• Projekt - Permakultúrny raj

          30. 9. 2021

          V našej základnej škole máme opäť niečo nové. Zapojili sme sa do výzvy a uspeli sme. Vďaka tomu sme získali finančné prostriedky, ktoré sme použili na skrášlenie areálu s dôrazom na prepojiteľnosť do výučby. A tak vznikol – Permakultúrny raj. Upravili sme terén a vysadili sme 200 kusov Levandule lekárskej, ktoré nám budúci rok ukážu svoju silu. Prínosom bude aj zapojiteľnosť do výchovno-vzdelávacieho procesu, prostredníctvom   ktorého poukážeme nielen na estetický význam tejto byliny, ale hlavne na praktickú využiteľnosť a pozitívny vplyv na životné prostredie. Tento projekt sa uskutočnil vďaka podpore Fondu Máme radi východ Karpatskej nadácie a spoločnosti Deutche Telekom IT Solution Slovakia. Touto cestou ďakujeme dobrovoľníkom - zamestnancom zo ZŠ Zlatá 2.

        • OKTÓBROVÝ ZBER PAPIERA

          24. 9. 2021

          Milí rodičia, starí rodičia a priatelia našej školy,

          ak máte doma veľa letákov, novín a neviete, čo s nimi, tak nám ich počas celého mesiaca október prineste a spolu s Vami sa zapojíme do súťažného jesenného zberu na ZLATEJ. Zviazaný papier môžete odovzdať každý pracovný deň včase od 7:00 do 8:00 pánovi školníkovi v sklade pri kotolni. Tí najlepší budú samozrejme odmenení sladkým prekvapením. Ak by ste chceli odovzdať väčšie množstvo papiera, ohláste sa vopred p. Erike Hagovskej.

           

        • JESENNÝ ZBER GAŠTANOV

          24. 9. 2021

          Milí rodičia, starí rodičia a priatelia našej školy,

          oddnes sa začína JESENNÝ ZBER GAŠTANOV, ktorý bude prebiehať

          počas celého mesiaca október 

          na našej škole. Nazbierané gaštany môžete nosiť do svojich tried, kde sa budú následne vážiť. Tí najlepší budú samozrejme odmenení sladkým prekvapením. 

          Týmto zberom pomôžete zlepšiť výchovno-vzdelávací proces Vašich detí. Vopred ďakujeme!

        • Veselé kamienky z 1. A

          19. 9. 2021

          Klasiku v podobe výkresu sme vymenili za nový materiál - KAMIENKY.
          Maľovali sa ľahko a ani nevieme ako, zrazu sa z obyčajných fádnych kameňov stali veselé kamienky.
          Také veru nenájdete tak ľahko. Každý jeden je originál od malého umelca z 1. A.

        • Vzdelávacie centrum Včielka na Zlatej

          17. 9. 2021

          Už skôr sme Vás informovali že sa naša škola zapojila do projektu pod názvom Vzdelávacie centrum – Včielka. Projekt vznikol v spolupráci so ZŠ Zlatá 2 a Dm drogriemarkt Slovensko. Jeho cieľom je prepojiť teoretické s praktickým vzdelávaním a zameraný je aj na dôležitosť včelstva pre ľudstvo. V našom areáli vďaka projektu pribudlo sedenie s lavičkami, ktoré budeme využívať vo vzdelávacom procese. Preto žiadame návštevníkov areálu, ktorí sa u nás zdržiavajú po vyučovaní , aby neznečisťovali a neznehodnocovali prvky, ktoré sa tu nachádzajú a sú výsledkom práce hlavne učiteľského zboru ZŠ Zlatá 2. Ďakujeme.

        • Exkurzia v Bielych Karpatoch – projekt SADovo

          16. 9. 2021

          Aj po prázdninách pokračuje na Zlatej projekt SADovo, prostredníctvom ktorého plánujeme revitalizovať  ovocný sad v blízkosti multifunkčného ihriska. Tentoraz sa 2 žiaci – Viki Támárová a Marian Gyürék v sprievode koordinátorky projektu pani učiteľky Karolíny Labanczovej zúčastnili dvojdňovej exkurzie v Bielych Karpatoch. Tam ochutnali plody starých odrôd ovocných stromov, navštívili škôlku ovocných stromčekov, videli 3 stromy, ktoré boli prihlásené do súťaže Strom roka – hrušku rúžovú z Bošáce, najstaršiu a najmohutnejšiu hrušku planú a tiež bošácku oskorušu o ktorej sa hovorilo, že v jej okolí v noci straší a z okoloidúcich čosi strháva šaty. Poveru možno vytvoril a udržiaval jej majiteľ, aby uchránil úrodu vzácneho ovocia pred zlodejmi. Stretli sa aj s naslovovzatými odborníkmi z oblasti ovocinárstva a videli štepenie aj vrúbľovanie mladých drevín. Navštívili tiež najstaršiu pôvodnú sušiareň ovocia na Slovensku a vyhrali 2. miesto v kvíze o Bielych Karpatoch, ktorého sa zúčastnilo 15 tímov (vrátane 2 stredoškolských). Darmo, každému musí byť hneď jasné, že Zlatá má úspech priamo v názve.

        • Európsky týždeň mobility 2021

          13. 9. 2021

          EURÓPSKY TÝŽDEŇ MOBILITY prebieha každý rok od 16. do 22. septembra a umožňuje mestám či obciam vyskúšať si alternatívy trvalo udržateľnej dopravy. Motivovaním jednotlivcov, aby si volili udržateľné spôsoby dopravy, ako sú verejná hromadná doprava, pešia chôdza či cyklistika, môžeme znížiť emisie uhlíka, zlepšiť kvalitu ovzdušia a urobiť z mestských častí príjemnejšie miesta pre život a prácu.

          Mesto Rožňava pripravilo na deň 22. september 2021 MHD v rámci mesta ZADARMO. Zapojte sa aj vy do aktivít a spoločne zlepšíme kvalitu ovzdušia v našom meste!

        • EKO ALARM na Zlatej

          13. 9. 2021

          Naša škola sa zapojila do projektu Eko alarm, ktorého cieľom je minimalizovať odpad v našej škole a zvyšok správne vytriediť. Preto budú v našich triedach umiestnené smetné nádoby na tento odpad. Projekt je realizovaný cez Operačný systém Kvalita životného prostredia v spolupráci s CEEV Živica a Nadáciou Ekopolis. Dúfame, že aj touto troškou prispejeme k zmierneniu negatívnych dopadov na životné prostredie a naučíme našich žiakov zodpovedne pristupovať k otázkam triedenia odpadu.

        • A je to tu!

          6. 9. 2021

          PRVÝ deň v škole. PRVÝ vstup do triedy. PRVÝ pohľad na tabuľu. PRVÝ šlabikár. Všetko PRVÉ, nové a krásne. Tak nech každý deň je taký krásny ako ten PRVÝ.

    • Novinky

      • Kontakty

        • Základná škola, Zlatá 2
        • Zlatá 2, 048 01 Rožňava E-mail: zszlata2@gmail.com 04801 Rožňava Slovakia
        • riaditeľ: +421 58 734 28 64
        • Sekretariát: +421 58 788 30 00
        • Jedáleň: +421 58 734 35 94
        • Jedáleň (mobil): 0907 947 622
        • IČO: 35543639
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje