• Tvorivá vianočná sobota s Amavetom

          3. 12. 2019

          Do galérie Tvorivá vianočná sobota s Amavetom boli pridané fotografie.

          Tvorivá vianočná sobota s Amavetom.

          Tento víkend nám už priniesol čaro Adventu a ním sa začalo to nádherné obdobie príprav na tie najkrajšie a najočakávanejšie sviatky - Vianoce. Preto v sobotu aj náš Amavet klub pre deti našej školy priniesol možnosť urobiť si Vianoce o čosi krajšie a sladšie. Prežili sme úžasnú sobotu v duchu Vianoc. Po celý deň nám hrali vianočné pesničky a naše rúčky vyrábali prekrásne vianočné pozdravy, svietniky a plnili sladké koláčiky. Podarilo sa nám spolu prežiť krásny tvorivý čas s tou pravou vianočnou atmosférou a dobrým pocitom, že sa nám vydarili naozaj prekrásne darčeky, že sme prežili krásne chvíle v spoločnosti, ktorá nám bola príjemná a spolu sme sa mohli priblížiť k čarovným Vianociam, ktoré už netrpezlivo očakávame. Všetci vám prajeme ,aby ste prežili tajomstvo a čaro Adventu v pokoji a láske so svojimi rodinami. Vaši Amaveťáci

        • Hodina s Peer -aktivistkami v I.B

          3. 12. 2019

          V pondelok (2.12.) nás navštívili žiačky z Peer programu, aby nás oboznámili s problematikou rôznych závislostí. Spomenuli fajčenie, alkoholizmus, závislosť na liekoch a iné. Vyzdvihli zdravý životný štýl a poukázali na negatívne následky závislostí, či už u jedinca alebo celej spoločnosti. V rámci tejto tématiky si dievčatá pripravili rôzne zaujímavé aktivity do ktorých sa prváci veselo zapájali.

        • Hráme sa so slovami

          2. 12. 2019

          Do galérie Hráme sa so slovami boli pridané fotografie.

          „Hráme sa so slovami“

          Minulý školský rok prebehol v marci nultý ročník súťaže, ktorá bola zameraná na čitateľskú gramotnosť našich žiakov „Čítaj, hľadaj a odpovedaj“.  Tento školský rok pani učiteľky slovenského jazyka pripravili pre žiakov 5. až 8. ročníka ďalšiu zaujímavú súťaž „Hráme sa so slovami“, ktorá sa konala vo štvrtok. Kým v predchádzajúcej súťaži sa súťažilo individuálne, v tejto boli žiaci rozdelení do tímov. Každý tím mal troch členov, ktorí zastupovali svoju triedu. Ako samotný názov súťaže hovorí, súťažiaci mali na štyroch stanovištiach zábavnou a hravou formou pracovať s literárnym textom, slovami a obrázkami. Súťaž preverila nie len ich vedomosti z materinského jazyka, ale predovšetkým schopnosť pohotovo reagovať,  vedieť sa orientovať v knihe, odpovedať na otázky zamerané na čitateľskú gramotnosť a v neposlednom rade vyskúšať si i svoje básnické  schopnosti.  Rozdiely v bodoch medzi tímami boli minimálne. Nakoniec na prvom mieste s 29 bodmi skončili žiaci 6. C triedy - A. Ambrúžová, S. Koóšová, K. Hudák . Druhé miesto s 28 bodmi patrilo žiačkam z 8. C triedyB. Beneová, A. S. Görgeyová, S. Lišuchová. Na treťom mieste s 27, 5 bodmi skončili chlapci zo 7. C triedy – T. Koóš, D. Zatroch, E. Vizi.  Víťazom, ale aj porazeným gratulujeme !

           

        • Správna voľba povolania

          29. 11. 2019

          Do galérie Správna voľba povolania boli pridané fotografie.

          „Správna voľba povolania – príležitosť k úspechu“

          Vybrať si správne strednú školu a povolanie, nie je vec jednoduchá. Pomôcť pri rozhodovaní mala aj účasť našich ôsmakov a deviatakov na prezentačnej výstave „Správna voľbapovolania – príležitosť k úspechu.“ Žiaci sa oboznámili s možnosťami štúdia na stredných školách v našom okrese a s odbormi, ktoré sa na nich dajú študovať. Od vyučujúcich a tiež aj od študentov týchto škôl získali veľa užitočných informácií, ktoré využijú pri výbere „tej svojej“ strednej školy. Potešili ich aj pekné ceny, ktoré vyhrali v súťaži o stredných školách.

        • Novembrová sobota s Amaveťákmi

          27. 11. 2019

          Do galérie Novembrová sobota s Amaveťákmi boli pridané fotografie.

          Novembrová sobota s AMAVEŤÁKMI

          V sobotu 23.11.2019 sa naši Amaveťáci rozhodli prežiť voľnú sobotu v kolektíve dobrých kamarátov a s programom , na ktorý sa celý týždeň tešili. Amaveťáci sú veľkými fanúšikmi animovaných rozprávok. Ani jedna rozprávka im nesmie uniknúť. Vždy sme medzi prvými divákmi, ktorí si pozrú najnovšiu verziu v kine Cinemax v Košiciach. Aj táto sobota bola rozprávková, kde sme sa vtiahli do deja najnovšej verzie rozprávky Snežný chlapec...pôvodný názov ABOMINALBE. Príbeh plný radosti, lásky, priateľstva. Sedenie v kine sme vystriedali pohybovými hrami v JayMo na najväčšom interiérovom ihrisku , ktoré sa nachádza v OC Idea, kde sme prekonávali sami seba v rôznych prekážkach, vyhrali sme sa do sýtosti. Amaveťákom neprekáža sychravé novembrové počasie. Vždy si naplánujú super program , z ktorého si odnášajú len príjemné zážitky. Tešíme sa už na vianočné prekvapenie, kde sa spoločne opäť stretneme.

        • Výnimočný deň s Patrikom Hermanom

          27. 11. 2019

          Do galérie Výnimočný deň s Patrikom Hermanom boli pridané fotografie.

          Výnimočný deň s Patrikom Hermanom.

          Do Fénix Rožňava v spolupráci so ZŠ Zlatá 2 zorganizovali krásne predpoludnie žiakom našej školy. V priestoroch našej školy sme privítali úžasného človeka, dobrovoľníka a televíznu osobnosť - Patrika Hermana. Porozprával nám príhody z jeho školských čias, podelil sa o skúsenosti, ktoré ho stretávajú počas práce v televízii Markíza a hlavne neobišiel svoju povesť dobrovoľníka. Ako prekvapenie na záver, sme sa presunuli do hypermarketu kde sme spolu s Marekom Ďžalajom /konateľom firmy TOPGAL/ absolvovali predvianočný nákup pre vybratú žiačku školy , ktorá bola zároveň obdarená aj školskou taškou Topgal. Možnosť stretnúť sa s Vami si veľmi vážime a od nás všetkých posielame VEĽKÉ ĎAKUJEME!!!

        • Predná Hora

          27. 11. 2019

          Veľmi pútavá, zároveň interaktívna forma prednášky o závislostiach bola súčasťou exkurzie žiakov 9.ročníka v Odbornom liečebnom ústave psychiatrickom na Prednej Hore. Žiaci si overili svoje teoretické poznatky, no mementom pre nich mal byť  silný životný príbeh klienta ústavu, ktorý im prišiel vyrozprávať on sám osobne.

        • Obrovský úspech na krajských majstrovstvách v šachu!!!

          25. 11. 2019

          Piatok 15.11.2019 mal byť veľkým dňom pre šiestich našich šachistov, ktorí postúpili z okresného kola na krajskú súťaž. Tá sa konala v Michalovciach. Zúčastnili sa jej len štyria, keďže pre chorobu nenastúpil Tobias Koóš ani Tomáš Lukáč.

          Súťaž sa hrala oddelene chlapci a dievčatá. 

          V kategórii dievčat sme mali o to väčšie ambície, hlavne pre nízku účasť iba deväť hráčok.

          Všetkým išlo o postup na celoslovenskú súťaž, ktorá Dominike Lázárovej ušla len o pomocné body. Skončila na smutnom nepostupovom štvrtom mieste.

          Adriana Straková svoje herné kvality potvrdila a postúpila z druhého miesta. Na celoslovenskej súťaži si tak zahrá už druhýkrát po sebe.

          V kategórii chlapcov už išlo o celkom iné boje.

          Medzi 28 hráčmi boli aj súťažiaci s medzinárodným ratingom vyše 1940, čo je už úroveň extraligových hráčov.

          Napriek vysokej kvalite Lukáš Szaszák aj Matej Szaszák uhrali fantastický výsledok.

          Lukáš skončil celkovo piaty a na postup mu chýbal iba polbod. Matej taktiež porážal nejedného ligového hráča a skončil na siedmom mieste.

          Obaja tak zaskočili nie len svojich súperov ale aj ich trénerov.

          Samozrejme jeden z trénerov je na svoje deti ( všetky štyri) mimoriadne hrdý.

          Blahoželám.

        • Šachová sobota

          25. 11. 2019

          V bojoch o šachový trón sme si neoddýchli ani v sobotu deň po krajskej súťaži. 

          Zúčastnili sme sa druhého kola Mládežníckej ligy v Košiciach.

          Tá mala rekordnú účasť až 75 hráčov.

          Slušné výkony predviedli Dominika Lázárová (41), Matej Szaszák (31) a Adriana Straková (30).

          Na špici rebríčka sa opäť blysol Lukáš Szaszák.

          Vyrovnanými výkonmi dokázal opäť obsadiť nádherné celkové tretie miesto.

          Blahoželám.

  • Novinky

    • Kontakty

      • Základná škola, Zlatá 2
      • Zlatá 2, 048 01 Rožňava E-mail: zszlata2@gmail.com 04801 Rožňava Slovakia
      • riaditeľ: +421 58 734 28 64
      • Sekretariát: +421 58 788 30 00
      • Jedáleň: +421 58 734 35 94
      • Jedáleň (mobil): 0907 947 622
      • IČO: 35543639
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje