• Chcete vedieť ako dopadol projekt elektroodpad - dopad?

          17. 5. 2023

          Ako sme vás informovali na začiatku školského roka, boli sme vybratí do projektu elektroodpad - dopad pod vedením CEEV Živica v spolupráci so spoločnosťou SEWA. Novembrový kurz v Zaježovej nás poučil a inšpiroval, ako v tejto téme vzdelávať žiakov ale aj kolegov. Vytvorili sme akčný tím v zložení Ema Burčíková, Bianka Cilyová, Kinga a Laura Baraxové, a pod vedením p. uč. D. Molnárovej, odštartovali rovesnícke vzdelávanie ale aj mnoho ďalších aktivít. Ako sa im darilo? To vám už povedia sami v krátkom videu, ktoré vytvorili.

        • Školská stolnotenisová liga

          16. 5. 2023

          Dňa 10. 5. sa uskutočnilo 5. záverečné kolo okresnej školskej stolnotenisovej ligy. V celkovom hodnotení škôl, ako aj názov našej školy napovedá sme v kategórii chlapcov i dievčat získali dve zlaté. Chlapci na zápasy nastupovali v zložení M. Hudák, R. Král, S. Szöllös a P. Skokan. Po výborných výkonoch ovládli tri kolá ligy a dva krát skončili druhý, čo v konečnom účtovaní vypálilo na najvyšší stupienok. V kategórii jednotlivcov sa na druhom mieste celkovo umiestnil R. Král a na treťom mieste M. Hudák.

          Dievčatá sa ligy zúčastnili v zostave A. Bronďošová, M. Horváthová, N. Tóthová. Naše hráčky odchádzali z každého kola súťaže víťazne. V kategórii jednotlivcov N. Tóthová získala 1. miesto. Okresný stolnotenisový zväz v spolupráci s TJ Geológom Rožňava zabezpečili pre prvé tri družstvá okrem pohárov, diplomov, medailí i finančné ohodnotenia. Blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu.

        • Ďalší nádherný úspech našich športovcov

          15. 5. 2023

          Naši basketbalisti a basketbalisky si počínali mimoriadne úspešne na piatkových majstrovstvách okresu v streetbasketbale 3x3. V telocvični ZŠ akademika Hronca naši chlapci ovládli svoju skupinu, keď zdolali rovesníkov zo ZŠ Pionierov a Gymnázia P.J.Šafárika. Vo finále nestačili na chlapcov domácej ZŠ a obsadili tak krásne druhé miesto. Dievčatám sa darilo ešte viac, keď v celom turnaji nenašli premožiteľa a suverénne si odniesli zlato.

          Za reprezentáciu školy ďakujeme, srdečne blahoželáme a dievčatám budeme držať palce aj v krajskom kole.

        • Našim mamám, mamkám, maminkám a mamičkám

          15. 5. 2023

          Mamička, ty si ako jarný vánok, strážiš mi i každý spánok. Keď mi češeš moje vlásky, cítim veľa, veľa lásky. Keď ma k sebe privinieš, ľúbim ťa to dobre vieš. Čo ti k tvojmu sviatku dám? Zo srdca ťa vystískam. Aj my deti v oddeleniach ŠKD sme chceli potešiť svoje milované mamičky, preto sme im vyrobili krásne darčeky k ich veľkému sviatku, lebo ich veľmi ľúbime. Veríme, že sme ich potešili. Pozrite, ako sa nám všetkým darilo......

        • S radosťou oznamujeme...

          15. 5. 2023

          Na známosť sa dáva, že asfaltová láva,
          pokrýva náš školský dvor, a teší sa z nej každý tvor.
          Ihriská tam budú časom, nevojdete tam už autom
          chráňme si to, prosím, všetci, bude to pre naše deti.

          S radosťou Vám oznamujeme, že celý povrch nášho školského dvora pokrýva nový asfaltový koberec. Po rokoch výmoľov, prachu a blata máme krásnu plochu, ktorá bude slúžiť našim deťom. Veľká vďaka patrí nášmu zriaďovateľovi – mestu Rožňava a pánovi primátorovi, Michalovi Domikovi.

          Verím, že sa nám spoločne podarí vytvoriť nový priestor pre ihriská, ktorý si budeme chrániť a zveľaďovať. Časť plochy pri Mierovej ulici bude slúžiť ako parkovisko a priestor na vykladanie detí.

          Rešpektujme, prosím, všetky pokyny a tešme sa z nových možností, ktoré nám teraz školský dvor ponúka.

          Ďakujem. (Richard Szöllös, riaditeľ školy)

        • Ľudový motív a príroda v hudobnej výchove

          12. 5. 2023

          V stredu 10.mája nás prišli navštíviť starí rodičia žiakov Mathisa Lakomého a Sofie Ondrejovej z 3.A triedy. Prichystali si pre nás zaujímavé rozprávanie i názorné ukážky z ľudovej výšivky a prírody - poľovníctva. Žiakom takouto zaujímavou formou priblížili svoje záujmy a činnosti v oblasti prírody a ručných prác. Načreli do studnice života a minulosti našich predkov, čo bolo prínosom pre všetkých žiakov. Ďakujeme.

        • Hodina pracovného vyučovania trochu inak

          10. 5. 2023

          Včera si deti z 3.C užili hodinu pracovného vyučovania trošku inak. Vybrali sa do školskej kuchynky, kde vyskúšali recept, ktorý objavili v učebnici slovenského jazyka. Roztopili čokoládu, zmiešali suroviny, naplnili košíčky a na záver ich vyzdobili. Vlastnoručne zhotovené orechové košíčky poputujú mamkám ako predčasný darček na DEŇ MATIEK. Prajeme Vám krásny Deň matiek mamky naše.

        • McDonald's Cup

          4. 5. 2023

          Na ihrisku v Rožňave sme sa ako každoročne zúčastnili aj súťaže McDonald´s Cup, kde sa nám podarilo získať pekné 3. miesto. Na okresné kolo sme síce nepostúpili, no súťaž sme si užili naplno.

          Ďakujeme našim žiakom za ich bojovné výkony. 

        • Záchranári na Zlatej nabrali druhý dych!

          28. 4. 2023

          Žiaci našej základnej školy  sa po období   koronavírusu  opäť zapojili do súťaže Mladý záchranár pod záštitou Červeného  kríža.  Noví žiaci + nová vedúca =  veľký elán!  

          Dva tímy sa s pani učiteľkou Karolínou Labanczovou  zmobilizovali  na maximum  a z Póschovej záhrady odchádzali  veľmi spokojní!  Buďte si istí, že naši záchranári  to dali na výbornú!  Viki Očenášová, Maťo  Szaszák, Emka Lišuchová, Roman Fafrák, Lilli Fifiková, Viki Gallová, Viki Balázsová, Nina Mareková, Máté Uveges, Saška Dovcová a Nati Pakesová – sme pripravení a o rok  si pôjdeme po putovný pohár! 

        • Popoludnie s rozprávkou

          27. 4. 2023

          Včerajšie popoludnie sme strávili v školskej knižnici s p. učiteľkou Evkou Dusovou, ktorá si pre deti pripravila pútavú aktivitu na tému jarného obdobia. Deti pracovali usilovne a všetky úlohy hravo zvládli. Za svoju usilovnosť dostali sladkú odmenu. Ďakujeme!

        • DEŇ ZEME

          27. 4. 2023

          Tak ako minulý rok, aj tento rok sme pre žiakov druhého stupňa pripravili projektový deň. Bol zložený z dvoch tém – Deň Zeme a Finančná gramotnosť. Každá trieda mala oba tieto bloky. V 5.B mali napr. na tému Dňa Zeme Peer vzdelávanie – ekoodpad, hľadanie QR kódov a lúštenie kvízov a na finančnú gramotnosť vyrábali a prezentovali vlastné mince. V 6. B vytvárali projekty, siedmaci vrámci Dňa Zeme prerábali staré tričká na nové, na finančnej gramotnosti si prešli cesty objaviteľov. Ôsmaci sa venovali elektroodpadu a nebezpečným skládkam, deviataci pozreli videá o skládkovaní a na finančnej sa bavili o výplatách.

          Myslíme si, že sme o trošku múdrejší a prispejeme k zlepšeniu životného prostredia aj na základe našej uhlíkovej stopy.

        • Vystúpenie v Subsidiu

          26. 4. 2023

          Dňa 26.4 sme sa vybrali do Subsídia v Rožňave znova potešiť našich seniorov. Predviedli sme im kultúrny program našich tanečno - pohybových krúžkov( mažoretky, zumba/taebo, jumping, folklór). Deti s radosťou ukázali svoje tanečné a spevácke umenie a na oplátku deťom zatancovali zamestnanci a klienti Subsidia.Deti čakal aj darček v podobe záložiek do knihy, ktoré vlastnoručne vyrobili seniori.Ďakujeme a tešíme sa nabudúce.

  • Novinky

    • Kontakty

      • Základná škola, Zlatá 2
      • Zlatá 2, 048 01 Rožňava E-mail: zszlata2@gmail.com 04801 Rožňava Slovakia
      • riaditeľ: +421 58 734 28 64
      • Sekretariát: +421 58 788 30 00
      • Jedáleň: +421 58 734 35 94
      • Jedáleň (mobil): 0907 947 622
      • IČO: 35543639
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje