• Zábavné čísla Jura Hronca vo Vlachove

          2. 6. 2023

          Žiaci našej školy Tomáš Kováč (VII.C), Ján Kováč (VII.D) a Oleksandr Polshyn (VII.C) znovu potvrdili, že v tomto školskom roku siedmaci našej školy sú najúspešnejší v okrese z matematiky. Po víťazstvách na súťažiach jednotlivcov Matematická olympiáda a Pytagoriáda tentokrát súťažili ako družstvo a so stratou iba jedného bodu z 20 a najrýchlejšieho riešenia suverénne vyhrali vedomostnú súťaž 7 škôl v matematike, ktorú zorganizovali pri príležitosti spomienky na akademika Jura Hronca.

          Gratulujeme!

        • Tvorivé dielne v galérii

          2. 6. 2023

          2.C oslávila sviatok detí v galérii Baníckeho múzea v Rožňave.Vypoculi sme si zaujímavý a názorný výklad k výrobkom z kože a kožušiny. Zasúťažili sme si a vyrobili super náramok z kože. Ujo nám priblížil prácu s kožou a spolu s tetami nám pomohli pri práci. Ďakujeme.

        • 3.C v MÚZEU

          2. 6. 2023

          Žiaci 3.C s triednou p.uč. oslávili Deň detí v Baníckom múzeu. Zážitkové učenie najprv prebiehalo v banícko-hutníckej expozícii, nasledovalo húževnaté "Hľadanie pokladu" v celom areáli múzea a v neposlednom rade tvorivé dielne, v ktorých si žiaci vyrobili kráľovské korunky s "drahokamov". Pozrite sa ako im sadli!

        • SLÁVNOSTNÝ ZÁPIS BUDÚCICH PRVÁKOV

          1. 6. 2023

          Posledný májový deň prekročili brány našej školy budúci prváci. Prišli na slávnostný zápis do 1.ročníka, ktorý sa začal pod našim známym dubom na školskom dvore, kde ich privítal pán riaditeľ a Zlatko. Naši žiaci im pripravili krátky kultúrny program, ktorým prezentovali našu krúžkovú činnosť školy. Detičky sa potom presunuli do tried, kde si za prítomnosti pani učiteliek a detí zo školského parlamentu vypracovali úlohy budúcich prvákov. Rodičia medzitým absolvovali stretnutie s pánom riaditeľom a budúcimi triednymi učiteľkami, kde sa dozvedeli všetko potrebné ku nástupu do 1.ročníka. Nakoniec ich čakali ešte zábavné úlohy, malé občerstvenie a pamätný list. Už sa na všetkých veľmi tešíme.

        • Exkurzia v Nitre

          1. 6. 2023

          Počas uplynulého víkendu sa naši žiaci zúčastnili exkurzie v Nitre. Hneď v piatok si mohli pozrieť zákutia Nitrianskeho hradu spolu s Diecéznym múzeom, kde sú vystavené okrem iných aj Zoborské listiny, jedny z najstarších dokumentov nášho územia. Pozreli si večernú Nitru a hneď ráno sa vybrali na poznávanie prírodných pomerov pohoria Zobor. Odtiaľ zamierili k Drážovskému kostolíku z 10. storočia. Samozrejme počas víkendu nechýbali ani sprievodné aktivity ako geocaching, futbal, obchodné centrum Mlyny či test vedomostí. Záverom patrí poďakovanie Piaristickému gymnáziu, kde sme mohli prespať a využívať ich priestory.

        • Zlatá šachová sobota.

          31. 5. 2023

          Šachová sobota dňa 27.05.2023 v Košiciach bola pre ZŠ Zlatá skutočne ZLATÁ.

          Prišli - vyhrali - a sme všetci hrdí.

          Reč je o Lukášovi Nagyovi, ktorý získal vo svojej kategórii zlato a Tomášovi Falatovi, ktorý získal striebro.

          Len tak ďalej.

          Blahoželáme.

        • ČÍTAJME SI 2023

          29. 5. 2023

          Tento rok sa aj naša škola zapojila do projektu ČÍTAJME SI.

          Projekt vznikol v roku 2008 s cieľom pritiahnuť k čítaniu viac detí a zároveň poukázať na význam literatúry pre detského čitateľa.

          Čítanie sme si užili a projekt veľmi radi podporíme aj budúci rok.

        • Odpad ako umenie

          29. 5. 2023

          Vrámci environmentálnej výchovy sme sa zapojili do projektu ODPAD AKO UMENIE. Projekt organizuje Francúzsko-slovenská obchodná komora v spolupráci s Ministerstvom školstva SR. Úlohou bolo vytvoriť ,,umelecké dielo“ z odpadu na tému Olympijské hry Paríž 2024

          Vďaka p.školníkovi a silákom z 2.stupňa, mohli naši malí maliari vymaľovať jednotlivé pneumatiky a tak si aj osvojiť, aká farba prináleží jednotlivým kontinentom. Držte palce,aby sa porote náš výtvor páčil. Nám sa už páči teraz ako skrášľuje areál našej školy 😊

        • Atletika

          25. 5. 2023

          Ďakujeme naším žiakom a žiačkam za skvelú reprezentáciu v atletických  súťažných disciplínach, v ktorých obsadilo družstvo chlapcov 2. miesto a družstvo dievčat tiež 2. miesto.

          V rámci Gemerských športových hier 2023 ZŠ Zlatá obsadila celkovo úžasné 1. miesto!

          Ďakujeme.

        • 3.C a 2.C v STREDOVEKU

          24. 5. 2023

          Dňa 24.5.2023 sa žiaci 3.C triedy nachvíľu preniesli do stredoveku. Zúčastnili sa pútavej akcie Gemerskej knižnice pod názvom "Stredoveký deň v knižnici". Šermiarske združenie z Košíc si pripravilo pre návštevníkov vystúpenie a sprevádzalo žiakov na jednotlivých stanovištiach. Tak sa z našich detí na malý okamih stali stredovekí rytieri.

        • 2.A na pošte

          24. 5. 2023

          Napísať list vlastnou rukou,ísť na poštu a nalepiť na obálku známku...v dnešnej dobe technológií je to veru vzácne a o to vzácnejšie je potešiť svojich blízkych takto klasicky, ako sme to robili dlhé roky predtým. Na hodine slovenského jazyka sme sa učili,ako sa listy píšu a veríme, že sme našim blízkim urobili radosť...

        • Ďalšia úspešná šachová sobota

          23. 5. 2023

          Na šachovom turnaji v Košiciach sa v sobotu 20.05.2023 stretlo 55 šachistov.

          Simča Kotrčková síce skončila na 54 priečke, no ako jediná súťažila vo svojej kategórii a získala zlato.

          O čosi lepšie sa umiestnil Adam Martinko na 51 mieste.

          Tomáš Falat obsadil 48. a Lukáš Nagy 47. priečku.

          Veľmi sa nedarilo ani Matejovi Szaszákovi na konečnom 29. mieste.

          Skvelý výkon však opäť predviedol Lukáš Szaszák a  bez straty bodu obsadil absolútne prvenstvo.

          Gratulujem.

        • Umelci z 1. B

          23. 5. 2023

          Keďže nám v poslednom čase počasie veľmi neprialo a nevedeli sme si trošku pobehať vonku, čas v ŠKD sme trávili maľovaním. A takto sa nám to podarilo.

  • Novinky

    • Kontakty

      • Základná škola, Zlatá 2
      • Zlatá 2, 048 01 Rožňava E-mail: zszlata2@gmail.com 04801 Rožňava Slovakia
      • riaditeľ: +421 58 734 28 64
      • Sekretariát: +421 58 788 30 00
      • Jedáleň: +421 58 734 35 94
      • Jedáleň (mobil): 0907 947 622
      • IČO: 35543639
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje