• Deň učiteľov na Zlatej

          29. 3. 2023

          „Konečne Ťa vidím!“
          „Koľko to je, čo sme sa nevideli? Tri roky?“

          Takéto a podobné vety sme si vypočuli z úst našich bývalých pani učiteliek a pánov učiteľov. Po vrelom zvítaní sa im naši žiaci poďakovali za ich dlhoročnú a trpezlivú prácu krátkym kultúrnym programom. Osobne ich privítal aj pán riaditeľ, Mgr. Richard Szöllös, ktorý  sa im poďakoval za ich celoživotnú obetavú prácu , poprial im veľa zdravia, úspechov, radosti  v živote  a ešte veľa takýchto milých stretnutí s nami. Po odovzdaní  malých darčekov sa rozvinula rušná debata, ktorá z času na čas vybuchla do hlasného smiechu. Sme radi, že sme im tento krásny deň spríjemnili a užili si ho v kruhu tých, s ktorými trávili mnoho rokov svojho života.

          Milé pani učiteľky, páni učitelia, ďakujeme Vám, že ste prišli a zaspomínali si s nami na časy nedávne i trochu viac minulé . Tešíme sa na ďalšie spoločné stretnutie.

          Žiaci ZŠ Zlatá.

        • Vzácna rozprávková návšteva

          29. 3. 2023

          V rámci marca mesiaca knihy nás poctil návštevou spisovateľ Miroslav Kapusta. Vzácna rozprávková návšteva, ktorá vie, že byť rozprávkovou bytosťou je krásne a aj zodpovedné zároveň.Porozprával nám, ako sa mu rozprávkuje , pútavo nám prečítal z kníh, ktoré napísal, zaspieval a zatancoval si s deťmi. Ďakujeme za rozprávkový pocit, ktorý v nás aj deťoch zanechal.

        • ZÁPIS DO 1. ROČNÍKA

          28. 3. 2023

          Vážení rodičia budúcich prváčikov,

          zápis do 1. ročníka pre školský rok 2023/2024 sa na našej škole uskutoční v dňoch

          od 3. do 5. apríla 2023 v priestoroch základnej školy Zlatá 2. 

          Iný termín zápisu (najneskôr do 30.4.2023) je možný len po dohode s riaditeľom školy. 

          Pre viac info kliknite sem: ZÁPIS DO 1. ROČNÍKA

        • V knižnici trochu inak...

          28. 3. 2023

          Vo štvrtok býva knižnica pre nás čitateľov zatvorená, ale tento raz to bolo inak. Pani knihovníčky  si pre nás  pripravili veľmi zaujímavé dopoludnie. Isto očakávate, že si pre nás prichystali nové knižné tituly, ktoré sme si mohli vypožičať alebo ste očakávali besedu s nejakých slovenským spisovateľom. Ale mýlite sa...
          V knižnici sme sa my, žiaci V.C triedy, zúčastnili na interaktívnom workshope 
          o základoch robotiky. Kreatívnou formou nám bol predstavený svet robotiky. Dozvedeli sme sa, ako pracuje 3D tlačiareň, videli sme výrobky, ktoré 3D tlačiareň dokáže zhotoviť, dokonca sme sa sami stali malými programátormi. Naprogramovali sme si pohyb robota, hlas robota, farebné signály  a veľa ďalších zaujímavých vecí. Za odmenu  niektorí z nás dostanú „ čarovný kameň mudrcov“, ktorý vyrobí 3D tlačiareň. Čas, ktorý sme strávili v knižnici, ubehol ako voda.

        • Levie srdce

          27. 3. 2023

          To bol názov dvojdňového šachového turnaja v Košiciach, na ktorom bola povinnosť zapisovať ťahy. Prvé dva dni jarných prázdnin sa rozhodol na tomto turnaji naberať nové skúsenosti aj náš žiak Tomáš Falat. O tom, že bojoval ako lev svedčí aj jeho výkon.

          Zo šiestich zápasov si domov odniesol krásne dva body.

          Blahoželáme!

        • Žiacka šachová liga Košice

          27. 3. 2023

          Sobota 25.02.2023 bola rekordná v počte hráčov zúčastnených na šachovom turnaji. Bolo ich až 101.

          Vecí, ktoré nám pripomínali rozprávku bolo viac ako len počet hráčov a čierno-biela šachovnica.

          Rozprávkový bol aj počet hráčov hrajúcich za ZŠ Zlatá, ako aj ich výsledky.

          Našu školu reprezentovalo 8 žiakov, z toho traja boli na šachovom turnaji úplne prvý krát.

          Napriek tomu sa svojich súperov nezľakli a bojovali o každý bod.

          Na stej priečke sa s prémiovým bodíkom umiestnila Michaela Kotrčková. Jej mladšia sestra Simona obsadila 97. miesto. Keďže je šachistiek v ich vekovej kategórii málo, Simči to stačilo na bronzovú medailu.

          V tlačenici chlapcov obsadil Adam Martinko 91. miesto a ďalší nováčik Lukáš Nagy skončil na krásnom 84. mieste.

          77. priečku obsadil s 2,5 bodmi Tomáš Falat a o pol bod ho predbehol Martin Teraj a skončil na 71. mieste.

          O náročnosti turnaja svedčí aj to, že ostrieľaný šachista Matej Szaszák obsadil až 34. priečku.

          Túto rozprávku ukončím rozprávkovým výkonom Lukáša Szaszáka, ktorý opäť exceloval a vo veľkej konkurencii obsadil druhú priečku.

        • KREATÍVNA 3.C

          23. 3. 2023

          Pozrite sa akí sú žiaci 3.C kreatívni! Hodiny prírodovedy, to nie sú len prezentácie, projekty, ale aj živé živočíchy v triede. Veď ako najlepšie pozorovať ako zvieratá vyzerajú, ako sa správajú, či čím sa živia ako predsa NAŽIVO?! Hodina matematiky? Stavby z kociek si treba predsa vyskúšať aj postaviť. A Vlastiveda? Osobnosti Gemera už pre nás nie sú neznáme. Tešíme sa na ďalšie objavovanie!

        • Úspech v okresnom kole Pytagoriády

          23. 3. 2023

          V dňoch 20. a 21. marca žiaci reprezentovali našu školu v okresnom kole matematickej súťaže Pytagoriáda. Je to súťaž, v ktorej žiaci okrem svojich matematických vedomostí musia preukázať šikovnosť v rýchlosti riešenia úloh, t.j. body žiaci získavajú nielen za správne odpovede, ale môžu dostať i za čas. Úspešným riešiteľom je súťažiaci, ktorý správne vyrieši z 15 úloh minimálne 10. Najlepší výsledok dosiahli:

          kategória P3 – Peter Suchár (III.A) a Lucas Volentier (III.A), 2. miesto, Oliver Konečný(III.A) úspešný riešiteľ
          kategória P4 – Timotej Revaj (IV.C) úspešný riešiteľ
          kategória P7 – Tomáš Kováč (VII.C), 1. miesto, Tomáš Frankovič (VII.C)Ján Kováč (VII.D), 2. miesto
          kategória P8 – Tomáš Kováč (VII.C), 1. miesto

          Darilo sa najmä Tomášovi Kováčovi (VII.C), ktorý už tretí rok za sebou vyhral vyššiu kategóriu, tentokrát s plným počtom bodov. Všetkým úspešným riešiteľom blahoželáme.

        • Deň vody na Zlatej

          23. 3. 2023

          Voda je bezpochyby naším najväčším bohatstvom. Pýtate sa prečo? Dôležitý je podstatný fakt, a to, že bez vody by náš svet zanikol. Dôležitosť tejto čírej tekutiny si so žiakmi pripomíname každý rok. Učíme sa cez maličkosti, kedy napríklad aj obyčajné modré tričko môže do budúcna znamenať dôležitú spomienku. Deň vody je úžasný deň, keď sa všetci spojíme, učíme sa inak a na konci dňa spoločne vytvoríme naše "H2O".

        • HODINA DEŤOM

          22. 3. 2023

          Zbierku Hodinu deťom realizujeme v našej škole už mnoho rokov.Tento rok sa nám podarilo vyzbierať 250 eur pre jednorodičovské rodiny a ich deti. Ďakujeme každému kto sa zapojil.

        • Našli sme poklad!

          21. 3. 2023

          Dnes sa žiaci Materskej školy na Štítnickej ulici prešli "MATEMATICKOU CESTIČKOU", na ktorej mohli zažiť mnoho disciplín. Na jednej počítali kocky, na druhej riešili matematické úlohy, inde zase skladali geometrické útvary. No cieľ bol jasný! Bola to cesta za pokladom, ktorý sa nám spoločnými silami s maskotom Zlatkom podarilo nájsť. Všetci sme sa rozdelili rovnakým dielom, ktorý sme si zobrali so sebou.

          Ďakujeme za krásnu vydarenú akciu!

        • PRVÝ JARNÝ DEŇ

          21. 3. 2023

          Ako lepšie privítať jar ako výrobou jarnej dekorácie! Žiaci I.B a 3.C dňa 20.3. navštívili GALÉRIU spojenú s VEĽKONOČNÝMI TVORIVÝMI DIELŇAMI. Pozrite sa ako sa im darilo!

        • Veľkonočné tvorivé dielne

          21. 3. 2023

          Žiaci 2.C triedy sa dnes 21.3. zúčastnili veľkonočných tvorivých dielní v galérii. Zopakovali si poznatky o zvykoch počas veľkonočných sviatkov a vyrobili si veľkonočného zajačika, ktorého využijú doma ako ozdobu na dvere. Ďakujeme tetám za príjemné strávené chvíle pri práci a pri prehliadke výstavy obrazov.

        • Beseda so sudcom

          21. 3. 2023

          Zaujímavým spôsobom nám hodiny OBN obohatil sudca okresného súdu pán Mgr. Labancz. Na besede s ôsmakmi o trestnoprávnej zodpovednosti mladistvých ich zaujal svojimi skúsenosťami aj prípadmi z praxe. Žiakom sa téma páčila, čo sa prejavilo na ich pozornosti aj aktivite v diskusii.

        • Deň ľudovej rozprávky

          17. 3. 2023

          Pri príležitosti 195.výročia narodenia Pavla Dobšinského sme my 3.B boli pozvaní do knižnice, kde nám šikovné dievčatá zo ZUŠ pripravili prekvapenie v podobe dramatizácie rozprávky „O dvanástich mesiačikoch“. Rozprávkové chvíle v knižnici plné zábavy, tvorenia a kníh sme si naplno užili.

        • Riaditeľské voľno

          16. 3. 2023

          Vážení rodičia.

          Riaditeľstvo ZŠ Zlatá 2, Rožňava Vám oznamuje, že dňa 22.3.2023 poskytne žiakom 5. - 8. ročníka riaditeľské voľno z organizačných dôvodov podľa § 150 ods. 5, Zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon). Dôvodom je zabezpečenie nerušeného priebehu T-9 2023.

        • ZMENA STRAVNÉHO OD 1.3.2023

          16. 3. 2023

          ZMENA STRAVNEJ JEDNOTKY

          V súvislosti so zmenou VZN mesta Rožňava o zabezpečení stravovania v zariadení školského stravovania schváleného na zasadnutí MZ v Rožňave dňa 9.2.2023 uznesením č. 4/2023 sa od 1.3.2023 mení stravná jednotka pre žiakov ZŠ nasledovne:

          Denný poplatok za jedno odobraté jedlo:

          Stravné:          Úhrada zákonného zástupcu:
          Obed               1. stupeň: 1,50 €
          Obed               2.stupeň: 1,70 €

          Paušálna úhrada režijných nákladov na výrobu a výdaj jedál na mesiac:    5 €   

  • Novinky

    • Kontakty

      • Základná škola, Zlatá 2
      • Zlatá 2, 048 01 Rožňava E-mail: zszlata2@gmail.com 04801 Rožňava Slovakia
      • riaditeľ: +421 58 734 28 64
      • Sekretariát: +421 58 788 30 00
      • Jedáleň: +421 58 734 35 94
      • Jedáleň (mobil): 0907 947 622
      • IČO: 35543639
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje