• Medzi najúspešnejšími sú aj naši žiaci

          3. 2. 2023

          Dňa 2.2. 2023 sa na Radnici uskutočnilo Slávnostné zasadnutie mestského zastupiteľstva, na ktorom získali ocenenia aj Najúspešnejší športovci mesta Rožňava za rok 2022. Medzi športovcami boli ocenené aj dve žiačky našej školy zo 7.B triedy: Anna Mikolajová - Judo a Viktória Támárová - Taekwondo.

          Dievčatám srdečne blahoželáme a prajeme im veľa zdravia a športových úspechov.

        • Získali sme 1. miesto!

          3. 2. 2023

          Na zimnom štadióne v Rožňave sa uskutočnil nultý ročník mini hokejového turnaja starších a mladších žiakov základných škôl. Po bojovných a tvrdých výkonoch našich žiakov sme získali krásne 1. miesto.

          Ďakujeme za reprezentáciu našej školy.

        • Čitateľská gramotnosť v 4.B

          1. 2. 2023

          V pondelok, po korčuľovaní sme si v 4.B prezerali knižky z našej triednej knižnice, niečo sme si prečítali, zahrali hru s kartičkami a povedali niečo o právach čitateľa. Pekne sme si pri tom oddýchli a porozprávali sme sa o ďalších zaujímavých knihách, ktoré deti čítali.

        • Korčuľovanie žiakov 1. stupňa

          31. 1. 2023

          Žiaci 1. stupňa sa 30. januára 2023 boli korčuľovať na zimnom štadióne v Rožňave. Deťom sa korčuľovanie veľmi páčilo a bolo aj organizačne veľmi dobre pripravené. Nikomu nevadili občasné pády a prežili spolu príjemné predpoludnie plné pohybu a zábavy. Ako sa nám darilo, si pozrite na fotografiách. Ak to bude možné, radi si takúto peknú a zdraviu prospešnú akciu zopakujeme. 

        • Keď čítanie baví

          27. 1. 2023

          "Knihy sú ako dvere. Otvoríte ich a vstúpite do iného sveta."

          A my sme opäť otvorili dvere knižnice a vstúpili do sveta kníh. Zasúťažili sme si,vybrali si knihu a s radosťou si ju už čítali v triede. Radosť je však o to väčšia, že v našej 2.A triede máme už aj vlastnú TRIEDNU KNIŽNICU, kde si môžeme vybrať knihy počas prestávok a čítať si z nich.

        • Zima v 1.A

          27. 1. 2023

          Počas dlhých pochmúrnych dní nám v ŠKD spríjemnili chvíle veselí tučniaci, ktorých sme si vlastnoručne vyrobili pomocou papiera, lepidla a farebných ceruziek. Pozrite sa ako sme v popoludňajších hodínach veselo pracovali na našich výtvoroch. 

        • Olympiáda v anglickom jazyku

          26. 1. 2023

          Dňa 19.1.2023 sa uskutočnilo okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku, v ktorej našu školu reprezentovali v kategórii 1A (4.-7.roč.) Olexandr Polshyn zo VII.C a v kategórii 1B (8.-9.roč.) Tomáš Lukáč z IX.A triedy.

          Olexandr si odniesol 3.miesto a Tomáš to dotiahol k perfektnému 1.miestu, z ktorého automaticky postupuje do krajského kola.

          Gratulujeme a Tomášovi držíme palce !!!

        • Zber elektroodpadu

          18. 1. 2023

          Milí rodičia. Ako viete n  aša škola je Zelená škola a to preto, že sa snažíme prispievať ku čistejšiemu a zdravšiemu životnému prostrediu a separovaniu odpadu. Na našej škole prebieha aj zber menšieho elektroodpadu, starých bateriek a žiariviek. Ak sa chcete doma niečoho starého zbaviť kľudne to doneste k nám do školy. Na I. aj na II. stupni sú červené kontajnery, tam môžete vhodiť elektrospotrebič, baterky a žiarivky môžete dať triednej učiteľke. Môžete nosiť napr. kanvice, kulmy, klávesnice, myšky a pod. Ak niečo donesiete, tak nech to vaša ratolesť nahlási triednej učiteľke, ktorá to potom povie koordinátorovi environmentálnej výchovy a zapíše si meno. Najlepších bude čakať  odmena na konci šk. roka.

        • Policajná akcia

          16. 1. 2023

          Keď sa povie POLICAJT, väčšina si predstaví naháňačku  ako z filmu, majáky a zlodeja na úteku. My sme sa však boli na vlastné oči presvedčiť, že policajtovanie znamená aj kopec iných vecí a zodpovedností, ktoré musia na polícii dennodenne plniť. Dovolili nám vyskúšať ich policajné auto, videli sme ozajstné mreže a celu, ukázali nám, kde sa robia pasy, zobrali nám aj odtlačky prstov a DNA. Bol to úžasný zážitok.

        • Viete, čo dýchate?

          12. 1. 2023

          Znečistenie ovzdušia je hlavnou enviromentálnou hrozbou pre zdravie v Európe, vrátane Slovenska. Vedecké dôkazy potvrdzujú, že deti sú obzvlášť ohrozenou skupinou obyvateľstva vplyvom znečisteného ovzdušia a preto sme sa rozhodli zapojiť do projektu LIFE IP – Zlepšenie kvality ovzdušia. Nasledujúce 4 týždne bude prebiehať na našej škole meranie koncentrácií oxidov dusíka,  ktoré pochádzajú primárne z dopravy. Žiaci 8.C (Adrian Deak, Lucia Gdovinová, Števka Mešťanová, Martin Nálepa, Roland Radoczky a Sebastián Szöllös), spolu s manažérmi kvality ovzdušia, dnes identifikovali miesta v blízkosti školy, kde môže byť ovzdušie vplyvom dopravy znečistené viac a kde menej. Následne inštalovali pasívne vzorkovače (trubičky). Vybraní žiaci budú sledovať vývoj počasia a jeho prípadné zmeny si budú značiť do pracovných hárkov. Po skončení budú trubičky zaslané na laboratórnu analýzu do Holandska.

        • Prerušenie vyučovania!!!

          20. 12. 2022

          Vážení rodičia.

          Vzhľadom na ďalší nárast chorobnosti našich žiakov (43%), na základe odporúčania Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Rožňave, Vám oznamujeme, že podľa Metodického usmernenia MŠ SR č. 15/2005-R, čl. 5, odst. 2, písm. c, v súvislosti s chrípkovou epidémiou prerušujeme výchovno-vzdelávací proces od 21.12.2022 (streda) do 22.12.2022 (štvrtok). Vyučovanie bude pokračovať 9.1.2023 (pondelok), po prázdninách.

          Za pochopenie ďakujeme a veríme, že sa po prázdninách v zdraví vrátime do lavíc.

          Richard Szöllös - riaditeľ školy

  • Novinky

    • Kontakty

      • Základná škola, Zlatá 2
      • Zlatá 2, 048 01 Rožňava E-mail: zszlata2@gmail.com 04801 Rožňava Slovakia
      • riaditeľ: +421 58 734 28 64
      • Sekretariát: +421 58 788 30 00
      • Jedáleň: +421 58 734 35 94
      • Jedáleň (mobil): 0907 947 622
      • IČO: 35543639
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje