• ZLATÝ ŠKOLSKÝ PLES 2022

          28. 11. 2022

          A máme to za sebou! 10. ročník ZLATÉHO ŠKOLSKÉHO PLESU, sa tak ako každý rok niesol v znamení úžasnej hudby, výborného jedla a v prvom rade príjemnej atmosféry, za ktorú vďačíme najmä rodičom a priateľom našej školy. Na úvod nás privítala Katarína Strojná so slávnostným príhovorom, po ktorom pokračoval pán riaditeľ Richard Szöllös. Tradične zlatým klincom večera bola bohatá tombola, ktorá mnohých potešila. 

        • Advent v 2.A triede

          28. 11. 2022

          Na adventnom venci prvá sviečka sa zapaľuje, príchod najkrajšieho obdobia v roku nám oznamuje. Aj my v ŠKD sme si vyrobili adventné ozdoby, aby sme sa nielen v pohodlí domova, ale aj v škole cítili sviatočne.

        • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

          23. 11. 2022

          Milí žiaci, viete KOĽKO LÁSKY SA ZMESTÍ DO KRABICE OD TOPÁNOK?  Ak nie, tak spolu to môžeme vyskúšať. Naša škola sa zapojila do milého celoslovenského projektu, ktorý robí radosť seniorom žijúcim v zariadení pre seniorov. Táto krabička môže byť jediný darček, ktorý im vyčarí úsmev na tvári  a rozveselí ich.

          ZBIERKA JE DOBROVOĽNÁ a môže sa do nej zapojiť každý žiak. Svoje darčeky môžete nosiť pani učiteľke K. Szöllös, alebo E. Hagovskej. Nejde nám o množstvo naplnených krabičiek, radšej menej vyskladaných krabičiek s krásnym a kvalitným obsahom darovaných z lásky. Veríme, že spoločnými silami 
          sa nám podarí vyčariť úsmev na tvári seniorom.

        • BUBNOVAČKA 2022

          21. 11. 2022

          „Aby bolo deti lepšie počuť“

          Aj tento rok  sme sa zapojili do celoslovenskej akcie, ktorá má opäť symbolicky upozorniť na dôležitosť ochrany detí pred násilím a otvoriť v spoločnosti tému včasnej prevencie. Násilie na deťoch je všade okolo nás, aj keď ho často nevnímame, nevidíme. Je dôležité deti vnímať a počúvať viac. Je dôležité deťom veriť!

        • Zábavné popoludnie v 3.B

          18. 11. 2022

          Vonku je sychravo a my sedíme v triede, ale vôbec sa nenudíme.Dostali sme ponuku využiť v ŠKD tablety a skúsiť niečo nové. V 3.B sme si spríjemnili popoludnie chutným Nesquikom a príjemnou interaktívnou zábavou. Aj keď nás je menej vieme sa super zabaviť. Takto dobre nám je po splnení našich povinností.

        • Škrabací dúhový papier

          16. 11. 2022

          Počas rekreačného poldňa sme si v 3.B vyrobili dúhový škrabací papier, ktorý použijeme na dekoráciu. Táto technika sa nám veľmi páčila, lebo každý jeden výtvor je originál. Teraz už vieme postup a môžeme si takto vyrábať vlastné papiere, ktoré nám doteraz kupovali rodičia.

        • Okresné kolo v bedmintone

          15. 11. 2022

          Okresné kolo v bedmintone sa konalo dňa 15. novembra 2022 v športovej hale v Rožňave, kde sa nám v zložení chlapcov podarilo vybojovať krásne 2. miesto. Ďakujeme aj našim dievčatám, ktoré sa umiestnili na 4. mieste. Prajeme im veľa ďalších športových úspechov. 

        • Plavecký výcvik

          15. 11. 2022

          V týždni od 7. do 11. novembra 2022 žiaci 5. ročníka absolvovali základný plavecký kurz. Konal sa v priestoroch krytej plavárne AquaRelax Dolný Kubín pod vedením skúsených inštruktorov plávania z plaveckej školy Tulipánik. Deti boli rozdelené do družstiev a počas celého týždňa zlepšovali svoje plavecké zručnosti. Každý sa snažil a robil pokroky vlastným tempom. Najdôležitejšia bola radosť detí z pobytu vo vode, čo bolo na ich tvárach aj vidieť. Boli disciplinovaní, snaživí a každý urobil veľa práce. Počas relaxačného dňa sme navštívili Oravský hrad, odkiaľ sme sa neskôr presunuli na zimný štadión, kde sme si mohli aj poriadne zakorčulovať. 

      • Tipy a triky na zlepšenie učenia
        • Tipy a triky na zlepšenie učenia

          14. 11. 2022

          Čoraz častejšie sa v oblasti školskej psychológie stretávame s problémom nesprávne, alebo žiadne osvojeného spôsobu učenia najmä u žiakov základných škôl. Najlepší spôsob, ako dostať učivo do hlavy, je, že sa budete učiť efektívne a rýchlo. Viete však, ako na to?

          Tajomstvo dobrého učenia pritom nie je vôbec zložité. Práve preto sme si pre Vás pripravili niekoľko užitočných rád, ako lepšie zvládať prípravu na vyučovanie, a možno práve týchto pár riadkov Vás presvedčí že: „ UČENIE NIE JE LEN MUČENIE!“
           

        • Štartujeme ekoprojekt Elektroodpad-Dopad

          14. 11. 2022

          V dnešnej dobe problém s elektroodpadom narastá. Nám to, samozrejme, nie je ľahostajné a tak sme sa rozhodli zapojiť do projektu, ktorý realizuje CEEV Živica so spoločnosťou SEWA. Boli sme vybraní, a tak sa žiačky Bianka CilyováEma Burčíková (8.B) v sprievode pani učiteľky Dominiky Molnárovej vybrali v ústrety dobrodružstvu do Zaježovej. Nezvyčajný pokoj, ticho, krásna príroda, žiadna telka ani mobilný signál. To je len zlomok toho, čo žiačky zažili. Zúčastnili sa exkurzie v ZEDKU, čo je spoločnosť zameraná na recykláciu drahých kovov a elektroodpadov. Dozvedeli sa o životom cykle elektrospotrebičov, zahrali sa únikovú hru a veľa,veľa ďalších aktivít. To, ale, nie je všetko! Viac o projekte, problematike elektroodpadu a možných riešeniach sa dozviete čoskoro aj vy.

        • Martin na bielom koni v 2.A

          14. 11. 2022

          Z diaľky počuť podkovičku, Martin ide na koníčku. To zas bude smiech, keď prinesie sneh.

          11.novembra oslavujú svoj sviatok Martinovia. Svätý Martin prichádza na bielom koni. Toto prastaré porekadlo označovalo, že v dobe, kedy tento svätec oslavuje svoj sviatok, padal sneh a nezastaviteľne sa blížila mrazivá zima. Keďže sa tak nestalo, tak my v ŠKD s 2.A triedou sme si takýchto Martinov na bielom koni zhotovili. Sneh nám nedoniesli, ale zato sa tešíme zo svojich prác, ktoré nám skrášľujú interiér nášho oddelenia.

        • Okresné kolo v stolnom tenise

          10. 11. 2022

          Naše skvelé stolnotenisové talenty v zložení S. Szöllös, R. Král, M. Hudák, N. Tothová, A. Bronďošová sa zúčastnili na okresnom kole v Dobšinej. Chlapci sa v silnej konkurencii 11 družstiev rozhodne nestratili. Práve naopak, po suverénnom víťazstve vo svojej skupine v semifinále utŕžili jedinú prehru po vyrovnaných zápasoch s najväčším favoritom a neskorším víťazom zo SŠ J.A. Komenského. V boji o 3. miesto s prehľadom zvíťazili a zdolali hráčov zo ZŠ Pionierov. Dievčatá taktiež skvelými výkonmi ovládli svoju skupinu. Následne však tesnou prehrou v semifinále bojovali o celkové 3. miesto, ktoré zaslúžene ovládli.

        • Máme medzi sebou skrytý talent

          7. 11. 2022

          Máme medzi nami skrytý talent! Naša žiačka Nancy Benediková zo 7.D triedy sa vo svojom voľnom čase venuje adrenalínovej jazde na štvorkolke. Nancy sa podarilo získať mnoho pohárov a aj nejakú medailu v rámci rôznych súťaží. Zúčastnila sa aj na programe na autosalóne Nitra (video tu).

          Blahoželáme jej k takémuto krásnemu úspechu, držíme päste a prajeme veľa šťastia v ďalších súťažiach.

        • Aj my sme si odbehli...

          4. 11. 2022

          V rámci Svetového dňa behu sme v ŠKD strávili príjemné športové popoludnie. Tretiaci a štvrtáci si spomedzi seba vybrali 2 bežcov. Súťažili proti sebe chlapci a dievčatá, ktrorí ich oddelenie ŠKD reprezentovali. Víťazi boli odmenení sladkou odmenou a medailou. Deťom sa takéto popoludnie veľmi páčilo a zároveň spravili niečo užitočné pre svoje telo.

  • Novinky

    • Kontakty

      • Základná škola, Zlatá 2
      • Zlatá 2, 048 01 Rožňava E-mail: zszlata2@gmail.com 04801 Rožňava Slovakia
      • riaditeľ: +421 58 734 28 64
      • Sekretariát: +421 58 788 30 00
      • Jedáleň: +421 58 734 35 94
      • Jedáleň (mobil): 0907 947 622
      • IČO: 35543639
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje