• Deň Zeme v školskom klube detí

          24. 4. 2023

          Naša modrá planéta má 22. apríla sviatok. Pri tejto príležitosti si deti pripravili zaujímavé projekty a počas ekologicky zameranej aktivity pripomenuli kamarátom spôsoby, ktorými môže každý z nás prispievať k čistejšiemu životnému prostrediu. Musíme si ju chrániť, veď príroda je krásna. V plnej kráse sa prebudila aj na našom školskom dvore.

        • Matematický klokan

          20. 4. 2023

          Naša škola aj tento rok sa zapojila do súťaže Matematický klokan. Je to medzinárodná matematická súťaž, ktorej hlavným poslaním je propagovať a popularizovať logické myslenie a matematiku. Každoročne sa do nej zapája niekoľko miliónov žiakov na celej zemeguli.Obsahuje zaujímavé úlohy zo všetkých kútov planéty.

          Do súťaže sa zapojilo vyše 100 žiakov našej školy. Najviac sa darilo žiakom v poradí:

          Tomáš Lukáč (9.A), Natália Domiková (4.D), Richard Král (9.C), Peter Suchár (3.A), Jakub Očenáš (9.C), Nela Manková (4.C), Michal Ligárt (9.C), Marek Ivanko (8.C), Vincent LucasŠtickner (7.C), Ema Michalovová (3.A), Lukáš Szaszák (8.A) a Tamara Bodrogiová (2.A) – všetci úspešní riešitelia.

          Gratulujeme!

        • Vítanie jari v školskej knižnici

          20. 4. 2023

          Dňa 19.04. sme my 3.B privítali jar v našej školskej knižnici. Pani učiteľka Evka Dusová nám prečítala krátky úryvok z jarnej rozprávky, ktorú sme si pozorne vypočuli a potom sme odpovedali na pripravené otázky na záver sme si zasúťažili. Ďakujeme za krásne strávené popoludnie a už teraz sa tešíme na ďalšiu návštevu.

        • Digi Day

          20. 4. 2023

          V stredu 19.4. prebiehalo celodenné vysielanie na tému Bezpečný internet pre všetkých. Vzdelávanie bolo pripravené do blokov. Doobeda sa vzdelávali žiaci a jednej časti s názvom Cudzí ľudia - bezpečná komunikácia sa zúčastnila trieda 8.A vrámci hodiny informatiky. Poobede prebiehali vzdelávania pre učiteľov, rodičov a vedenie škôl. Školitelia boli z Čiech aj zo Slovenska a bolo to veľmi zaujímavo pripravené.

          Aktivity sme riešili formou rozhovoru, alebo sme robili vypracovania na PC a naše reakcie sme zadávali pomocou hlasovania cez mentimeter. Zistili sme, že máme dostatočné informácie o bezpečnej komunikácii aj vďaka naším učiteľom.

        • Pripnime si narcis aj na našej škole

          20. 4. 2023

          Narcis je v mnohých európskych krajinách symbolom boja proti rakovine. Na Slovensku ochorie na rakovinu ročne takmer 23 000 ľudí. Potrebujú pomoc a nádej. Deň narcisov je symbolom nádeje pre život a získava si stále viac sympatizantov.

          Pripnutím kvietka narcisu vyjadrujeme spolupatričnosť s ľuďmi postihnutými rakovinovým ochorením a úsilie im pomáhať. Pretože proti rakovine musíme bojovať spoločne. Preto každý rok, vždy začiatkom jari, vyjadrujeme prostredníctvom žltých narcisov svoju podporu boju proti rakovine.  

        • Sledovanie počasia

          19. 4. 2023

          Teraz sme sa v 5.B zahrali na meteorológov. Nepredpovedali sme počasie, ale sledovali sme predpoveď počasia vo svojom bydlisku. A následne sme vyhodnotili najkrajšie, najteplejšie a najchladnejšie dni. Sebi Farkas dokonca vyrobil aj ukazovateľ smeru vetra. A aj sme ho na hodine vyskúšali.

        • Les ukrytý v knihe

          18. 4. 2023

          Tak ako je marec špecifický pre knihy, o apríli sa hovorí, že je mesiacom LESOV. A pri príležitosti tohto výnimočného mesiaca sme dostali pozvanie do Gemerskej knižnice a pripomenuli sme si, čo všetko vďaka lesom máme a čo všetko je v knihách o lesoch ukryté. Cez rôzne aktivity sme sa dozvedeli, že les je domovom rôznych druhov vtákov. Zistili sme,kedy vtáky vstávajú a začínajú so spevom. Opísali sme si, ako sa správa hlucháň hôrny a vypočuli si, aký zvuk je pre neho typický. Ďakujeme  pani Ing.Janke Lehockej,lesy Betliar, za krásny a náučne strávený čas v knižnici.

        • POZOR ZMENA ČÍSLA ÚČTOV

          22. 3. 2023

          Vážení rodičia.

          Od 1.4.2023 dochádza k zmene čísla účtu ŠKD a školskej jedálne.

          Z tohto dôvodu Vám oznamujeme, že účet pre ŠKD bude: 

          SK13 0200 0000 0047 4704 9054.

          Zmena účtov bude priamo v module platby (EDUPAGE) automaticky nastavená, preto nie je potrebné mať žiadne obavy. Variabilné číslo sa nemení. 

          Účet pre školskú jedáleň bude: SK28 0200 0000 0047 4705 9551

          Tu ostáva naďalej v platnosti, že budú distribuované šeky.

        • Vesmír očami detí

          13. 4. 2023

          Dňa 12.4.2023 prebehlo vyhodnotenie okresného kola sútaže Vesmír očami detí, v ktorej získala ocenenie Lenka Mikolajová žiačka 7.B triedy. Jej práca Tretie oko postupuje do celoslovenského kola.

          Srdečne blahoželáme a prajeme ešte veľa tvorivých úspechov!!!

        • Veľkonočný ježko

          13. 4. 2023

          Žiaci 2.C triedy cez veľkonočné sviatky nezaháľali a vytvorili si krásneho ježka z obilia podľa návodu textu v čítanke o veľkonočnom ježkovi. Ďakujem žiakom aj rodičom, ktorí sa zapojili a našli si čas na tento pekný výtvor prírody, pričom si zopakovali aj poznatky z prvouky.

        • Ďalší úspech na Matematickej olympiáde!

          13. 4. 2023

          Dňa 12.4.2023 sa uskutočnilo okresné kolo 72. ročníka Matematickej olympiády v kategóriách Z6, Z7 a Z8. Žiaci našej školy dosiahli veľmi pekné výsledky:

          Kategória Z6: Natalia Katerenchuk (VI.A) 1.miesto – úspešný riešiteľ, Lea Drábová (VI.C) 3. miesto, Daniel Parditka (VI.A) 6. miesto

          Kategória Z7: Ján Kováč (VII.D) a Tomáš Kováč (VII.C) 1. miesto – úspešný riešiteľ, Oleksandr Polshyn (VII.C) 5. miesto – úspešný riešiteľ, Tomáš Frankovič (VII.C) 7. miesto

          Kategória Z8: Marek Ivanko (VIII.C) 3. miesto, Marcel Dráb (VIII.C) 5. miesto – úspešní riešitelia.

          V kategórii Z7 Ján Kováč a Tomáš Kováč získali plný počet bodov za úplné a bezchybné riešenie všetkých úloh!

          Ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školya všetkým žiakomgratulujeme!

        • Dotazník PERCH

          13. 4. 2023

          Ľudský papilomavírus (HPV) je bežnou skupinou vírusov, z ktorých môžu spôsobiť genitálne bradavice alebo rôzne formy rakoviny.  Neexistuje žiadny krvný test na HPV, ale testovanie je súčasťou skríningu rakoviny krčka maternice. Počas skríningu rakoviny krčka maternice sa z krčka maternice odoberie malá vzorka buniek a testuje sa na vírus HPV, a to buď na molekulárnej úrovni (test HPV NAT) alebo na cytologickej úrovni (LBC).Vakcíny proti HPV boli prvýkrát predstavené v roku 2006. 

          Tento prieskum je súčasťou európskeho projektu PERCH (PartneERship to Contrast HPV), ktorý chce prispieť k realizácii európskeho plánu na boj proti rakovine, s cieľom znížiť výskyt a úmrtnosť spojenú s formami rakoviny, spôsobenej vírusom HPV.

          P
          rieskum prebiehať v dňoch 12.4. - 20.4.2023 a je určený pre rodičov detí vo veku 9-15 rokov.

          Dotazník je anonymný.
          Link na online dotazník : https://survey.iss.it

        • Veľkonočné tvorenie v 2.A triede

          6. 4. 2023

          Jar už klope, hurá, na zelené vrátka, Veľkú noc nám prinášajú drobulinké kuriatka. Vinšujem vám sviatky tieto, nie pre koláč, nielen pre to, spokojnosti v srdiečku, a studenú vodičku, prajem zdravia, starosti nech sa nás stránia. Veľkú noc len v pohode, a dievčatá vo vode.

          Na príchod Veľkej noci, sme sa pripravovali aj my druháci. Vyrobili sme si darčeky a pozdravy, ktorými potešíme naše rodinky.

        • 1.C v Galérii

          6. 4. 2023

          Hopká zajko do lesa, pod fúziky smeje sa. Usmieva sa, no vie na čom, nesie dary polievačom. Aj my prváci z I.C sme si pripomenuli veľkonočné sviatky návštevou tvorivých dielní v Galérii.

        • Milí rodičia našich budúcich prváčikov.

          5. 4. 2023

           

           

          Radi by sme sa Vám poďakovali, že ste Vaše detičky zapísali do našej školy. Verte, že Vašu dôveru nesklameme a vytvoríme pre Vás priateľské a bezpečné prostredie, aby sa Vaše deti u nás cítili naozaj ako doma. Čakajú na Vás naše šikovné a láskavé pani učiteľky a pani vychovávateľky, ktoré budú spolu s Vami sledovať Vaše prvé úspechy,  tešiť sa z Vašich pokrokov a plniť naše spoločné ciele.

          Je to pre nás obrovský záväzok, na ktorý sme však perfektne pripravení.

          Ďakujeme.

          Váš zlatý team.

  • Novinky

    • Kontakty

      • Základná škola, Zlatá 2
      • Zlatá 2, 048 01 Rožňava E-mail: zszlata2@gmail.com 04801 Rožňava Slovakia
      • riaditeľ: +421 58 734 28 64
      • Sekretariát: +421 58 788 30 00
      • Jedáleň: +421 58 734 35 94
      • Jedáleň (mobil): 0907 947 622
      • IČO: 35543639
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje