• Riaditeľské voľno

          16. 3. 2023

          Vážení rodičia.

          Riaditeľstvo ZŠ Zlatá 2, Rožňava Vám oznamuje, že dňa 22.3.2023 poskytne žiakom 5. - 8. ročníka riaditeľské voľno z organizačných dôvodov podľa § 150 ods. 5, Zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon). Dôvodom je zabezpečenie nerušeného priebehu T-9 2023.

        • ZMENA STRAVNÉHO OD 1.3.2023

          16. 3. 2023

          ZMENA STRAVNEJ JEDNOTKY

          V súvislosti so zmenou VZN mesta Rožňava o zabezpečení stravovania v zariadení školského stravovania schváleného na zasadnutí MZ v Rožňave dňa 9.2.2023 uznesením č. 4/2023 sa od 1.3.2023 mení stravná jednotka pre žiakov ZŠ nasledovne:

          Denný poplatok za jedno odobraté jedlo:

          Stravné:          Úhrada zákonného zástupcu:
          Obed               1. stupeň: 1,50 €
          Obed               2.stupeň: 1,70 €

          Paušálna úhrada režijných nákladov na výrobu a výdaj jedál na mesiac:    5 €   

        • Svetový deň obezity 2023

          13. 3. 2023

          Celoslovenská výtvarná súťaž pre základné školy

          Milí žiaci, zapojte sa do výtvarnej súťaže, ktorá súvisí so Svetovým dňom obezity, ktorý každoročne pripadá na 4. marec. V našom každodennom živote je dôležité robiť také rozhodnutia, ktoré nám pomáhajú predchádzať obezite - obezita je totiž ochorenie, ktoré prináša veľa zdravotných komplikácii a naše telo ňou trpí.Zdravšie rozhodnutia sú častokrát jednoduché a účinné. Počas dňa jedzte čo najviac zeleniny a hýbte sa. Kvalitne sa vyspite a neseďte dlho pred televízorom, mobilom či počítačom. 

          Pravidlá súťaže: Súťažia medzi sebou triedy základných škôl z celého Slovenska, nie jednotlivci. Znamená to, že so spolužiakmi z vašej triedy urobíte spoločnými silami iba jedno súťažné dielo. Snažte sa zároveň pri tvorbe držať témy, ktorá je určená zvlášť pre 1. stupeň a zvlášť pre 2. stupeň základných škôl.

          Pre viac info o súťaži kliknite sem:

        • Stavitelia z 3.C

          6. 3. 2023

          Skladanie zo stavebníc žiakov v školskom klube detí veľmi baví, každý deň pracujú na rôznych experimentoch a stavby od výmyslu sveta sú za krátky čas hotové. Mrakodrapy, okuliare či robot.. žiadny problém! Kreativite sa medze nekladú.

        • Bláznivý deň

          3. 3. 2023

          Piatok…záver “Týždňa boja proti stresu” sme ukončili bláznivým dňom. Pomôcť odbúrať stres našim žiakom a pedagógom nepomohol len koniec týždňa a začiatok jarných prázdnin, ale aj deň, kedy sme sa mohli uvoľniť a robiť chyby, či mierne prešľapy… Ukončujeme ho teda v duchu myšlienky Senecu: “Žiaden veľký duch, nie je bez trošky bláznovstva”

        • Usilovne sme počítali

          3. 3. 2023

          Na hodine matematiky dostali žiaci 8.B úlohu vypočítať dĺžku kružnice s polomerom dĺžky tyče a to len s pomocou špagátu a meradla. Výsledky svojich meraní potom overili výpočtom pomocou vzorca.

          Pozrite sa na to, ako to dopadlo.

        • Hviezdoslavov Kubín - školské kolo

          3. 3. 2023

          Po dvojročnej  pauze sme sa mohli konečne opäť stretnúť na  školskom kole  celoštátnej  postupovej súťaži v umeleckom prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. Aj tento rok sme mali možnosť si vypočuť diela klasické, moderné, vážne i veselé. Spolu  sme si vychutnali tento vzácny okamih, počas ktorého ožili  slová poetov a prozaikov. Odborná porota nakoniec vybrala z veľkého počtu mladých talentov tých najlepších. Prví z nich budú našu školu reprezentovať na okresnom kole. Všetkým súťažiacim srdečne blahoželáme a tešíme sa na ich ďalšie vystúpenia.                                                                                                                             

        • Deň lásky na Zlatej!

          3. 3. 2023

          Štvrtok…sa v rámci “Týždňa boja proti stresu” bojovalo s najúčinnejšou zbraňou, ktorou je láska. Deň plný lásky nám ponúkol okrem iného aj nápoje lásky, chutné maškrty a aj množstvo aktivít a hlavne veľa veľa lááásky.

        • Poznávací zájazd do PARÍŽA!

          2. 3. 2023

          DO Fénix Rožňava a ZŠ Zlatá 2 Vás pozývajú na poznávací zájazd do Paríža v termíne od 18.5. do 22.5.2023. Cena zájazdu je 300€ na osobu. Výlet organizujeme pre rodičov s deťmi. Ak máte otázky, alebo sa chcete prihlásiť kontaktujte p. uč. Bučekovú alebo p. uč. Szöllös cez edupage.

        • ÚŽASNÝ DEŇ NA ZLATEJ!!!

          2. 3. 2023

          V rámci Dňa otvorených dverí sme zažili úžasný deň. Doobeda sa na nás prišli pozrieť mamky, babky, ockovia i dedkovia, ako usilovne pracujeme v škole počas vyučovania.

          Poobede zase našu školu navštívili predškoláci z materských škôl . A nielen to! Výborne sa zabavili na jednotlivých stanovištiach, odfotili sa so Zlatkom, nechali si na tvár namaľovať  obľúbené zvieratko  a zažili veľa veľa zábavy s budúcimi spolužiakmi a pani učiteľkami v telocvični.

        • 2.A privítala mesiac kníh

          2. 3. 2023

          Hovorí sa: Marec poberaj sa starec. A my sme sa veru pobrali Ale smerom rovno do knižnice a odštartovali sme tak mesiac, ktorý je mesiacom kníh. Vitaj MAREC. Buď rozprávkovo-príbehový, buď čarovný a plný knižných dobrodružstiev, ktoré cez knižky môžeme zažívať.

        • Zúčastnili sme sa futbalového turnaja

          1. 3. 2023

          Posledný februárový víkend sa naši žiaci štvrtého ročníka a futbalového klubu MFK Rožňava Adam Baraxa, Jakub Lörincz, Michal Jesenák, René Zgola a Tomáš Pitoňák zúčastnili futbalového turnaja a priateľského zápasu v Českom Znojme v kategórii U10. Aj keď sa neumiestnili na žiadnom z medailových miest, nemusia sa hanbiť za svoj výsledok, keďže zápasili proti veľmi kvalitným tímom a do hry dali naozaj všetko svoje úsilie a vytrvalosť. Brali to ako veľkú výzvu a išli do toho so vztýčenou hlavou. Adrenalín im prúdil v krvi, stres sa rozhodli zahodiť do kúta a ísť do toho naplno.

        • Zbierka pre útulok

          1. 3. 2023

          Naša škola sa každý rok zapája do dobrovoľnej zbierky pre rožňavský útulok pri OZ „Život je pes“ v spolupráci s Detskou organizáciou Fénix, ktorá funguje na našej škole. Aj tento rok sme na štvornohých chlpáčov, ktorým nie je dopriate mať šťastný domov nezabudli  a vyzbierali sme pre nich granule, konzervy, vôdzky, oblečenie, deky, paplóny a čistiace prostriedky. Ďakujeme každému, kto prispel a nie je mu život zvierat v útulku ľahostajný.

  • Novinky

    • Kontakty

      • Základná škola, Zlatá 2
      • Zlatá 2, 048 01 Rožňava E-mail: zszlata2@gmail.com 04801 Rožňava Slovakia
      • riaditeľ: +421 58 734 28 64
      • Sekretariát: +421 58 788 30 00
      • Jedáleň: +421 58 734 35 94
      • Jedáleň (mobil): 0907 947 622
      • IČO: 35543639
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje