou sa určujú podrobnosti o spôsobe ustanovenia orgánov školskej samosprávy, o ich zložení, o ich organizačnom a finančnom zabezpečení   vyhlasuje riaditeľ školy voľby členov Rady školy pri ZŠ Zlatá 2 v Rožňave pre nové funkčné obdobie 2024 - 2028. 

          Voľby do Rady školy pri ZŠ Zlatá 2 v Rožňave sa uskutočnia pre nasledujúcich zástupcov:

          1. dvaja zástupcovia pedagogických zamestnancov,
          2. jeden zástupca nepedagogických zamestnancov,
          3. štyria zástupcovia rodičov žiakov.

           

          V súčasnosti sú členmi Rady školy:

          Michaela Šebová, 1.A

          Mgr. Ladislav Majernyík, 2.B

          Ing. Lucia Hronyeczová, 5.C

          Ondrej Lipták, 6.A

          Predbežný zoznam kandidátov si môžete pozrieť tu:

          kandidátna listina rodičia

          Aby sme dali možnosť uchádzať sa o túto pozíciu aj ďalším záujemcom, zašlite nám Váš záujem mailom na adresu zszlata2@gmail.com do pondelka 15.04.2024 do 10:00 hod.

          Následne kandidátnu listinu doplníme a vyhlásime voľby. O termíne a čase budete informovaní prostredníctvom nášho webového sídla a aplikácie EDUPAGE.

          Verím, že si každý nájde niekoho, komu zverí svoju dôveru.

           

          Richard Szöllös, riaditeľ školy

           

  • Novinky

    • Kontakty

      • Základná škola, Zlatá 2
      • Zlatá 2, 048 01 Rožňava E-mail: zszlata2@gmail.com 04801 Rožňava Slovakia
      • riaditeľ: +421 58 734 28 64
      • Sekretariát: +421 58 788 30 00
      • Jedáleň: +421 58 734 35 94
      • Jedáleň (mobil): 0907 947 622
      • IČO: 35543639
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje