• Pozor! Prerušenie vyučovania.

          25. 10. 2021

          Vážení rodičia.

          Riaditeľstvo ZŠ Zlatá 2 v Rožňave Vám oznamuje, že z dôvodu vysokého výskytu akútnych respiračných ochorení a nárastu počtu pozitívne testovaných žiakov na COVID 19, v zmysle článku 5, bod 2, ods. c) a po konzultácii RÚVZ v Rožňave,

          prerušuje vyučovanie

          od 26.10.2021 do 27.10.2021 vrátane.

          Vyučovanie bude obnovené 2.11.2021 podľa riadneho rozvrhu hodín.

           

           

          S pozdravom                                                                         Mgr. Richard Szöllös

                                                                                                               riaditeľ školy

        • Deň jablka v 1.A a 1.B

          22. 10. 2021

          Vedeli ste že JABLKÁ majú svoj medzinárodný deň? 21.október patrí práve týmto chutným a vitamínov plným jesenným pokladom. A že nie je jabĺčko ako jabĺčko môžete vidieť u našich šikovných prváčikov, ktorým to jablčkovalo dokonalo.

        • SadOVO Exkurzia v Zaježovej

          22. 10. 2021

          Projekt  SADovo  vrcholí!  Tentoraz  sa žiaci Viki TámárováMiňo Gyürék (6.B.) v sprievode pani učiteľky Karolíny Labanczovej vybrali  v ústrety dobrodružstvu na miesto, o akom sa im ani nesnívalo! Žiaden internet, žiaden mobilný signál, žiadna telka, len krásna príroda, takmer nedotknutá človekom, ticho a nezvyčajný pokoj. To je len zlomok  toho, čo ponúka  svojim návštevníkom Zaježová neďaleko Zvolena. Tu sa SadOváci stretli s popredným pomológom z Čiech, aby sa dozvedeli rôzne zaujímavosti o jabloniach a hruškách. Absolvovali  prednášku, súťažili, hrali sa, nakukli do včelích úľov, ochutnali 8 druhov jablčných muštov v drevom obloženej Čajovni, určovali odrody jabloní, ktorých plody  pomohla ešte predtým zmapovať celá trieda a naplánovali výsadbu stromčekov, ktoré  sa stanú súčasťou nášho školského sadu. V závere vymysleli rôzne aktivity,  zrealizovali Plodobranie  pre žiakov z miestnej školy  a vyskúšali si muštovanie (výrobu ozaj kvalitnej jablkovej šťavy, ktorá sa s tou z obchodu nedá  ani len porovnať). Nuž, človek by si zvykol...

        • ŠKD 1.C - Darček pre našich starkých

          22. 10. 2021

          V októbri sme si uctili našich starkých.

          Natrhám si kvety pod lesom na stráni, Vám milí starí rodičia, kvietok dám do dlaní. Hoc vlas Vám šedivie a zrak sa zakalí, prijmite od nás, Vašich detí tie najkrajšie pozdravy. Prijmite kytičku, čo slzou prevlhla, aj mne sa tiež tískajú slzy do hrdla. Nech sa Vám predĺži životná Vaša púť, želáme z celého srdca... Vaša dcéra, syn, vnučka i vnuk...

        • Školenie Informatiky 2.0 na našej škole

          19. 10. 2021

          Vzdelávanie na Zlatej berieme vážne. 🤞 Záleží nám na tom, aby sme deťom odovzdávali nielen vedomosti, ale aj im pomáhali budovať kompetencie, ktoré v živote skutočne využijú. Aj preto sme na našu školu zavolali lektorov z projektu Informatika 2.0. 💻 Ukázali nám, ako učiť Informatiku tak, aby bola pre deti nielen pútavá, ale aj užitočná a využiteľná. Dve hodiny školenia boli naozaj intenzívne a už teraz sa tešíme na to, ako nápady z Informatiky 2.0 využijeme priamo na hodinách. 🤩  

          Radosť nám robí aj spájanie síl rožňavských škôl. Na školení sme privítali aj učiteľov zo ZŠ Pionierov a učiteľov z ďalších škôl regiónu.

        • HODINA DEŤOM

          19. 10. 2021

          Vo štvrtok 21. októbra 2021 sa uskutoční verejná zbierka Hodina deťom, ktorá už 23 rokov nepretržite podporuje projekty zamerané na pomoc deťom a mladým ľuďom v ohrození a rôznych krízových situáciách. Aj naša škola sa pravidelne zapája do zbierky, a ani tento rok to nebude inak. Každá malá čiastka dokáže pomôcť. Pridáte sa?

        • STRAŠIAKOVSKÁ PARÁDA

          15. 10. 2021

          Kto povedal, že strašiaky sú len do maku, sú škaredé a kamarátia sa iba s vranami? Ako môžete vidieť, vôbec to nie je pravda. Byť takým strašiakom je celkom fajn. Keď sa 1.A začne parádiť,  aj také obyčajné strašiaky sú zrazu pestrofarební krásavci a krásavice s veselým úsmevom na tvári.

        • JUDO – Majstrovstvá Slovenska

          15. 10. 2021

          Dňa 9.10.2021 sa džudisti zúčastnili MAJSTROVSTIEV SLOVENSKA žiakov a žiačok v MARTINE. V konkurencii 212 pretekárov z 37 klubov Slovenska, si naši počínali veľmi úspešne. Mladšia ziačka: Anka Mikolajová, vo váhe do 36kg z 5 súťažiacich, obsadila krásne 2.miesto. Titul Majsterky Slovenska jej unikol len o 1 bod. Starší žiak: ERIK VIZI, vo váhe do 60kg z 8 súťažiacich, obsadil krásne 3.miesto. Srdečne blahoželáme a prajeme ešte veľa vyhratých zápasov a úspešných turnajov.

        • Geologická bádateľňa

          8. 10. 2021

          Žiaci IV. A, C, D navštívili banícke múzeum, kde si vyskúšali prácu baníkov, ryžovali zlato, hľadali fosílie a rozbíjali kameň kladivkom. Previezli sa na baníckom vláčiku a dozvedeli sa zaujímavosti o práci baníkov. Každý si odniesol diplom zlatokopa a kopec zážitkov.

        • 2.C v školskej knižnici

          7. 10. 2021

          V stredu sme v ŠKD navštívili našu školskú knižnicu. Privítala nás pani učiteľka Evka Dusová, ktorá ma knižnicu na starosti. Vysvetlila nám ako to v našej školskej knižnici funguje a aké zaujímavé knihy v nej môžeme nájsť. Prečítala nám bájku Kozľa a vlk, ku ktorej mala pre nás pripravené aj zaujímavé aktivity. Na záver sme si vypožičali knihy, ktoré sme si sami naskenovali do výpožičného systému. Ďakujeme pani učiteľke Evke za príjemne prežité popoludnie. Určite navštívime knižnicu aj nabudúce.

  • Novinky

    • Kontakty

      • Základná škola, Zlatá 2
      • Zlatá 2, 048 01 Rožňava E-mail: zszlata2@gmail.com 04801 Rožňava Slovakia
      • riaditeľ: +421 58 734 28 64
      • Sekretariát: +421 58 788 30 00
      • Jedáleň: +421 58 734 35 94
      • Jedáleň (mobil): 0907 947 622
      • IČO: 35543639
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje