• Dnes sme súťažili...

          28. 9. 2020

          Dnes sme si pri príležitosti Európskeho dňa jazykov zasúťažili v kvíze, ktorý preveril naše poznatky o európskych krajinách, jazykoch, hudbe a osobnostiach.Tiež sme vytvorili projekt na tému - Anglicky hovoriace krajiny a hodiny sme si spestrili konverzačnými aktivitami plných zábavy.

        • Americký Flag futbal na Zlatej

          25. 9. 2020

          Sme veľmi šťastní, že si naši pedagogickí zamestnanci rozširujú svoje kompetencie v rámci ich predmetu a prinesú do vyučovacieho procesu nové prvky. Nielen spestria a zlepšia vyučovací proces, ale novozískané zručnosti sú zaradené do tematických plánov v danom predmete. Telocvikári prinášajú nový prvok do telesnej a športovej výchovy – Americký „Flag“ futbal. Slovenská asociácia amerického futbalu - SAAF , oficiálne uznaný národný športový zväz - odovzdala našim telocvikárom certifikát, ktorý ich oprávňuje plnohodnotne vyučovať tento šport.

          Flag Futbal je projekt na národnej úrovni a jeho cieľom je rozvoj flag futbalu aj v regiónoch. Sme radi, že Základná škola Zlatá ako jediná škola v regióne ho zaraďuje do svojho plánu a prináša tak niečo nové a zaujímavé do svojho procesu výučby.

        • Divadelné predstavenie

          22. 9. 2020

          S divadlami sa na prvom stupni roztrhlo vrece. Minulý týždeň sme zažili Školu na kolesách, edukatívne predstavenie na tému Etiketa a slušné správanie. Tento týždeň sme vyrazili do skutočného, veľkého divadla. Hlavnou hrdinkou bolo dievča s neuveriteľne červenými vlasmi a dvomi najcopatejšími copmi. Tvár má posiatu pehami, ktorých je viac ako hviezd na oblohe. Toto dievča nikdy nechce vyrásť a stať sa dospelou. Že prečo? Veď to je jednoduché. Byť dospelou je predsa nuda!

          Uhádnete, čo sme videli? No jasné, táto rozprávka asi nikoho z nás neobišla. Pipi Dlhá Pančucha nás zaviedla do sveta detskej fantázie. Do sveta, z ktorého sa často môžme poučiť aj my dospelí.

          Živé, hravé a veselé predstavenie sme si veľmi užili. Sála burácala smiechom a potleskom. Už teraz sa tešíme na ďalšiu návštevu Mestského divadla.

        • Škola na kolesách - 1. stupeň

          21. 9. 2020

          Na našej Základnej Škole to posledné dva dni naozaj žilo. Školským dvorom sa vo štvrtkové a piatkové dopoludnia niesli hlasy hercov zo Školy na kolesách. So svojimi predstaveniami putujú po školách na Slovensku. Pre našich žiakov si pripravili program s názvom Etiketa. Ako sa slušne správať v autobuse, či v reštaurácii alebo ako zvládnuť obyčajné čakanie v rade podľa pravidiel etikety. To všetko a mnoho ďalšieho si naši žiaci skúsili pri interaktívnom predstavení. No a čo si myslí o téme Etiketa sám herec z kreatívnej dvojice Školy na kolesách? "Všade naokolo vidíme, že niekedy mladým ľuďom chýbajú základy slušného správania. Chceme im ukázať, že existuje svet naokolo kde treba napríklad vedieť, ako sa správne pozdraviť alebo ako pustiť staršieho človeka si sadnúť a pritom nepovedať nejakú hlúposť. Aspoň toto málo by sme im našim predstavením chceli ukázať." Veríme, že sa Škola na kolesách čoskoro znova na našej Zlatej škole ukáže.

        • Múzejný deň UNESCO

          21. 9. 2020

          Dňa 18.9.2020 sa v rámci prírodovedno-enviromentálnej oblasti výchovy oddelenia ŠKD vybrali do Baníckeho múzea v Rožňave, kde ich čakal deň plný zaujímavých a záhadných informácií, ktoré doteraz nepoznali. Hlavnou témou boli prírodné pamiatky zapísané v zozname Svetového dedičstva UNESCO. Okrem poučných informácii si vyskúšali aj horolezeckú stenu, pozreli si tajomstvá bane, povozili na banskom vozíku, ryžovali zlato a videli aj 2500 rokov starý meč a obrovský mamutí zub. Ďakujeme všetkým zamestnancom múzea za skvelý deň, ktorý sa všetkým deťom veľmi páčil. Veď sa sami pozrite!

        • "Prváci z Céčky"

          11. 9. 2020

          Hoci sú žiaci z I.C triedy v škole ešte len krátko, už toho stihli veľmi veľa. Veď sa pozrite ako si nesmelo zasadli prvý deň do lavíc, či ako sa oboznamovali s celou školou a jej areálom. Kladka od skrinky sa zdala byť hlavolamom, ale aj ten sa im podarilo za krátky čas vylúštiť. A popri osvojovaní si hŕby nových pravidiel, sa začali veľmi usilovne učiť písať, čítať i počítať.

        • Odhlasovanie z obedov

          10. 9. 2020

          Vážení rodičia, milí žiaci!

          Radi by sme Vám pripomenuli, že odhlasovanie z obedov môže byť aj pre Vás veľmi jednoduché. Stačí, ak po prihlásení kliknete v ľavom menu na "JEDÁLNY LÍSTOK + ODHLASOVANIE" a v stĺpci objednávky kliknete na tlačidlo odhlásiť. Zároveň Vás chceme upozorniť, že odhlásenie zo stravy je potrebné urobiť deň vopred, alebo najneskôr do 7:50 h. v deň stravovania.

          Ďakujeme 

        • Tvorí sa nová koncepcia školstva v Rožňave

          9. 9. 2020

          Vážení rodičia!
          Mesto Rožňava pripravuje novú koncepciu rozvoja školstva v meste. Zastávame
          názor, že koncepcia môže byť objektívna len vtedy, ak bude obsahovať názory, návrhy
          a pripomienky všetkých dotknutých osôb t. j. potrebujeme, aby okrem zamestnancov
          a žiakov škôl a školských zariadení mali možnosť vyjadriť sa k súčasnému stavu našich škôl
          a školských zariadení aj zákonní zástupcovia deti a žiakov. Z tohto dôvodu vám boli doručené
          základnou školou – priamo vám resp. nepriamo, cez vaše deti – dotazníky, cez ktoré
          zisťujeme vašu spokojnosť/nespokojnosť s týmito inštitúciami resp. zaujímajú nás aj vaše
          návrhy prípadných zmien. Ospravedlňujeme sa za to, že vyplnenie tlačiva bude trochu časovo
          náročnejšie vzhľadom na množstvo otázok, ale čím viac informácií získame od vás / a v čo
          najväčšom počte návratnosti /, tým presnejšie budeme vedieť určiť priority školstva
          a samozrejme aj cestu k dosiahnutiu pozitívnych zmien v školách a školských zariadeniach
          v meste.
          Ďakujeme za pochopenie

    • Novinky

      • Kontakty

        • Základná škola, Zlatá 2
        • Zlatá 2, 048 01 Rožňava E-mail: zszlata2@gmail.com 04801 Rožňava Slovakia
        • riaditeľ: +421 58 734 28 64
        • Sekretariát: +421 58 788 30 00
        • Jedáleň: +421 58 734 35 94
        • Jedáleň (mobil): 0907 947 622
        • IČO: 35543639
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje