• Navštívili sme seniorov v Subsídiu

          25. 10. 2022

          Babička, deduško, radi Vás máme. Darčeky v básničkách, tancoch a pesničkách z lásky Vám dáme. Ideme za Vami s veselou pesničkou, nech sa Vám dostane do srdca, do sníčkov. 25.10.2022 sme pri príležitosti mesiaca úcty k starším pripravili pre seniorov v Subsidiu na Betlarskej krásny kultúrny program. Všetkým seniorom prajeme krásnu jeseň života.

        • Imatrikulácia žiakov 1. ročníka

          24. 10. 2022

          POZOR!!!

          Základná škola Zlatá 2 Vám oznamuje, že z dôvodu zvýšenej chorobnosti sa termín slávnostnej imatrikulácie prekladá na 3.novembra 2022 so začiatkom o 14:00 h. Ospravedlňujeme sa za vzniknutú situáciu a tešíme sa na Vás o týždeň neskôr. Podujatie sa uskutoční na školskom dvore našej školy. 

          Tešíme sa na Vás!

        • Keď programujú všetci...

          21. 10. 2022

           

          Iniciatíva Code week zasiahla aj našu školu, a tak sme sa rôznymi aktivitami pripojili k miliónom ľudí po celom svete. Okrem hodín informatiky sa programovalo v našej čitárni, kde využitím rovesníckeho učenia naši žiaci privítali škôlkarov. Ukázali im napríklad aj  hru, pri ktorej programovali bez počítača. Miniatúru tejto aktivity si škôlkari mohli zobrať aj domou a zahrať sa s rodičmi. Nezabudli sme ani na našich prvákov, ktorí zatiaľ informatiku nemajú.  Veľmi radi sme na pôde našej školy privítali aj rodičov, ktorí sa nedali zahanbiť a vytvorili si animáciu v Scratchi a menovku v microbite. Náročné, ale veľmi podnetné dva týždne, nám pomáhali okrem učiteľov informatiky realizovať dievčatá z 8.A – B. Balogová, D. Macková, N. Olejárová a N. Székelyová, žiaci z 9. A – T. Lukáč, H. Mandelíková, S. Szilágyi, A. Šimko, z 9.B – N. Vajdová, J. Uharček, F. Németh, B. Maxinová a z 9.C – D. Szomolai.

          Ďakujeme!

        • Ako to funguje?

          21. 10. 2022

          „Ako funguje 3D tlačiareň?“ padla otázka od deviataka. A veru, my zvedavých žiakov môžeme, tak namiesto prednášky, sme si to rovno vyskúšali. Triedy 9.C a 9.A si najprv v programe doodle3d vyrobili návrhy na kľúčenky a potom za pomoci nášho IT technika a správcu sietí Miška zhmotnila svoje projekty. Krásne práce už zdobia zväzky kľúčov našich žiakov.

        • Kurz sebaobrany pre ženy s deťmi

          21. 10. 2022

          V priestoroch našej školy sme v utorok 18.10.2022 odštartovali kurz sebaobrany pre ženy s deťmi. Už úvodné stretnutie bolo plné akcie, svedčí o tom „svalovka“, ktorú účastníčky na druhý deň pocítili. Okrem naučenia sa základov sebaobrany malo stretnutie aj vedľajší efekt, a to zvýšenie endorfínov – hormónov šťastia v tele. Kurz sa totiž niesol v pohodovej nálade a veľa sme sa aj nasmiali. Ďakujeme našej lektorke I. Mikolajovej.

        • Majstrovstvá SR

          21. 10. 2022

          Na tohtoročných Majstrovstvách Slovenska v zrýchlenom šachu konaných 10.-11.9. 2022 v Grand hoteli Permon to naši šachisti namali na ružiach ustlané.

          Zo ziskom štyroch bodov sa Lukáš Szaszák umiestnil na 53. a Matej Szaszák na 57.mieste z celkového počtu 79 hráčov.

          (Na snímke dohráva Lukáš partiu medzi poslednými proti FIDE majstrovi a zaujímavú koncovku sleduje šachový Veľmajster, zároveň víťaz už štvrtých po sebe idúcich Majstrovstiev Slovenska.)

        • Nová šachová nádej

          21. 10. 2022

          Na konci letných prázdnin sa 29.08.2022 v meste Spišské Vlachy odohrali dva šachové turnaje.

          V tom prvom pre začiatočníkov si prvýkrát vyskúšal ako chutia turnajové víťazstvá náš nádejný šachista Tomáš Falat.

          Z 3,5 bodmi sa delil o 19.-20. priečku z celkového počtu 24 hráčov.

          V druhom turnaji sa medzi 56 hráčmi objavili aj tri mená šachových veľmajstrov. 

          V silnom turnaji bojoval aj Matej Szaszák a obsadil 47.miesto.

          Tridsiatysiedmy nasadený hráč turnaja Lukáš Szaszák vybojoval perfektné 14-te miesto a suverénne vyhral cenu za najlepšieho hráča do 15 rokov.Dva dni predtým sa konal aj šachový turnaj v Štítniku, kde z našich žiakov bojoval iba Lukáš Szaszák. Aj tu sa zúčastnili aj dvaja FIDE majstri, ktorí obsadili prvé dve priečky, no hneď za nimi sa umiestnil na treťom mieste Lukáš z celkového počtu 40 hráčov.

        • Opustil nás...

          17. 10. 2022

          S veľkou bolesťou sme prijali správu, že nás navždy opustil náš úžasný kamarát Lukáško Vais. Luki, Tvoj úprimný úsmev a neskutočná bojovnosť bola pre nás mnohých inšpiráciou a obdivovali sme Tvoju radosť z každého drobného úspechu. Už si v nebíčku, kde snívaš svoj nekonečný sen. Budeš nám všetkým veľmi chýbať. Česť Tvojej pamiatke.

        • Zlatá podkova, zlaté pero, zlatý vlas

          14. 10. 2022

          Kde bolo, tam bolo..., zazvonil zvonec a rozprávky bolo koniec..., takto sa začínajú a končia slovenské ľudové rozprávky, ktoré isto dobre poznáte z rozprávania vašich mamičiek alebo babičiek. O to, aby sme na naše duchovné bohatstvo v podobe rozprávok  nezabudli, sa postaral významný slovenský rozprávkar  Pavol Emanuel Dobšinský.

          Na jeho počesť vznikla  súťaž v prednese slovenskej rozprávky- Zlatá podkova, zlaté pero, zlatý vlas. 12.10.2022 sa konalo okresné kolo  tejto  súťaže.  V I. kategórii nás reprezentovala Emka Michalovová z III.A a v II. kategórii nás zastúpila Ellka Teplicka zo VI.B triedy, ktorá získala krásne 2.mieto.

          Obom dievčatám, mladým talentom,  srdečne blahoželáme a prajeme im veľa úspechov.

        • Beseda so starkou

          14. 10. 2022

          V rámci ,,Októbra, mesiaca Úcty k starším" si štvrtáci pozvali na návštevu starú mamu spolužiaka Jurka. Veľmi nás zaujalo rozpránie o rôznych tradíciach, najmä výrobe úžitkových vecí rôznymi technikami. Doniesla nám aj svoje výrobky, kde využila techniky maľovania na textil, hodváb, kamienky, štrikovanie, háčkovanie, krížikovú techniku a krakelovanie. Rozprávala nám aj o tradíciach v ich rodine -  tkanie kobercov, ktoré v minulosti patrili medzi remeslá na Gemeri. Beseda so starkou bola pre nás prínosom a príjemným popoludním. Na záver sme sa potešili sladkou odmenou. Ďakujeme starej mame za jej čas, láskavosť a ochotu prísť medzi nás. Tešíme sa na ďalšie stretnutie a prajeme ,,Pokojnú jeseň života všetkým starým rodičom".

        • Projektové aktivity pokračujú!

          14. 10. 2022

          V týždni zdravej výživy sa venujeme aj vplyvu stravy na pleť , ktorú nám vysvetlila pani Tímea Molnárová. Mladším žiakom priniesol kopec zaujímavých faktov, výživový poradca Tomáš Haďžega a obom veľmi pekne ďakujeme. V školskom klube prebiehajú prípravy zdravých pochúťok, ktoré chutia táááááák dobre. Dnes nás čakajú posledné aktivity za ktoré ešte viete získať body v celotýždennej súťaži, tak sa nevzdávajme !!!

        • Týždeň zdravej výživy

          12. 10. 2022

          Tento týždeň na Zlatej je plný zdravia a pohybu. Vďaka získaným prostriedkom od spoločnosti Tesco stores a Detskej organizácii Fénix prebiehajú v základnej škole aktivity na podporu zdravého životného štýlu a pohybu. Začali sme plaveckým minimom mladších žiakov, zaujímavými prednáškami , Fresh cornerom kde sme podávali čerstvo odšťavené šťavy či pravidelnou súťažou medzi triedami. Mnoho ďalšieho nás ešte čaká a tešíme sa , že vás zdravie baví!!!

        • 1.B programovala

          7. 10. 2022

          V rámci vzdelávacej oblasti výchovy sa deti 1.B triedy zúčastnili otvorenej hodiny informatiky. Tu sa deti zoznámili za pomoci starších spolužiakov ako sa dá zábavnou formou naučiť programovať. Deti to veľmi bavilo a už teraz sa tešia na ďalšie programovanie.

  • Novinky

    • Kontakty

      • Základná škola, Zlatá 2
      • Zlatá 2, 048 01 Rožňava E-mail: zszlata2@gmail.com 04801 Rožňava Slovakia
      • riaditeľ: +421 58 734 28 64
      • Sekretariát: +421 58 788 30 00
      • Jedáleň: +421 58 734 35 94
      • Jedáleň (mobil): 0907 947 622
      • IČO: 35543639
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje